Tom Girardi

Klea

Viktimat e Tom Girardit padisin Barin e Kalifornisë për lejimin e avokatit të turpëruar të vjedhë dhe mashtrojë klientët

Viktimat e Tom Girardit padisin Barin e Kalifornisë për lejimin e avokatit të turpëruar të Vjedhni dhe mashtroni klientët

Ana dhe Arturo Agaton kanë ngritur padi kundër Avokatit të Shtetit të Kalifornisë, pasi dyshohet se ata ishin përgjuar Tom Girardipas vdekjes së djalit të tyre.

Tom Girardi

Çifti pretendoi se fabrikat e çimentos pranë shtëpisë së tyre ishin përgjegjëse për vdekjen e djalit të tyre dhe iu drejtuan avokatit të famshëm për ndihmë.

“Ne ishim kaq të sigurt se ai po na përfaqësonte,” Ana tha për burrin e larguar të “Shtëpiake të vërteta të Beverly Hills” yll, Erika Jayne. “Në atë kohë, ai ishte mbreti i avokatëve në Los Anxhelos.”

Erika Jayne

Tom Girardi kishte ndërtuar një reputacion dhe një firmë ligjore rreth luftës për njerëzit e dëmtuar nga bizneset e mëdha.

Avokati i famshëm shfaqi rregullisht pasurinë e tij si bashkëshorti më i madh i kastit të RHOBH, vitet e fundit.

“Ne ishim të sigurt se ai po kujdesej për rastin tonë …” Ana Agaton tha. “Por ne kurrë nuk e imagjinonim këtë në fund, kur ata dërguan një letër nga zyra e tij duke thënë se rasti u fitua dhe ata thjesht prisnin t’u shpërndanin çeqet familjeve në mënyrën e duhur – gjithçka ndaloi atje, sepse prej andej nuk morëm vesh. ata përsëri.”

Tom Girardi

Çifti i tha ABC news në një intervistë që u transmetua javën e kaluar se ata nuk kishin parë asnjë cent nga zgjidhja e vitit 2015 me Riverside Cement Holdings Co. Ata nuk e dinin në atë kohë që situata e tyre nuk ishte unike.

Tom Girardi

Tom Girardi84, është akuzuar në dy shtete për përvetësim të parave të shlyerjes ndaj klientëve të ndryshëm. Të Agatonët kanë ripërtërirë luftën e tyre ligjore, jo kundër ndotësit, por kundër Avokatit të Shtetit të Kalifornisë, agjencia përgjegjëse për mbajtjen përgjegjëse të 200,000 avokatëve të Kalifornisë për korrupsion të mundshëm.

“Ne duam drejtësi” Ana Agaton tha.

Tom Girardi

Të enjten, dyshja ngriti një padi grupore kundër agjencisë, duke pretenduar “neglizhencë të madhe” dhe “sjellje të pamatur”. Ata pretenduan se Bari i Shtetit të Kalifornisë “dështoi të bënte punën e tij” dhe “mbrojti në mënyrë aktive Tom Girardi dhe [his firm] Girardi & Keese nga ankesat dhe disiplina etike për dekada.”

“Nëse Avokatia e shtetit do të kishte kryer misionin e saj për mbrojtjen e publikut, kjo ankesë dhe shumë të tjera të ngjashme nuk do të ishin të nevojshme”, thuhet në padi. “Por Avokatia e shtetit nuk e vuri publikun në plan të parë. Në vend të kësaj, ndërsa Girardi ishte në punë të vështirë për të mashtruar klientët e tij dhe bashkëpunëtorët e tij, zyrtarët e Avokatit të Shtetit po bënin galivant në të gjithë vendin në e Girardit avion privat, qëndrimi në hotelet luksoze në Las Vegas, shijimi i ngrënies së shijshme në klube private të shtrenjta, pjesëmarrja në festa luksoze pushimesh me artistë të Hollivudit, ose ndjekja e koncerteve dhe ngjarjeve të tjera, të gjitha të paguara nga Girardi.

Tom Girardi

Avokati përsërit Agaton, Daniel Osborn, i tha ABC News Nightline këtë Girardi nuk do të kishte qenë në gjendje të shqyej klientët nëse agjencia nuk do të ishte mbrojtja e avokatit të profilit të lartë.

“Korrupsion,” tha Osborn. “Për mua, kjo nënkupton korrupsion.”

“Sikur avokatia e shtetit të kishte bërë policimin e saj të avokatëve, duke përfshirë Tom Girardinë nivelin që ata duhej të bënin, kjo skemë nuk do të kishte dalë kurrë nga terreni, “tha Osborn.

Tom Girardi

Avokati i Shtetit ende nuk është dorëzuar me padinë, kështu që agjencia nuk e ka bërë ende komentoi rastin.

Megjithatë, bari pranoi, përmes një deklarate të marsit, se dështimet e veta aktivizuar e Girardit veprimet.

“Madhësia dhe kohëzgjatja e shkeljeve zbulojnë dështimin e vazhdueshëm institucional dhe një kulturë tronditëse të së kaluarës të sjelljes joetike dhe të papranueshme,” tha avokatia pas raporteve të publikuara detajuan veprimet e ish-stafit dhe zyrtarëve. “Në vitet e fundit ne kemi vendosur shumë masa mbrojtëse që shërbejnë si për të parandaluar sjelljen joetike ose korruptive dhe – nëse ndodh – për ta kapur dhe trajtuar shpejt. Kjo punë vazhdon.”

Tom Girardi

Padia është ndërtuar kryesisht në informacionin e përshkruar në raporte.

Girardi po përballet me akuza federale për mashtrim me tela në Los Anxhelos dhe Çikago. Prokurorët pretenduan se ai grabiti miliona borxhe klientëve për të mbështetur stilin e tij luksoz të jetesës. Ai u deklarua i pafajshëm dhe avokatët e tij aktualisht po luftojnë për të patur një vendim gjyqtari në Kaliforni Girardi jo kompetent për t’u gjykuar, për shkak të demencës. Girardi u detyrua në një falimentim të Kapitullit 7, përsëri në nëntor 2020.

“Pallatet”, Ana Agaton tha. “Pallatet që ka, jeta që bën gruaja e tij. Stili i tyre i jetesës. Stili i tyre i jetesës me para që nuk u përkasin atyre.”

Tom Girardi

Djali i çiftit, Arturo Jr.u diagnostikua me një tumor malinj të trurit, për të cilin ata pretenduan se ishte rezultat i kromit gjashtëvalent që vinte nga fabrikat e çimentos në lagjen e tyre. Arturo vdiq tre vjet pasi u shfaqën simptomat e para, shtatëmbëdhjetë vjet më parë. Të Agatonët ishin pjesë e një padie në grup të ngritur nga Girardi kundër Riverside Cement Holdings Co në 2015. Kompania u vendos për 31 milionë dollarë.

Padia e re kërkon dëme të paspecifikuara financiare dhe tarifa ligjore.