Lizzy Savetsky

Klea

Ylli i ‘RHONYC’ Erin Lichy u padit për 43,950 dollarë në qira të papaguar, ajo pretendon se apartamenti ishte i infektuar me miu!

Ylli i ‘RHONYC’ Erin Lichy u padit për 43,950 dollarë në qira të papaguar, ajo pretendon se apartamenti ishte i infektuar me miu!

Erin Lichy dhe burri, Abraham Lichy, janë goditur me një padi për qiranë e papaguar në ish apartamentin e tyre në New York City. Të Amvise reale të qytetit të Nju Jorkut ylli dhe avokati kanë mohuar pretendimet e ish-pronarit të tyre.

Erin Lichy

Ankesa ligjore thoshte se çifti i detyrohej 43,950 dollarë pasi neglizhoi të paguante një qira mujore prej 13,500 dollarësh së bashku me tarifat e vonuara, nga 1 tetori 2021 deri më 31 korrik 2023. Dokumentet e gjykatës thanë se dyshja kishin marrë me qira katin e pestë dhe të gjashtë të ndërtesës ritzy Tribeca . Ata akuzohen se kanë bërë pagesa me vonesë, kanë shmangur tarifat e vonuara, kanë marrë çeqe ose kanë munguar plotësisht pagesat. Paditësi kërkon gjithashtu 12,600 dollarë për tarifat e avokatit, e cila përfshihet në shumën e vendimit të kërkuar.

Lizzy Savetsky

Erin36, dhe Abrahami, 40, kanë mohuar që t’i kenë borxh pronarit të tyre ndonjë para, duke pretenduar se një ulje e lidhur me gjendjen e pronës përfshinte një vendim të përbashkët për të mbajtur qiranë për dy muaj.

Përfaqësuesi i çiftit tha se lëshoi ​​një deklaratë:

“Në tetor të vitit 2021, pas Lichys’ shpenzuan dhjetëra mijëra për rinovime nga xhepi, i cili u ra dakord të përfshihej në çmimin e qirasë, ata u njoftuan për riparimet e ashensorit që pritej të zgjasnin disa javë dhe zgjatën muaj gjatë dimrit, duke detyruar Lichys’ fëmijët e vegjël për të lundruar dhe jetuar në kushte të rrezikshme, duke përfshirë brejtësit.”

Erin Lichy

Faqja Gjashtë publikoi foto që dukej se tregonin kushtet e jetesës në dukje të ulëta, të cilat përfshinin jashtëqitjet e minjve, ushqimin e përtypur dhe kabinetin e gërryer.

Përfaqësuesi shtoi: “Kjo rezultoi në një kërkesë për ulje të arsyeshme për shkak të të gjitha kushteve të rrezikshme që pronari fillimisht refuzoi deri në Lichys angazhoi një avokat qiradhënës/qiramarrës, me të cilin qiradhënësi më pas ra dakord për një ulje.”

Erin Lichy

Çifti thuhet se dha njoftim pasi vendosi të largohej nga njësia. Pronari dyshohet se “refuzoi të respektonte uljen e tyre pas largimit” në një letër të dërguar në gusht 2023, “duke shtuar qira dhe tarifa shtesë”.

Erin Lichy

Përfaqësuesi vazhdoi – “The Lichys dhe avokati kontaktoi disa herë për të zgjidhur çështjet dhe për të bërë pagesën e bilancit të saktë te qiradhënësi, por nuk arritën të merrnin ndonjë përgjigje për të diskutuar.”

“Duke pasur parasysh mosmarrëveshjen për shumën totale të borxhit, duke përfshirë mungesën e uljes së rënë dakord, Lichys“Avokati këshilloi të mbajë në burim pjesën e mbetur të borxhit, e cila është e drejtë e qiramarrësve.”

Përfaqësuesi përfundoi – “The Lichys i dinë të drejtat e tyre dhe nuk do të shfrytëzohen.”

Erin Lichy

Çifti Bravo siguroi gjithashtu një kopje të një letre rekomandimi të shkruar nga një menaxher prone në një apartament të kaluar, i cili garantoi për çiftin si qiramarrës. Në letër thuhej se Erin dhe Abrahami e mbajtën shtëpinë e tyre të mëparshme në “formë të papërlyer” dhe se nuk kishte “asnjë ankesë nga fqinjët e tyre gjatë gjithë kohës që jetonin në pronë”. Në letër thuhej gjithashtu se çifti dha “njoftim të duhur” kur vendosën të largoheshin.

Erin Lichy

Avokati i pronarit, Mark Altschuli tha gazetës se letra ishte e parëndësishme sepse nuk konfirmonte se Lichys “Janë paguar plotësisht.” Avokati gjithashtu la të kuptohej se letra ishte shkruar për ta shtyrë çiftin të dilte shpejt nga ndërtesa.

“Nuk është e pazakontë që një pronar të jetë i lumtur që të ketë një leje qiramarrësi dhe një letër si ajo Lichys got është në përputhje me atë procedurë, “tha Altschul.

“Ajo thotë se ambientet janë lënë në gjendje të mirë dhe nuk kanë bërë bezdi në ndërtesë; këto pika nuk janë në diskutim në proces gjyqësor – thjesht mospagimi i qirasë.”

Erin Lichy

Për sa i përket pretendimit të çiftit se ata trajtuan problemet e mirëmbajtjes, avokati tha – “Kjo është tipike për qiramarrësit që nuk paguajnë, duke pretenduar kushte të papërshtatshme si mbrojtje. Nuk kishte asnjë shkelje të lëshuar nga qyteti i Nju Jorkut ndaj objekteve për të vërtetuar ndonjë pretendim për kushte të papërshtatshme nga ana e Lichys.”

Ai iu drejtua marrëveshjes së reduktimit, duke shtuar – “[It] kushtëzohej nga Lichys për një zgjatje për dy vjet të qirasë – e cila nëse lokalet ishin kaq të papërshtatshme, pse Lichys këmbëngulin për dy vjet të tjera për të qëndruar? Është e qartë se qëndrimet e paqëndrueshme të Lichys.”

Erin Lichy u ngrit në famë televizive të realitetit pasi mori një rol me kohë të plotë në versionin e rinovuar të RHONY, i cili u shfaq premierë verën e kaluar.