Dina Manzo

Klea

U hodh poshtë aktakuza e ish-bashkëshortit të Dina Manzos, Tommy Manzo

U hodh poshtë aktakuza e ish-bashkëshortit të Dina Manzos, Tommy Manzo

Aktakuza me tre pika kundër Tommy Manzo është shkarkuar nga një gjykatës federal. Aktakuza u hodh poshtë pa paragjykime, që do të thotë se një aktakuzë e re duhet të merret nëse qeveria vendos të ndjekë penalisht për herë të dytë.

Dina Manzo

Aktakuza kundër ish-bashkëshortit të ish Amvise të vërteta të Nju Xhersit yll, Dina Manzou pushua për shkak të shkeljes së Ligjit të Gjyqit të Shpejtë, sipas dokumenteve të gjykatës.

Dina Manzo

Aktakuza pretendonte se Manzobashkëpronar i The Brownstone, u regjistrua John Perna për të planifikuar një sulm ndaj Dina dhe bashkëshorti i saj aktual, David Cantinduke përdorur e Pernes lidhjet me familjen e krimit Lucchese. Si pagesë, Manzo do të lejonte Perna për të përdorur vendin për dasmën e vajzës së tij me një zbritje të madhe.

Dina Manzo

Këtë e pohuan prokurorët federalë Perna dhe një bashkëpunëtor u sulmua Kantin me një shuplakë më 18 korrik 2015.

Manzo organizoi një dasmë për 330 të ftuar, një muaj pas incidentit. Prokurorët pretenduan se anëtarët e familjes së krimit me bazë në Nju Jork morën pjesë në ngjarje.

Dina Manzo - RHONJ

Në dhjetor 2020, Perna pranoi se kishte sulmuar Cantin, Dina i dashuri në atë kohë, jashtë një qendre tregtare në New Jersey. Më vonë ai u dënua dhe u dënua me 30 muaj pas hekurave.

Dina Manzo

e Manzos avokatët argumentuan se federatat nuk arritën të fillonin gjyqin e tij brenda afatit kohor të kërkuar të Aktit të Gjyqit të Shpejtë. Ata theksuan se Manzo u padit nga një juri e madhe në vitin 2020, por dhjetëra vonesa e shtynë gjyqin. Gjyqi u shty për shkak të pandemisë COVID-19, çështjeve të rastit dhe zbulimit dhe përfundimit të disa e Manzos avokatët mbrojtës.

Dina Manzo

Gjykatësja e qarkut amerikan Susan Wigenton shpjegoi se ajo nuk e hodhi poshtë aktakuzën me paragjykim sepse “veprat e akuzuara janë padiskutim të rënda”. Ajo shtoi se vonesat e shumta nuk “sugjeronin keqbesim apo një model neglizhence nga qeveria. As i pandehuri nuk tregon ndonjë. Në vend të kësaj, argumenti i vetëm – dhe përfundimtar – i të pandehurit është se vonesa ishte thelbësore dhe, në këtë mënyrë, në thelb paragjykuese. Kjo Gjykatë nuk është e bindur.”

Dina Manzo

Gjykatësi Wigenton shkroi – “Ndërsa vonesa ishte sigurisht thelbësore, i pandehuri e kërkoi shprehimisht atë; ai i kërkoi qeverisë të ndalonte ndjekjen penale të këtij veprimi derisa të zgjidhte çështjen e tij penale në gjykatën shtetërore.”