Tom Girardi

Klea

Tom Girardi shpalli kompetent për të dalë në gjyq, përballet me 20 vjet burg!

Tom Girardi shpalli kompetent për të dalë në gjyq, përballet me 20 vjet burg!

Ish-avokat i turpëruar Tom Girardi është shpallur i aftë për t’u gjykuar nga një gjykatës federal.

Ky vendim i hap rrugën Girardi, 84 vjeç, për t’u përballur me një juri lidhur me akuzat për përvetësim të mbi 15 milionë dollarëve nga klientët përmes një skeme mashtrimi afatgjatë në firmën e tij ligjore. Vendimi, një moment i rëndësishëm në këtë çështje, u zyrtarizua të martën, me gjykatësen e qarkut të SHBA-së, Josephine L. Staton, që dorëzoi një “urdhër për gjetjen e të pandehurit kompetent për t’u gjykuar”, tani i vulosur në pritje të konsideratave të privatësisë.

Tom Girardi

Ky zhvillim shënon një pikë kthese për prokurorët dhe e Girardit ish-klientë, të cilët ishin të shqetësuar se diagnoza e tij e çmendurisë mund të parandalonte një gjykim dhe përgjegjësinë e mëvonshme. Girardi, i njohur për karrierën e tij të profilit të lartë ligjor, duke përfshirë punën në çështjen e paraqitur në “Erin Brockovich”, u diagnostikua me sëmundjen e Alzheimerit me fillimin e vonë dhe çmenduri në mars 2021. Kjo diagnozë, siç përshkruhet në një deklaratë të betuar nga Dr. Nathan Lavid , një psikiatër mjeko-ligjor dhe klinik, tha, “Dementia dëmton aftësinë e tij për të kuptuar dëgjimin. Shqetësimi i tij emocional lidhet drejtpërdrejt me çmendurinë e tij dhe përkeqësohet nga konfuzioni i tij.” Megjithatë, koha e kësaj diagnoze përkoi me përshkallëzimin e telasheve ligjore të Girardit.

Tom Girardi

Në dhjetor 2020, Girardi dhe gruan e tij të larguar, Erika Jayne e Amvisat e vërteta të Beverly Hills, u përball me një padi për gjoja shpërdorim fondesh nga viktimat e fluturimit të Lion Air 2018 për të mbështetur stilin e tyre të jetesës ekstravagante. Po atë muaj, Girardi u shtrua në spital për një “sëmundje të rëndë” dhe vëllai i tij më vonë raportoi humbjen e kujtesës afatshkurtër.

Tom Girardi

Ndërsa Jayne, 52, u pushua përfundimisht nga padia në janar 2022, ajo ka pohuar se Girardi ka pësuar rënie të ndjeshme mendore vitet e fundit. Girardi ka qenë duke banuar në një objekt banimi për të moshuarit për shkak të paaftësisë së tij të supozuar për t’u kujdesur për veten.

Erika Jayne

Pavarësisht këtyre pretendimeve, një neuropsikologe e caktuar nga gjykata, Dr. Diana Goldstein, vlerësoi në qershor se Girardi ishte “kompetente për t’u gjykuar”, duke nxitur një rishikim ligjor. Reuters raportoi këtë në gusht e Girardit avokatët e kundërshtuan këtë vlerësim, duke përmendur vlerësime nga neurologë, neuropsikologë dhe avokatë të ndryshëm që pohojnë çmendurinë dhe mungesën e vetëdijes së tij.

Tom Girardi

Çështja mori një kthesë dramatike kur Girardi, në një moment agjitacioni, i bërtiti një shpifje një prej prokurorëve federalë në gjykatë. Dr. Stacey Wood, një neuropsikologe dhe dëshmitare eksperte e mbrojtjes, e përshkroi shpërthimin si “të pasjellshëm dhe të papërshtatshëm”. Ky incident shtoi një shtresë tjetër në narrativën komplekse përreth e Girardit gjendjen mendore dhe kompetencën juridike.

Tom Girardi

Girardi kërkohet të përballet me gjyqin pas aktakuzës së tij të shkurtit 2023, ku ai akuzohet për shpërdorim të 15 milionë dollarëve nga klientët e tij të kaluar.

Erika Jayne

Bashkëthemeluesi i Girardi Keese po përballet me pesë akuza për mashtrim me tela, siç detajohet në aktakuzë. Çdo akuzë mbart një dënim të mundshëm deri në 20 vjet burg.