Faith Stowers

Klea

'Vanderpump Rules' Alum Faith Stowers paraqet padi për diskriminim kundër Bravo

'Vanderpump Rules' Alum Faith Stowers paraqet padi për diskriminim kundër Bravo

Ish Rregullat e Vanderpompës personalitet Faith Stowers ka nisur një veprim ligjor kundër Bravo dhe NBCUniversal, duke ngritur një padi me pretendimin për diskriminim dhe hakmarrje.

Faith Stowers

Në dokumentet gjyqësore të marra nga RadarOnline.com, Besimi përfaqësuesit ligjorë, Mark Geragos dhe Bryan Freedman, deklaruan,

“Ky rast ka të bëjë Faith Stowersnjë ish-anëtar i kastit në shfaqjen popullore televizive të realitetit të Bravo-s Vanderpump Rules, i cili u shfaq në 51 episode si i vetmi anëtar i kastit me ngjyrë të serialit përpara se të dëbohej nga një fushatë e egër e ngacmimeve dhe hakmarrjeve raciste.

Faith Stowers

Stowers u rekrutua në shfaqje” nga Lisa Vanderpump për t'i “shtuar më shumë “ngjyrë kastit”. në padi thuhej: “Edhe pse ajo kurrë nuk kishte vendosur të bëhej një yll realiteti, Stowers u emocionua nga mundësia dhe pranoi ofertën. Ajo u pagua gjithsej 5000 dollarë për sezonin e saj të parë.”

“Shumë shpejt, megjithatë, Stowers e kuptoi se ajo po merrte më shumë sesa kishte pazar,” thuhej në padi. “Stowers iu nënshtrua racizmit, ngacmimit seksual dhe sulmit fizik në sezonin e saj të parë.”

Faith Stowers

Faith Stowers pohoi se pas ankesave të saj për keqtrajtim drejtuar NBC-së dhe producentëve të emisioneve, ajo u udhëzua të heshtte dhe të bashkëpunonte. Ajo u pajtua për shkak të shqetësimit për karrierën e saj dhe frikës për portretizimin e saj në shfaqje, vetëm për të kuptuar më vonë se ajo ishte zbritur në mënyrë efektive në një “vullnetare” të papaguar pa asnjë ndryshim në statusin e saj të punësimit.

Faith Stowers

“Me kalimin e kohës, trajtimi i saj u përkeqësua edhe më shumë. Shumë anëtarë të kastit filluan një fushatë ngacmimi haptazi raciste në mediat sociale, duke e akuzuar atë se ishte larguar nga ushtria. [false]të qenit hajdut [false]dhe duke qenë një kriminel karriere i kërkuar nga LAPD [false]”, thuhej në padi. “NBC [and producers], të cilat kontrollojnë rreptësisht deklaratat dhe mesazhet publike të kastit, pranuan, ratifikuan dhe përforcuan këto gënjeshtra të egra, duke shkaktuar dëme të patregueshme për shëndetin mendor dhe reputacionin e Stower. Për t'i bërë gjërat edhe më keq, NBC e kërcënoi atë me veprime ligjore shkatërruese kur ajo u përpoq të fliste.

Besimi vuri në dukje se pas vrasjes së George Floyd dhe protestave të mëvonshme sociale, producentët zgjodhën të mbyllnin disa anëtarë të kastit për sjelljen e tyre të kaluar, sjellje që ishte e njohur prej disa kohësh. Megjithatë, Besimi vuri në dukje se përkundër këtij veprimi, producentët kurrë nuk iu drejtuan asaj drejtpërdrejt.

Faith Stowers

Veçanërisht, gjatë kësaj periudhe, Stassi Schroeder dhe Kristen Doute u pushuan nga puna për akuzat që përfshinin Besimi.

Në padinë e saj, Besimi u shpreh, “Tani që llogaritja racore e vitit 2020 është larguar, NBC dhe [show producers] janë kthyer në mënyrat e tyre të vjetra.” Ajo theksoi debutimin e një spin-off të Vanderpump Rules të quajtur The Valley në mars 2024, duke shfaqur individë të lidhur më parë me polemikat e vitit 2020.

Faith Stowers

Vlen të përmendet, Kristen Doute u rikthye për të luajtur në The Valley.

Besimi padia kërkon dëmshpërblim të paspecifikuar.