Gratë e motrave: Kody Brown pranon se ishte 'i hidhur'

Klea

Tekstet e fundit të Garrison Brown drejtuar mamit e shqetësonin atë përpara vetëvrasjes

Paralajmërim për shkaktimin: Ky artikull diskuton temat e vetëvrasjes dhe vetëlëndimit.

Para vetëvrasjes së tij në fillim të kësaj jave, Garrison Brown i dërgoi disa tekste shqetësuese të fundit nënës së tij, Janelle Brown.

Ajo ishte aq e shqetësuar për djalin e saj 25-vjeçar, saqë dërgoi vëllanë e tij më të vogël, Gabrielin, për ta kontrolluar. Mjerisht, Gabe ishte shumë vonë dhe Garrison tashmë i kishte dhënë fund jetës.

Sipas raportit të Flagstaff PD, një ditë para vdekjes së tij, Garrison i dërgoi mesazhe një grupi njerëzish me të cilët punon familja e tij (me sa duket anëtarët e ekuipazhit në shfaqjen e tyre Sister Wives). Fjalët e tij pasqyronin se ai ishte në telashe emocionale.

COVID ndau familjen

Kur takuam për herë të parë familjen Brown në vitin 2010, patriarku Kody Brown kishte katër gra (Meri Brown, Christine Brown, Janelle dhe Robyn Brown). Fillimisht, në familje kishte 13 fëmijë, por kur Kody u martua me Robyn, tre fëmijët e saj iu shtuan përzierjes. 13 fëmijët e parë ishin rritur si vëllezër e motra, kështu që ishte një familje e madhe dhe e lumtur, për sa u përket fëmijëve.

Kur familja Brown jetonte në katër shtëpi në fund të një tragjedie në Las Vegas, fëmijët ishin afër njëri-tjetrit dhe kishin qasje të lehtë me vëllezërit e motrat e tyre. Por lëvizja në Flagstaff i ndau të gjithë në katër shtëpi të shpërndara nëpër qytet.

Pandemia e koronavirusit vetëm sa i përkeqësoi gjërat. Rregullat tepër të rrepta të Kody për higjienën vendosin një pykë midis tij dhe fëmijëve të tij. Ai përfundimisht u largua nga shumë prej tyre, duke përfshirë Garrison dhe Gabriel. Kody dukej se kujdesej për familjen e tij vetëm me gruan e tij të katërt, Robyn, e cila ishte lënduese për fëmijët e tij të tjerë.

Janelle i tha FPD-së se Garrison i kishte dërguar mesazh grupit: “Dua t’ju urrej që ndani kohët e mira. Por nuk mundem. Më mungojnë këto ditë.” Garrison mund të ketë qenë i pikëlluar ditët kur familja e tij poligame ishte më kohezive.

Kur Janelle dëgjoi për mesazhin në grup, në të cilin ajo nuk ishte përfshirë, ajo i tha policisë se i kishte dërguar mesazh vetë Garrisonit. TMZ raporton se “ata patën një bisedë të shkurtër për disa minuta para se ai të ndalonte së përgjigjuri”.

Janelle më pas kontaktoi disa nga fëmijët e saj të tjerë dhe pyeti se kush mund të shkonte ta kontrollonte atë. Gabrieli doli vullnetarisht të shkonte, por mjerisht, ishte tepër vonë kur arriti atje.

Shokët e dhomës dëgjuan një “pop” të hënën në mbrëmje

Kur policia intervistoi tre nga shokët e dhomës së Garrison, disa prej tyre pranuan se kishin dëgjuar një “pop” të çuditshëm të hënën në mbrëmje, por nuk menduan asgjë më shumë për të. Askush nuk mendoi të kontrollonte Garnizonin në atë pikë.

Kur Gabrieli mbërriti, ai zbuloi trupin e vëllait të tij duke mbajtur një pistoletë. Ai thirri 911 menjëherë.

Me sa duket, Garrison ishte i njohur në mesin e shokëve të tij të dhomës se po luftonte me alkoolin. Gabrieli nuk kishte vënë re asgjë ndryshe me vëllain e tij, i cili sapo kishte filluar një punë të re në një institucion mjekësor. Nga pamja e jashtme, dukej se ishte në rregull.

Por Janelle u tha policëve se djali i saj ishte i ndarë nga babai i tij, gjë që mund të kishte qenë një burim i depresionit të tij.

Nëse ju ose dikush që njihni është duke luftuar ose në krizë, ndihma është e disponueshme. Telefononi ose shkruani 988 ose bisedoni në 988lifeline.oseg.

JU LUTEM LËRNI NËSHSHËLLIMET PËR FAMILJEN MË POSHTË.