Brittish Williams

Klea

Ylli i ‘Basketball Wives’ Brittish Williams urdhërohet të paguajë mbi gjysmë milioni dollarë për kryerjen e 15 krimeve

Ylli i ‘Basketball Wives’ Brittish Williams urdhërohet të paguajë mbi gjysmë milioni dollarë për kryerjen e 15 krimeve

Gratë e basketbollit yll, British Williamsu urdhërua të paguante mbi gjysmë milioni dollarë si pjesë e dënimit të saj për kryerjen e krimeve të shumta në lidhje me mashtrimin.

Sipas dokumenteve të gjykatës që thuhet se Williams u urdhërua të paguante 564,069.13 dollarë si kompensim përveç dënimit të saj me katër vjet burg.

British Williams

Gjykatësi i qarkut amerikan Henry Autrey tha Williams në qortimin e tij — “E dinit se çfarë po bënit. E dinit që ishte gabim dhe e bëtë gjithsesi.”

Rasti i profilit të lartë u hetua nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme, Administrata e Sigurimeve Shoqërore dhe FBI.

British Williams

33-vjeçari u deklarua fajtor për gjithsej 15 vepra penale, pesë akuza për keqpërdorim të numrit të Sigurimeve Shoqërore, katër akuza për mashtrim bankare, tre akuza për mashtrim me kabllo dhe tre akuza për dhënie të deklaratave të rreme në IRS. Ish-ylli i realitetit do të jetë në lirim të mbikëqyrur për pesë vjet pasi ka vuajtur kohën e saj pas hekurave.

British Williams

Williams rrëfeu për nën-raportimin e të ardhurave të saj për vitet tatimore 2017-2019 dhe pretendimin e rremë të një mbese dhe nipi si vartës, njoftoi Departamenti i Drejtësisë. Ajo gjithashtu “përdori me mashtrim numrat e Sigurimeve Shoqërore që nuk i ishin caktuar për të hapur llogari me kompanitë e kartave të kreditit dhe bankat” dhe falsifikoi informacionin financiar në nëntë aplikime të paraqitura për Kredi për Fatkeqësi për Lëndimet Ekonomike.

Avokati i SHBA, Sayler A. Fleming, tha se personaliteti VH1 pranoi një “një numër jashtëzakonisht të madh mashtrimesh që viktimuan taksapaguesit, bankat, kompanitë e kartave të kreditit, individët dhe programet që kishin për qëllim të ndihmonin bizneset dhe punonjësit në vështirësi gjatë pandemisë COVID-19 .”

Gratë e basketbollit

Marrëveshja e saj për pranimin e fajësisë deklaroi se ish-ylli i realitetit mori 144,000 dollarë kredi nga dy aplikacione për fatkeqësi për të “financuar stilin e saj të jetës personale”. Ajo mori 52,647 dollarë në kredi PPP dhe 27,801 dollarë ndihmë me qira, pavarësisht se nuk uli orët e saj të punës gjatë pandemisë.

Agjenti Special përgjegjës, Jay Greenberg i Divizionit të FBI St. Louis, e etiketoi yllin e rënë të realitetit një “mashtrues tipik” pas dënimit.

Ai tha: “Pas dënimit të sotëm, realiteti i saj tani është një jetë kriminele.”

Gratë e basketbollit

Inspektorja e Përgjithshme për Administratën e Sigurimeve Shoqërore, Gail S. Ennis, tha se Williams’ dënimi konfirmoi një “angazhim për të mbajtur përgjegjës ata që keqpërdorin qëllimisht numrat e Sigurimeve Shoqërore për përfitimet e tyre personale”.

Ajo tha – “Znj. Williams’ Veprimet kriminale sjellin dëm financiar ndaj individëve, bizneseve dhe programeve qeveritare, dëmtojnë integritetin e numrave të Sigurimeve Shoqërore. Falënderoj FBI-në dhe IRS-CI për përpjekjet e tyre hetimore dhe falënderoj Zyrën e Prokurorit të SHBA dhe Ndihmës Speciale Prokuroren e Shteteve të Bashkuara Diane Klocke për ndjekjen penale të këtij rasti.”

British Williams

British Williams iu bashkua reality show-t VH1 në sezonin 3, pasi ajo dhe Lorenzo Gordon, i cili luante basketboll profesionist jashtë shtetit, u fejuan. Williams iu ndalua të merrte pjesë në një udhëtim me aktorë në Meksikë pasi u urdhërua të mbante një monitor të kyçit të këmbës pas arrestimit të saj.

Gratë e basketbollit dokumenton jetën e grave, ish-eve dhe të dashurave të basketbollistëve profesionistë.