Erika Jayne

Klea

Tom Girardi rrëshqet gjatë seancës dëgjimore për kompetencë mendore dhe akuza në prokurori

Tom Girardi rrëshqet gjatë seancës dëgjimore për kompetencë mendore dhe akuza në prokurori

Tom Girardi hodhi një sharje ndaj një prokurori federal tre ditë pas një seance të mbajtur për të përcaktuar kompetencën e tij mendore për të dalë në gjyq mbi një aktakuzë prej 12 pikash për mashtrim me tela dhe përbuzje penale të gjykatës.

Tom Girardi

Burri i larguar i Amvise të vërteta të Beverly Hills yll, Erika Jaynesulmoi me një “f**k ju” ndihmës Prokurorit të SHBA-së Ali Moghaddas, i cili raportoi menjëherë shkeljen.

“Nderi juaj, unë dua që procesverbali të bëjë të qartë se i pandehuri më tha ‘f—ti’ për mua,” i tha Moghaddas gjykatëses së qarkut të SHBA Josephine L. Staton, siç raportohet nga Los Angeles Times.

Tom Girardi

Gazeta vuri në dukje se ndërsa vërejtja nuk ishte e dëgjueshme në galeri, e Girardit avokatët nuk e hodhën poshtë akuzën. Lajmet e Gjykatës gjithashtu raportoi se Girardi ia nguli sytë prokurorit gjatë seancës.

Tom Girardi

Në shkurt, prokurorët federalë me bazë në Çikago e akuzuan avokatin dikur të shquar të lëndimeve personale për tetë akuza për mashtrim me tela dhe katër akuza për shpërfillje penale të gjykatës, mes akuzave se ai kishte përvetësuar fondet e shlyerjes që i detyroheshin viktimave të një aksidenti avioni. Girardii cili ishte i famshëm për marrjen e kompanive të fuqishme, fitoi më shumë se 30 raste me të paktën 1 milion dollarë pagesa dhe zgjidhi më shumë se 100 raste me çmime të ngjashme gjatë karrierës së tij pesëdhjetëvjeçare.

Tricia A. Bigelow

e Girardit stili i jetës luksoze që ai ndante me yllin e realitetit u fokusua në serialin Bravo, por tregimi u shemb në fund të vitit 2020 kur Erika ka bërë kërkesë për divorc dhe Girardi u detyrua në një falimentim të Kapitullit 7.

Erika Jayne

Në vitin 2021, ai u përjashtua nga puna, u diagnostikua me demencë dhe sëmundje Alzheimer me fillimin e vonë dhe u transferua në një institucion të kujdesit për kujtesën.

Prokurori federal i kundërshtuar vuri në dukje kohën e ndërprerjes verbale si Girardi qëlloi f-bombën ndërsa Moghaddas kishte ekzaminuar Stacey Wood, një neuropsikologe mjekoligjore, e cila kishte dëshmuar se avokati i turpëruar nuk ishte kompetent për të dalë në gjyq. LA Times u kujtoi lexuesve E drurit pretendojnë se Girardi nuk i kujtohej as ish gruaja e tij.

Tom Girardi

Moghaddas po kalonte mesazhe zanore me dëshmitarin kur Girardi hodhi eksplozivën, sipas ligjit të Bloomberg. Girardi tha në një mesazh të vitit 2020 – “Mos u bëj keq me mua. Unë jam një djalë i mirë. Nuk dua të kem probleme me askënd.”

Erika Jayne

Moghaddas argumentoi se sharjet e shkrepura e ilustronin këtë Girardi ishte duke ndjekur rastin dhe për këtë arsye ishte kompetent për t’u gjykuar.

“Po,” pranoi Wood. “Por kjo gjithashtu flet për sjellje të dobët në sallën e gjyqit.”

Në fillim të këtij muaji, dy nga e Girardit ish-klientë, Ana dhe Arturo Agaton, ngritën padi kundër Avokatit të Shtetit të Kalifornisë, pasi dyshohet se u përdhunuan nga avokati i famshëm pas vdekjes së djalit të tyre. Çifti pretendoi se fabrikat e çimentos pranë shtëpisë së tyre ishin përgjegjëse për djalin e tyre vdekjes dhe iu drejtua avokatit të famshëm për ndihmë.

Erika Jayne

Dyshja ngriti një padi grupore kundër agjencisë, duke pretenduar “neglizhencë të madhe” dhe “sjellje të pamatur”. Ata pretenduan se Bari i Shtetit të Kalifornisë “dështoi të bënte punën e tij” dhe “mbrojti në mënyrë aktive Tom Girardi dhe [his firm] Girardi & Keese nga ankesat dhe disiplina etike për dekada.”

Tom Girardi

Bari pranoi, nëpërmjet një deklarate të marsit, se dështimet e tij mundësuan e Girardit veprimet, por ende nuk ka komentuar për çështjen në pritje.