Dr. Jackie Walters

Klea

Ylli i “Married To Medicine”, Dr. Jackie, SHTALLET për thënien që gratë zezake mund të jenë “dramatike” dhe “ujku qajnë” gjatë shtatzënisë në klipin e rishfaqur.

Ylli i “Married To Medicine”, Dr. Jackie, SHTALLET për thënien që gratë zezake mund të jenë “dramatike” dhe “ujku qajnë” gjatë shtatzënisë në klipin e rishfaqur.

Tifozët vënë Dr Jackie Walters në shpërthim pasi një video e rishfaqur në dukje kundërshtoi shkëmbimin e saj me Zëvendës Presidentin Kamala Harris, e shfaqur gjatë episodit të së dielës I martuar me Mjekësinë.

Shtypni luajtjen më poshtë për të parë shkëmbimin ndërmjet Dr Jackie dhe VP Kamala Harris.

Në një klip të nxjerrë nga një paraqitje e kaluar në bashkë-yll, Heavenly Kimes’ Shfaqja në YouTube, Xheki ndau për kujdesin për nënat shtatzëna me ngjyrë në praktikën e saj OBGYN.

“Ndonjëherë si gra afrikano-amerikane ne jemi pak më dramatike…në faktin se ju shkoni te mjeku dhe ankoheni dhe ankoheni dhe ankoheni dhe nuk jeni marrë seriozisht sepse keni qarë ujk gjatë gjithë shtatzënisë.” Xheki tha bashkë-ylli i saj në videon e rishfaqur.

“Si gra afrikano-amerikane duam gjithashtu të sigurohemi që jeni serioz me mjekun tuaj dhe nuk po luani lojëra, në mënyrë që unë t’ju heq nga puna. Sepse atëherë ne ju shohim 25 herë gjatë shtatzënisë, është e vështirë të besohet se ka një problem të vërtetë kur ka një problem të vërtetë”, shtoi ajo.

Shtypni luajtjen më poshtë.

VP Harris shprehu shqetësimin për shkallën e lartë të vdekshmërisë së nënave në mesin e grave shtatzëna me ngjyrë, gjatë bisedës me video të theksuar. Ajo shprehu gjithashtu fjalën se nënat e reja kanë të drejtë për mbulim mjekësor pas lindjes, si dhe për shëndetin mendor dhe mbështetje emocionale falas.

Dr Jackie Walters

Xheki ranë dakord të nxirrnin mesazhin dhe inkurajuan më shumë biseda rreth temës.

Fansat kanë reaguar në rrjetet sociale pasi “The Neighborhood Talk” postoi të dyja klipet në Instagram.

Një fans shkroi në X – “Xheki NUK duhet të përfaqësojë mjekët e zinj – MERRNI DIKUSH TJETËR TA BËJË! Ajo zonjë tha se ne jemi dramatikë për dhimbjen tonë dhe kjo është arsyeja pse mjekët nuk na besojnë. Turp për të + Drejtësi për Buffie!”

Dr Jackie Walters

Një person tjetër shkroi në Twitter – “Jo, Dr. Xheki?!! Wtf ?!! Pse do të shqetësoheshit që ppl nuk dëshiron të shkojë në punë ?!? Sikur mjediset e punës të mos kontribuojnë në sëmundje çdo ditë! GJITHMON një grua e zezë thotë se ka dhimbje – BESOJENI ATË.”

Dr Jackie Walters

Një e treta shtoi – “Dr Jackie, Absolutisht jo. Ajo është një mjeke – ajo duhet të shohë pacientin e saj dhe t’i besojë pacientit të saj derisa shkenca të thotë të kundërtën. Ju nuk bëni përgjithësime të neveritshme si kjo, veçanërisht kundër grave të zeza, të cilat historikisht janë keqtrajtuar.”

Dr Jackie Walters

Një person vuri në dukje – “Është një realitet dhe pilulë e ashpër për t’u gëlltitur, por nga pikëpamja mjekësore, nga puna në ER 5+ vjet kontakti i drejtpërdrejtë i pacientit me gratë shtatzëna gjithashtu – shumë JO TË GJITHA, por shumë pacientë NË PËRGJITHSHËM, meshkuj , Gratë, të të gjitha racave, kanë një tendencë për të dramatizuar simptomat e tyre.”

Një shikues vuri në dukje në seksionin e komenteve të postimit të fshirë që nga ajo kohë – “ju do të mendonit se njerëzit me një platformë do të mësonin të mbanin gjuhën e tyre veçanërisht kur kjo mund të shkatërronte karrierën e tyre, por mendoj se jo lmao.”

Dr Jackie Walters

Një i dytë tha: “Kjo është shumë e rrezikshme të thuhet si një mjek me ngjyrë, duke marrë parasysh se gratë e zeza kanë shkallën më të lartë të vdekshmërisë në lindjen e fëmijëve.”

Dr Jackie Walters

Një tjetër fanse pyeti: “Ky është doktor? Unë kam frikë për të gjithë ty dhe për të gjithë ty vogëlush.”

I martuar me Mjekësinë transmetohet të dielave, në orën 21:00 ET, në Bravo.