Todd Chrisley

Klea

Zyrtarët e burgut u përpoqën të helmonin Todd Chrisley, kushtet janë ‘të pasigurta dhe të rrezikshme’

Zyrtarët e burgut u përpoqën të helmonin Todd Chrisley, kushtet janë ‘të pasigurta dhe të rrezikshme’

Todd Krisli thuhet se iu dha mjekimi i gabuar gjatë vuajtjes së dënimit në FPC Pensacola në Florida.

Todd Krisli

Todd’s avokat, Jay Surgentfoli për Radar Online për atë që ai e përshkroi si “një sistem shumë mizor, i thyer dhe çnjerëzor” që vepron brenda burgut federal.

“Departamenti mjekësor është në rrëmujë,” pohoi ai, duke akuzuar stafin se i dhanë ish-yllit të realitetit “ilaçe të destinuara dhe që i përkisnin një të burgosuri tjetër”.

Todd Krisli

Surgent pretenduar se Todd nuk ishte i vetmi person që mori një mjekim të përzier. Ai akuzoi departamentin mjekësor se i kishte dhënë insulinë “pa dashje” një të burgosuri tjetër, i cili “i la ata pa ndjenja dhe ata u dërguan me urgjencë në spital” vetëm tre javë më parë.

Todd Krisli

Ai pohoi – “Këto lloj ngatërresash dhe gabimesh janë të pafalshme dhe vetëm një tregues tjetër se sa të tmerrshme janë dhe janë bërë këto kushte.”

Personazhi i realitetit televiziv aktualisht po vuan një dënim 12-vjeçar në një burg të sigurisë minimale. Gruaja e tij, Julie Chrisley, po vuan dënimin me shtatë vjet. Muajin e kaluar çiftit iu ulën dënimet. Toddështë me gati dy vjet dhe Julieka katërmbëdhjetë muaj.

Todd Krisli

Në qershor 2022, “Chrisley di më së miri” çift u shpall fajtor për 12 akuza për evazion fiskal, mashtrim bankar dhe bankar dhe konspiracion. Todd dhe Julie u dënuan së bashku me 19 vjet burg. Dyshja u padit në gusht 2019 për paraqitjen e të dhënave bankare mashtruese për të siguruar më shumë se 30 milionë dollarë kredi.

Todd Krisli

Disa muaj më parë, raportet pretenduan se Todd po keqtrajtohej për shkak të statusit të tij të famshëm. Në korrik, dy nga fëmijët e çiftit, Savana dhe vëllai i saj, Ndjekje, pohuan se prindërit e tyre po përjetonin kushte “çnjerëzore” në burgjet e tyre përkatëse.

Todd Krisli

Surgent i tha mediumit se të burgosurit supozohej se ishin të detyruar të punonin jashtë në temperatura “të rrezikshme”. Ai shtoi se të burgosurve myslimanë iu është mohuar mundësia për të marrë pjesë në adhurim.

Todd Krisli

“Këtë verë, kur indeksi i nxehtësisë në Florida ishte mbi 100 gradë, baza e marinës ku ndodhet burgu kishte një “paralajmërim për flamurin e zi”, i cili nuk kërkonte lëvizje jashtë për personelin ushtarak dhe personelin,” tha ai.

Avokati shtoi – “Kjo u bë sepse baza ushtarake, udhëheqja e Marinës së SHBA, kishte përcaktuar se temperaturat ishin të pasigurta për lëvizjet dhe aktivitetet në natyrë. Megjithatë, të burgosurve që punojnë në bazë për të bërë kositje, barërat e këqija dhe rregullimin e përgjithshëm të peizazhit, mirëmbajtjen dhe punën manuale, atyre të burgosurve u kërkohej të punonin pavarësisht kushteve të pasigurta dhe vërtet të rrezikshme.”

Lindsie Chrisley

Surgent pohoi se të burgosurve myslimanë “u mohohet rregullisht qasja dhe mundësia për të marrë pjesë në shërbimet e tyre të adhurimit të bazuara në besim. Arsyeja për këtë është e habitshme.”

Ai pretendoi se “udhëheqja në FPC Pensacola ka vendosur që këtyre të burgosurve t’u kërkohet të punojnë gjatë kohës së adhurimit të tyre të planifikuar. Kështu që e drejta e tyre për të praktikuar lirinë e tyre të shprehjes dhe fesë po u mohohet në mënyrë që ata të mund të ofrojnë punë falas për kampin dhe BOP.”

Todd Krisli

Avokati sulmoi objektin për mospërgatitjen e të burgosurve për të ardhmen e tyre jashtë burgut.

“FPC Pensacola bën shumë pak rehabilitim. Në fakt, asnjë person i vetëm nuk e ka marrë GED-in e tij nga ai institucion në tre vitet e fundit. Asnjë të vetme”, tha ai.

Sugent vuri në dukje se mungesa e angazhimit për përgatitjen e të burgosurve për jetën jashtë “duhet të shqetësojë thellësisht të gjithë”.

Todd Krisli

Ai shpjegoi — “Arsimi dhe aftësitë e punës janë thelbësore për t’i lejuar një personi të kthehet me sukses në shoqëri dhe të jetë në gjendje të sigurojë veten dhe familjet e tij dhe të mos kthehet në një jetë kriminale. Kështu që ju do të prisnit që kampi të ketë rregullisht njerëz të diplomuar dhe të kuptojnë arritjen e nevojshme për marrjen e GED-it të tyre, por kjo është e qartë se nuk po ndodh dhe nuk është një prioritet në FPC Pensacola.

Todd Krisli

Todd’s avokati ndau se klienti i tij është “i fokusuar dhe i vendosur” për të “krijuar një ndryshim të vërtetë, të qëndrueshëm sistemik brenda Sistemit të Drejtësisë së SHBA-së dhe veçanërisht brenda Sistemit Amerikan të Burgjeve”.

Ai shtoi se është “një nga prioritetet e tij më të larta, jashtë ribashkimit me gruan dhe fëmijët e tij”.