Love Is Blind

Klea

Terapisti “Dashuria është e verbër” shkatërron dramën romantike toksike të Uche dhe Lydia!

Terapisti “Dashuria është e verbër” shkatërron dramën romantike toksike të Uche dhe Lydia!

Dashuria eshte e verber garuesit, Uche Okoroha dhe të Lydia Velez-it historia romantike tronditi sezonin 5 pasi u zbulua lidhja e kaluar e çiftit.

Dashuria eshte e verber

Lidia madje pretendoi se ish-çifti kishte qenë intim vetëm tre muaj para se të hynte në bisht.

Psikologu dhe fans i reality TV, Kelsey Latimer, foli me SOT.com për çiftin, duke u kujtuar fansave se producentët zgjedhin personalitete që i përshtaten rrëfimeve dramatike.

Dashuria eshte e verber

Ajo tha për median: “Është e rëndësishme të kuptohet se producentët zgjedhin personalitete ekstreme që mund të ndërveprojnë në mënyrë dramatike dhe të luajnë në trenin e dramës. Në çdo TV realitet pritet që kjo të ndodhë – përndryshe, do të bombardojë.”

Producent ekzekutiv, Chris Coeleni tha Variety se ai ishte “plotësisht i verbër” kur mësoi për historinë romantike të çiftit.

“Ishte një tronditje e plotë. Për të qenë i sinqertë, ishte si, “Çfarë do të bëjmë?” Askush nuk kishte asnjë ide, “tha Coelen.

Coelen i tha mag-it se prodhuesit ndërhynë për të mbyllur komunikimin mes tyre Uçe dhe Lidiagjë që çoi në ndjekjen e dyshes për opsione të tjera, Uçe me Aliyah Cosby dhe Lidia me James “Milton” Johnson IV.

Dashuria eshte e verber

Uçe dhe e Lidias historia vazhdoi të krijonte probleme pasi dyshja testoi ujërat me partnerë të ndryshëm.

Aliyah zgjodhi të largohej nga bishtajat pasi foli me të Lidia në një bisedë që nuk u zbulua kurrë plotësisht. Lidia vuri në dukje se ajo “e pa veten” në Aliyah, sidomos kur ajo goditi një gungë në marrëdhënien e saj të re me Uçe.

“Deri më sot, nuk e di se cilat ishin qëllimet e saj 100 për qind.” Aliyah tha për median. “Por, ndihem sikur, pasi kam pasur vetëm diskutime me të, e kuptoj se ku mund të ketë qenë emocionalisht dhe çfarë e udhëhoqi vendimmarrjen e saj në çdo gjë – sa i përket lundrimit për të pasur një miqësi me mua dhe për të pasur marrëdhënien e kaluar me të.”

Aliyah konfirmoi për Us Weekly se ajo dhe Uçe u takuan për pak kohë pas shfaqjes, por marrëdhënia e tyre “nuk funksionoi”.

Dashuria eshte e verber

Lidia dhe Uçe u përballën me çështjet e tyre të vjetra gjatë episodit të shtatë, me e Lidias i fejuari aty pranë. Uçe i akuzuar Lidia të femrave “përndjekëse” që ndoqi në Instagram dhe Lidia i akuzuar Uçe e tradhtimit të saj. Milton qëndroi pranë Lidia pasi ajo dhe Uçe kanë shuar inatet e tyre të vjetra.

“Unë nuk jam vërtet i shqetësuar për askënd që është takuar me të në të kaluarën. Në të njëjtën mënyrë ajo nuk do të kujdesej për askënd me të cilin jam takuar në të kaluarën. Ne ishim atje sepse të dy donim mundësinë për t’u martuar dhe për të gjetur një partner.” Milton tha.

Dashuria eshte e verber

Latimer përshkruar Uçe dhe e Lidias marrëdhënia si një “trekëndësh drame”.

“Njerëzit më të shëndetshëm gjithashtu futen në këto situata.” Latimer thotë. “Ajo vjen me jetë.”

Ajo shtoi – “Ka dikush në rolin e viktimës, rolin e shpëtimit dhe rolin e autorit. “Ideja me trekëndëshin është që ne të mos qëndrojmë në një pozicion. Është një lojë pushteti. Mund të fillojmë si viktimë, të jemi vërtet të mërzitur dhe të bëhemi autorë.”

Dashuria eshte e verber

Latimer vuri në dukje se Lidia mund të ketë reaguar në rrjetet sociale sepse është ndjerë e viktimizuar nga Uçes pabesi, përpara se të merrte rolin e i Aliyah mbrojtës.

“Ajo është avokatja e saj, por jo në të vërtetë, sepse ajo po përpiqet të marrë informacion.” Latimer shpjegohet. “Kjo është sa konfuze është. Ne mund të lëvizim përpara dhe mbrapa përgjatë trekëndëshit.”

Latimer tha se njerëzit, veçanërisht të rinjtë me pak përvojë në marrëdhënie, ndonjëherë mund të ngatërrojnë “intensitetin” me “lidhjen”.

Latimer tha: “Ata emocionohen vërtet. “Emocionet janë të larta, kështu që kjo do të thotë se jam vërtet i interesuar. Ai ose ajo është xheloz, që duhet të thotë se ata më pëlqejnë.

Dashuria eshte e verber

Psikologu shpjegoi gjithashtu se një “trekëndësh fuqizimi”, i cili përfshin një krijues, një trajner dhe një sfidues, është një dinamikë më e shëndetshme, por jo aq “eksituese” apo dramatike.

“Të gjithë duhet të kenë një qendër të barabartë pushteti,” tha ajo, duke shtuar se Lidia dhe Milton shfaqin më shumë një dinamikë të trekëndëshit të fuqizimit.

“Të dy kanë një zë, dëgjojnë dhe mund të luajnë me njëri-tjetrin. Dhe ata mund të luftojnë me drejtësi,” vuri në dukje ajo.

Dashuria eshte e verber

Ajo shtoi: “Ata kanë mosmarrëveshje, por kanë një bazë të kujdesit për njëri-tjetrin. Ata nuk e zvarritin njëri-tjetrin nëpër pisllëk, dhe përkundrazi e përqendrojnë atë në temën dhe atë me të cilën nuk pajtohen,” thotë ajo. “Kjo është ajo që unë po kërkoj në një marrëdhënie të shëndetshme. Jo nëse ka një mosmarrëveshje apo jo, por si ta trajtoni atë?”

Ajo vlerësoi sezonin aktual të “Dashuria eshte e verber” për të ilustruar sesi marrëdhëniet e shëndetshme dhe jo të shëndetshme mund të nxjerrin në pah “anët e ndryshme” të një personi.

“Kur nuk jemi në marrëdhënien e duhur, kjo mund të nxjerrë në pah anën negative për të gjithë ne,” tha ajo. “Me një trekëndësh fuqizimi, të gjithë kanë një zë. Nuk ka një lojë pushteti.”