Olivia Flowers

Klea

Vëllai Conner i yllit të ‘Southern Charm’ Olivia Flowers vdiq nga një mbidozë me fentanyl

Vëllai Conner i yllit të ‘Southern Charm’ Olivia Flowers vdiq nga një mbidozë me fentanyl

Olivia Flowers po diskuton sinqerisht humbjen tragjike të vëllait të saj, Lule Connerdhe rrethanat që çuan në vdekjen e tij të parakohshme.

Olivia Flowers

Sharmi jugor personaliteti zbuloi se mjekja ligjore përcaktoi se vëllai i saj, 32 vjeç, iu nënshtrua një mbidoze aksidentale të fentanilit më 30 janar.

Ky fund tragjik erdhi pas vitesh trajtimi me dhimbje kronike të trajtuara me opioidë të përshkruar, pasojë e luftës së tij të zgjatur kundër sëmundjes Lyme.

Lule Conner

Olivia besuar në People, duke ndarë më 1 nëntor, “Vëllai im urrente të fliste për sëmundjen e tij. Kaq shumë njerëz, edhe në rrethin e tij të ngushtë, nuk dinin për Lyme-n e tij.”

Sëmundja Lyme, një sëmundje bakteriale e transmetuar kryesisht nga rriqrat, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, mund të rezultojë në një spektër simptomash. Këto mund të variojnë nga ethet dhe lodhja deri te komplikimet e rënda që prekin zemrën dhe sistemin nervor nëse nuk trajtohet.

Olivia Flowers

Ajo kujtoi se si Conner filloi të shfaqte shenja “dobësuese” të sëmundjes Lyme në moshën 15 vjeçare. Pavarësisht nga ndjekja e tyre për këshilla mjekësore, Olivia tregoi përgjigjet shpërfillëse Conner mori, ku profesionistët e shëndetësisë sugjeronin vazhdimisht: “Kjo është në kokën tënde, ti je mirë”, duke i ofruar atij qetësues kundër dhimbjeve dhe ilaçe kundër ankthit.

Olivia reflektoi mbi ndikimin që kishte kjo tek vëllai i saj, duke theksuar: “Ai filloi të varej, në një moshë shumë të re, në këtë ilaç me recetë për t’u ndjerë normalisht.” Ajo vëzhgoi dëmin e rëndë që iu desh pasi ai padashur u bë i varur nga vetë ilaçet që synonin të lehtësonin dhimbjen e tij.

Lule Conner

Sipas Olivia, e Conner-it Beteja me varësinë filloi me varësinë e tij nga barnat me recetë që ai besonte se po e ndihmonin. Vetëm pasi gjeti një specialist të aftë për të trajtuar sëmundjen e tij Lyme, shkalla e dëmtimit u bë e dukshme. “Jo vetëm që po merrte trajtim për Lyme, por ai ishte gjithashtu në rehabilitim duke u marrë me heqjen e këtij ilaçi,” zbuloi ajo.

Olivia Flowers

e Conner-it dëshira për t’u rikuperuar ishte e fortë. “Askush nuk donte të bëhej më i mirë se Conner bëri,” Olivia tha. Familja e tyre, e lidhur fort, ishte e investuar thellë për ta mbështetur atë, megjithatë Conner u përball me një cikël të pandërprerë përpjekjesh rehabilitimi.

Ajo shtoi më tej, “Njerëzit, kur dëgjojnë fjalë si ‘rehab’ ose ‘drogë’, ata supozojnë më të keqen. Por këto nuk ishin substanca që ai iu drejtua për festë. Ky ishte ilaç. Kjo është ajo që e bëri atë të ndihej normal.”

Lule Conner

Pak para vdekjes së tij, Conner dukej se po kthehej nga një qoshe. Olivia e kujtoi atë se ishte “plotësisht i pastër” dhe me humor të lartë gjatë një udhëtimi familjar në Arizona. “Ai ishte në formën më të mirë që e kisha parë në vite,” tha ajo. Ai ishte plot aspirata, duke u përgatitur për t’u zhvendosur në Dallas, Teksas, për mundësi të reja pune.

Ata ishin caktuar për të ngrënë darkë në Karolinën e Jugut një javë përpara ditëlindjes së tij të 33-të. Ajo darkë nuk ndodhi kurrë. Duke reflektuar mbi vdekjen e papritur të tij, Olivia tha: “Ishte kaq çmenduri. Ne ishim në telefon as një orë më parë. Dhe pastaj… ai është larguar.”

Austen Kroll

Ajo sqaroi natyrën e rikthimit të tij, i cili doli të ishte vdekjeprurës. Stigma e përhapur rreth mbidozave të fentanilit, shpesh e lidhur me përdorimin e pamatur të drogës, nuk vlente për vëllain e saj.Conner nuk ishte ashtu. Ky ishte mjeti i tij për të mbijetuar.”

Olivia e quajti humbjen si “zemërthyese”, duke dënuar dështimet sistematike në kujdesin shëndetësor që shpërfillnin nevojat e vëllait të saj. “Ka këto vrima në sistemin e kujdesit shëndetësor dhe vëllai im ra në një të tillë,” ankohej ajo.