Wendy Williams

Klea

Wendy Williams u diagnostikua me afazi dhe çmenduri: Detajet kryesore përpara premierës së dokumentarit

Wendy Williams u diagnostikua me afazi dhe çmenduri: Detajet kryesore përpara premierës së dokumentarit

Wendy Williams ka marrë një diagnozë të afazisë primare progresive dhe demencës frontotemporale (FTD), sipas një njoftimi të fundit për shtyp. Këto diagnoza u bënë vitin e kaluar “pasi iu nënshtruan një sërë testesh mjekësore”.

Wendy Williams

Afasia, siç shpjegohet nga Mayo Clinic, është një gjendje mjekësore që mund të dëmtojë aftësinë e dikujt për të folur, shkruar dhe kuptuar gjuhën, si verbalisht ashtu edhe në formë të shkruar. FTD, nga ana tjetër, është forma më e zakonshme e demencës dhe mund të ndikojë në sjelljen, personalitetin, gjuhën dhe lëvizjen. Të dyja kushtet kanë paraqitur tashmë sfida të rëndësishme në jetën e Wendy, sipas deklaratës nga ekipi i saj më poshtë:

Vendimi për të ndarë këtë lajm ishte i vështirë dhe u mor pas shqyrtimit të kujdesshëm, jo ​​vetëm për të mbrojtur mirëkuptimin dhe dhembshurinë për Wendy, por për të rritur ndërgjegjësimin për afazinë dhe demencën frontotemporale dhe për të mbështetur mijëra të tjerë që përballen me rrethana të ngjashme. Fatkeqësisht, shumë individë të diagnostikuar me afazi dhe demencë frontotemporale përballen me stigmë dhe keqkuptim, veçanërisht kur fillojnë të shfaqin ndryshime në sjellje, por nuk kanë marrë ende një diagnozë.

Wendy Williams

Deklarata vazhdon: Ka shpresë se me zbulimin e hershëm dhe shumë më tepër ndjeshmëri, stigma e lidhur me demencën do të eliminohet dhe të prekurit do të marrin mirëkuptimin, mbështetjen dhe kujdesin që meritojnë dhe kanë nevojë.

Wendy është ende në gjendje të bëjë shumë gjëra për veten e saj. Më e rëndësishmja, ajo ruan sensin e saj të humorit dhe po merr kujdesin që kërkon për t’u siguruar që ajo të mbrohet dhe që nevojat e saj të adresohen. Ajo është mirënjohëse për mendimet e shumta dhe urimet e mira që i dërgohen.

Wendy Williams

Njoftimi vjen pak përpara publikimit të “Where Is Wendy Williams?” – një dokumentar i ri i Lifetime që gërmon në tërheqjen e prezantuesit të famshëm televiziv nga qendra e vëmendjes mes vështirësive personale, shëndetësore dhe financiare. Është një pyetje që as disa nga të afërmit e saj më të afërt nuk janë në gjendje t’i përgjigjen.

Wendy Williams

Wendy Williams, 59 vjeçe, nuk drejtoi sezonin e fundit të talk show-t të saj nga gushti 2021 deri në qershor 2022. Ajo në mënyrë të përsëritur e shtyu kthimin e saj dhe ngriti shqetësime mes fansave ndërsa u fotografua duke pasur nevojë për ndihmë në qendrat e mirëqenies. Financat e saj u ngrinë nga ish-menaxheri i saj i pasurisë, i cili pretendoi se ajo ishte “e paaftë” dhe “me mendje të pashëndetshme”, duke rezultuar në vendosjen e saj nën kujdestari.

Wendy Williams

Xhirimet për dokumentarin filluan në gusht 2022 me qëllimin e kapjes Wendy Williams’ rikthim teksa ajo u fut në podcast. Megjithatë, ajo luftoi me alkoolizmin së bashku me problemet e saj ekzistuese shëndetësore, duke përfshirë sëmundjen e Graves dhe limfedemën.

Prindërit e Wendy Williams

Prodhimi pushoi në prill 2023 kur Wendy Williams u gjet në banesën e saj në gjendje të vështirë. Ajo u pranua në një institucion për çështje njohëse që lidhen me përdorimin e alkoolit, siç zbulohet nga djali i saj, Kevin Hunter Jr., në dokumentar.

Djali i Wendy Williams

Në trailerin e dokumentarit, Wendy Williams shfaqet e hutuar dhe e shqetësuar kur merret në pyetje për konsumimin e saj të alkoolit. Familjarët e saj shprehin shqetësim për aftësitë e saj njohëse, si dhe rrethin e saj të ngushtë dhe kujdestarin.

Wendy Williams

Ndërsa dokumentari bën të ditur se Wendy Williams u trajtua në spital gati një vit më parë, motra dhe mbesa e saj nuk janë në dijeni të vendndodhjes së saj aktuale. Ata raportojnë se ajo është më mirë fizikisht dhe mendërisht, por nuk kanë kontakt të drejtpërdrejtë me të, pasi vetëm kujdestari i saj ka akses të plotë.

Vendimi për të ndarë këtë lajm rreth Wendy Williams’ Diagnozat nuk u morën lehtë dhe u bënë për të mbrojtur mirëkuptimin dhe dhembshurinë për të, si dhe për të rritur ndërgjegjësimin rreth afazisë dhe demencës frontotemporale. Shpresa është që me zbulimin e hershëm dhe ndjeshmërinë më të madhe, stigma e lidhur me demencën mund të eliminohet dhe të prekurit mund të marrin mbështetjen që u nevojitet.

Wendy Williams

Pavarësisht sfidave, Wendy Williams ruan sensin e saj të humorit dhe po merr kujdesin e nevojshëm. Ajo është mirënjohëse për mendimet e mira dhe dëshirat e mira që i dërguan.

Ku është Wendy Williams? transmetohet më 24 shkurt dhe 25 shkurt, në orën 20:00 ET, në Lifetime.