Kamala Harris

Klea

Vizita e VP Kamala Harris në Klinikën e Abortit u takua me Boos

Vizita e VP Kamala Harris në Klinikën e Abortit u takua me Boos

Nënkryetari Kamala Harris bëri histori javën e kaluar kur ajo vizitoi një klinikë aborti si pjesë e turneut “Lufta për liritë riprodhuese” të administratës Biden.

Kamala Harris

Disa punonjës të klinikës u përballën me zëvendëspresidentin se pse iu desh kaq shumë kohë që një president ose nënkryetar në detyrë të vizitonte një institucion ku kryhen aborte.

Harris deklaroi se vizita e saj u nxit nga një krizë e kujdesit shëndetësor, duke iu referuar vendimit të Dobbs dhe pasojave të mëvonshme në shërbimet riprodhuese. Ajo vuri në dukje mbylljen e shumë objekteve të kujdesit shëndetësor gjatë fjalës së saj.

Ajo i kujtoi turmës se kujdesi shëndetësor riprodhues përfshinte analizat e pap-testeve dhe ekzaminimet e kancerit të gjirit, jo vetëm shërbimet e abortit. Harris e quajti kufizimin e aksesit në shërbime të tilla një “travesti”.

Kamala Harris

“Epo, ajo që pashë ishin, nuk e di, ndoshta dy duzina punonjës të kujdesit shëndetësor që kujdesen vërtet – kujdesen vërtet për pacientët e tyre dhe që e kuptojnë këtë në sistemin e ofrimit të kujdesit shëndetësor, pavarësisht nga gjinia ose nevoja juaj për kujdesin shëndetësor,” tha ajo. audiencën e saj. “Mendoj se të gjithë duhet të presim, dhe sigurisht të gjithë dëshirojmë, që do të trajtoheni me dinjitet dhe do të trajtoheni në një mjedis ku ndiheni të sigurt.”

Kamala Harris

“Dhe me këtë, dua të them të sigurt për të qenë të lirë nga gjykimi, për të qenë në një mjedis ku jeni të dëgjuar në të vërtetë dhe me të vërtetë, ku nevojat tuaja dhe shprehja juaj e nevojave tuaja merren seriozisht.” Harris vazhdoi. “Dhe duke ecur nëpër këtë klinikë, kjo është ajo që pashë janë njerëz që ia kanë kushtuar jetën profesionit të ofrimit të kujdesit shëndetësor në një vend të sigurt që u jep njerëzve dinjitet. Dhe unë mendoj se ne të gjithë duhet ta dëshirojmë këtë për njëri-tjetrin.”

Harris foli për zgjedhjet e ardhshme dhe se si ato mund të ndikojnë në rezultatet legjislative, kur u pyet për angazhimin e saj për të mbrojtur të drejtat e abortit.

Kamala Harris

Ajo shtoi se qeveria kishte detyrimin të respektonte autonominë e secilit individ në marrjen e vendimeve për kujdesin shëndetësor, pavarësisht nga besimet fetare.

Nënkryetari Harris ritheksoi rëndësinë e rivendosjes së Roe kundër Wade, nëpërmjet një procesi legjislativ, i cili do të kodifikonte në ligj vendimin e rrëzuar të Gjykatës së Lartë.