Varësia nga ketamina e Elon Musk është jashtë kontrollit dhe ai është në mohim

Klea

Varësia nga ketamina e Elon Musk është jashtë kontrollit dhe ai është në mohim

Varësia nga ketamina e Elon Musk është jashtë kontrollit dhe ai është në mohim

Elon Musk nuk beson se përdorimi i tij i rregullt i ketaminës duhet të shqetësojë investitorët e tij, për sa kohë që bizneset e tij vazhdojnë të grumbullojnë fitime.

“Ajo që ka rëndësi është ekzekutimi” Musk vuri në dukje gjatë një interviste në “The Don Lemon Show” të hënën.

“Tesla vlen po aq sa pjesa tjetër e industrisë së makinave së bashku… kështu që është shumë mirë”, shtoi ai.

Elon Musk

52-vjeçari tha: “Nga këndvështrimi i një investitori, nëse ka diçka që po marr, duhet të vazhdoj ta marr”.

Themeluesi i Space X tha Limon58 vjeç, se ai përdorte ilaçin me recetë vetëm “një herë në një kohë” kur është në “gjendje mendore negative kimike”. Musk zbuloi se ai normalisht merr një dozë të vogël çdo javë tjetër.

Ai vuri në dukje – “Nuk është një gjë e zakonshme.”

Elon Musk

Pronari i X vazhdoi të lavdërojë ilaçin si një stimulues humori, duke treguar Limon se anestetiku disociues është “i dobishëm për ta nxjerrë një person jashtë një kornize negative mendore”.

Manjati i teknologjisë nuk konfirmoi se ai kishte marrë një diagnozë depresioni, por përshkroi “kohë kur [he has] një lloj gjendje kimike negative në [his] truri si depresioni.”

Elon Musk

Musk vuri në dukje se etika e tij e punës reflektonte se maturia e tij nuk ishte një çështje. Ai shtoi se zakonisht nuk merrte droga të forta apo alkool.

“Nëse përdorni shumë ketaminë, nuk mund ta kryeni vërtet punën dhe unë kam shumë punë,” shpjegoi ai. “Zakonisht i kaloj ditët 16-orëshe. Kjo është normale për mua dhe është e rrallë që unë të largohem qoftë edhe një ditë fundjave, kështu që nuk kam një situatë ku nuk mund të jem mendërisht akut për një periudhë të gjatë kohore.”

Elon Musk

Ai tha: “Unë nuk mund të humbas dëm sepse nuk mund ta kryej punën time.”

Musk prerë lidhjet me Limon pasi u ul për intervistë.

Elon Musk

Përdorimi i ketaminës mund të jetë i dëmshëm apo edhe fatal nëse nuk konsumohet me përgjegjësi, siç ishte skenari për aktorin, Matthew Perry. Në dhjetor, alumi “Friends” vdiq nga “efektet akute të ketaminës”, sipas raportit të autopsisë. Mbytja, sëmundja e arterieve koronare dhe buprenorfina, një opioid, u renditën gjithashtu si faktorë kontribuues në vdekjen e tij. Komediani, Pete Davidson, thuhet gjithashtu se ka përdorur ketaminë për të trajtuar problemet e shëndetit mendor.

Elon Musk

Neuroshkencëtari dhe mjeku, Dr. Bankole Johnson, i tha Page Six në atë kohë se Perry kishte të ngjarë të kishte përdorur drogën në mënyrë rekreative në kohën e vdekjes së tij.

“Do të ishte ilaç i diskutueshëm nëse i jepni ketaminë dikujt që përdor gjithashtu buprenorfinë – një recetë e vërtetë për katastrofën”, tha ai për gazetën.

Elon Musk

Johnson shpjegoi se ketamina është “përgjithësisht e sigurt kur administrohet nga profesionistë të trajnuar shëndetësorë në një mjedis mjekësor për trajtimin e depresionit ose çrregullimit të stresit post-traumatik”.