Tom Sandoval reflekton për reagimin ndaj fotografive të tigërve të robëruar

Klea

Tom Sandoval reflekton për reagimin ndaj fotografive të tigërve të robëruar

Që kur shpërtheu Skandovali, Tom Sandoval’s veprimet janë vënë nën vëzhgimin më të lartë. Thënë kështu, askush nuk ka nevojë të shqyrtojë shumë për të kuptuar pse debati i tij i fundit me tigër ishte kaq i diskutueshëm.

Në udhëtimin e tij të fundit në Tajlandë, ylli i Vanderpump Rules bëri foto dhe video me kafshët kryesore në Tiger World Thailand. Natyrisht, siç e dinë shumë njerëz, kafshët në robëri të përdorura për fotografitë trajtohen pothuajse aq keq sa duhet.

Lala Kent dhe PETA e kritikuan Tomin për injorancën e tij (duke supozuar se ai ishte thjesht injorant). Duke pasur parasysh rrezikun që kjo situatë përbënte për reputacionin e Tomit, veçanërisht përpara sezonit 11 të VPR, ishte vetëm çështje kohe para se ai të përgjigjej.

Tom pranon injorancën dhe mungesën e “kërkimit” të tij

Në episodin e fundit të podcast-it të Tomit, Tom tha, “Unë mendoj se duhet t’i drejtohemi tigrit në dhomë.” Atij iu bashkua Tom Schwartz, i cili gjithashtu kërkoi të jepte një kontekst në udhëtimin në Tajlandë.

Tom filloi duke thënë: “Unë isha shumë i hutuar duke qenë si një moment ‘përballu me frikën tënde’ dhe padyshim kjo nuk ishte diçka që ne kishim planifikuar. Ishim jashtë në tregun e varkave dhe një nga udhërrëfyesit tanë na tregoi një fotografi të tij me një tigër, dhe unë thashë: ‘Ua, kjo është shumë e lezetshme!’ Dhe në thelb, ishte matanë rrugës nga varkat.”

Schwartz shtoi: “Në mbrojtje të Tomit, pyetja juaj e parë ishte: ‘A është kjo etike?’ Sepse mendoj se ne të gjithë ishim të vetëdijshëm se mund të ishte një industri e dyshimtë – në rastin më të mirë.

Schwartz më tej pohoi se punëtorët e “shënjtores” thanë se dhuruan fonde për përpjekjet e ruajtjes. Ata thanë se asnjë nga kafshët nuk ishte qetësuar ose ndëshkuar trupore.

Tom vazhdoi, “Unë nuk kam bërë vërtet shumë kërkime. Nëse do të kishim mbështjellë në një vend të rimorkios së një djaloshi, dhe ai ishte si luanët e kafazit…”

Sa i përket përgjigjeve të Lala dhe PETA, Schwartz tha: “Më pëlqen që ata ishin konstruktivë në kritikat e tyre ndaj jush.”

Vanderpump Rules kthehet në Bravo të martën, më 30 janar në orën 8/7c.