Todrick Hall zgjidh padinë për ngacmim seksual me ish-asistentin

Klea

Todrick Hall zgjidh padinë për ngacmim seksual me ish-asistentin

Ylli i famshëm i Big Brother Todrick Hall ka tërhequr pjesën e tij të drejtë të dramës që nga përfundimi i shfaqjes. Ai ishte një mjeshtër manipulues në shtëpinë e CBB. Ai nuk ishte i lumtur që doli në vendin e dytë pas Miesha Tate.

Por Todrick ka tërhequr edhe disa padi. Në qershor 2023, ai u padit nga Showroom Interiors për 126,000 dollarë. Kompania pretendoi se ata i dorëzuan mobiljet Todrick në vitin 2021 në shtëpinë e tij dhe ai kurrë nuk e pagoi faturën plotësisht. Dhe në mars 2022, Todrick u padit për 60,000 dollarë nga pronarët e tij. Ata pretenduan se ai ua kishte borxh atë shumë si qira.

Todrick zgjidhi një rast

Radar Online raportoi se Todrick zgjidhi një padi të ngritur kundër tij nga ish-asistenti i tij. Dokumentet e gjykatës tregojnë se ish-asistenti i tij, duke përdorur pseudonimin John Doe, e paditi Todrick në nëntor 2022. Por kjo padi kishte edhe akuza për ngacmim seksual.

Në dokumentet e gjykatës, John Doe akuzoi Todrick për shkelje të ndryshme të kodit të punës, mospagim të pagave minimale, ngacmim dhe diskriminim. Padia gjithashtu pretendoi se Todrick nuk arriti të parandalonte ngacmimet dhe e akuzoi atë për ndërprerje të padrejtë të punësimit të John Doe.

John Doe punoi si asistent ekzekutiv i Todrick nga maji 2021 “deri në përfundimin e tij gabimisht” më 29 korrik 2021. Edhe pse Todrick thuhet se pranoi t’i paguante John Doe 1,400 dollarë në javë, atij rregullisht iu dha më pak kompensim.

Në dokumentet e gjykatës, John Doe pretendoi se Todrick “rregullisht nuk i paguante” pagat e plota, “në vend që t’i paguante shuma më të vogla së bashku me premtimet për t’i paguar më vonë pagat e tij të prapambetura. Konkretisht, Hall do t’i bënte deklarata paditësit si, ‘Unë e di që duhet të të paguaj’ dhe i premtonte se do t’i paguante paditësit pagat e tij të prapambetura ‘më vonë’, pasi ‘paratë të hyjnë’.

Ish-asistenti i Todrick pohoi gjithashtu se ai ishte “detyruar” të punonte jashtë orarit, ndonjëherë nga 54 deri në 84 orë në javë. John Doe pretendoi se ai punonte gjashtë deri në shtatë ditë në javë dhe iu mohuan vaktet dhe pushimet. Pavarësisht se punoi gjithë ato orë, John Doe pohoi se ai “u pagua vetëm 5,200 dollarë në total përmes Apple Pay dhe çeku – mesatarisht 433 dollarë në javë”.

John Doe pohoi gjithashtu se ai “përfundoi duke paguar disa nga shpenzimet e Hall-it dhe kompanisë nga xhepi i tij”. Këto çështje financiare çuan në “shqetësim të konsiderueshëm emocional”. Unë jam i stresuar vetëm duke shkruar për të.

Një mjedis pune toksik

Të mos harrojmë se John Doe akuzoi Todrick për ngacmim seksual. Todrick e pyeti John Doe gjatë procesit të intervistës nëse ai ishte straight apo homoseksual. John Doe tha se ai ishte homoseksual. Ish-asistenti pohoi se Todrick e pyeti nëse ishte “i lartë apo i poshtëm”.

John Doe pretendoi se duhej të dëgjonte Todrick duke diskutuar takime intime me burra të tjerë. Ai gjithashtu pretendoi se Todrick i bëri komente seksuale dhe ndau video eksplicite që burra të tjerë i dërguan Todrick.

Sipas John Doe, ai u ndërpre në korrik 2021. Todrick pretendoi se John Doe kishte marrëdhënie seksuale me një nga kërcimtarët e Todrick, gjë që ishte një jo e madhe. John Doe mohoi akuzat.

John Doe po kërkonte të gjitha pagat e tij të papaguara plus rimbursimin e shpenzimeve të tij. Në mars 2023, Todrick dhe John Doe arritën një marrëveshje. Në prill, John Doe kërkoi që gjykata të rrëzonte padinë.