Të mirat dhe të këqijat e Kody Brown që i përmbahet poligamisë

Klea

Të mirat dhe të këqijat e Kody Brown që i përmbahet poligamisë

Kody Brown ndoshta është duke e shkelmuar veten për të lënë martesat dhe jetën e tij personale të dalin kaq jashtë kontrollit. Për sezonet e fundit të Gratë Motra, shikuesit kanë parë familjen poligame të shpërthejë nga brenda. Dhe ndërsa ka qenë e këndshme të shihet se sa dramatikisht ka reaguar patriarku, është e drejtë të supozohet se Kody tani po peshon të gjitha opsionet e tij kur vjen puna për të vazhduar të ndjekë praktikat e tij mormone.

Sezoni 18 është më në fund këtu dhe fansat kanë gati kokoshkat e tyre. Në këtë moment kohor, vështirë se dikush ndjen keqardhje për Kody ose si ka shkuar jeta e tij. Por ndoshta ai duhet të kishte bërë një diagram ven përpara se të hynte në katër martesa që nuk mund t’i përballonte.

Të mirat për Kody që qëndron në një martesë pluraliste

(Foto nga Frederick M. Brown/Getty Images)

Shumë përpara premierës së Sister Wives në 2010, Kody ndjeu thirrjen për të jetuar një mënyrë jetese pluraliste. Për dekada, babai i 18 fëmijëve ka mbrojtur të drejtën për të ndjekur një stil jetese poligame, duke u thënë shpesh atyre që urrejnë se “dashuria duhet të shumëfishohet, jo të ndahet”. Pasi humbi Christine Brown për t’u divorcuar në vitin 2021, Kody, për një moment, dukej se me të vërtetë dëshironte të mbante fort martesat e tij të mbetura.

Ajo që Kody po bënte në të vërtetë ishte përpjekja për të shpëtuar fytyrën. Nëse ylli i TLC do të zgjidhte të qëndronte në martesat e tij në shumësi, ai do t’i shpëtonte vetes jo vetëm dhimbje koke të shumta, por shumë siklet. Kody duhet të kishte marrë kohë për të kultivuar një marrëdhënie më të mirë midis Janelle Brown dhe Meri Brown, në mënyrë që ata gjithashtu të mos ishin larguar. Duke bërë këtë, Kody mund ta kishte shpëtuar veten nga shumë telashe me të cilat po përballet tani, dhe pak më pak reagime nga publiku.

Nëse Kody zgjedh të vazhdojë të jetojë një mënyrë jetese poligame, ai do të jetë në gjendje të hyjë në parajsën Mormon. Sekti fetar të cilit i përkasin Browns, Apostolic United Brothren, beson se martesa në shumësi është porta për në parajsë. Ata gjithashtu e konsiderojnë çdo martesë, ligjore apo shpirtërore, një angazhim të bërë për përjetësinë.

Siç shpjegoi dikur Robyn Brown, mormonët poligamë besojnë se çdo grua do të ketë planetin e saj në hapësirë ​​me burrin e tyre. Udhëheqësit e Kishës mësuan se ishte një kërkesë për ekzaltim. Nëse Kody vendos ta bëjë atë me martesa të shumta, ai do të mirëpritet në mbretërinë çelestiale.

Kjo duhet të jetë e vetëkuptueshme, por nëse Kody zgjedh të qëndrojë me stilin e tij të jetesës poligame, ai do të ketë më shumë gra. Duket sikur Kody mund ta ketë bërë krejt gabim bashkëshortin/jetën martesore. Familje të tjera poligame që janë shfaqur si ‘miq të’ Browns tregojnë bashkëshortin duke buzëqeshur dhe duke u kujdesur për të nga bashkëshortët e tij të shumtë. Nëse Kody do të provonte përsëri, ndoshta ai mund ta bënte atë siç duhet dhe në fakt të gëzonte përfitimet e martesës shumëfishe.

Disavantazhet për Kody që të vazhdojë një mënyrë jetese poligame

Kody Brown, së bashku me tre nga katër gratë e tij Meri, Janelle dhe Christine
(Foto nga Ida Mae Astute/Disney General Entertainment Content nëpërmjet Getty Images)

Pa dyshim, Kody dhe pjesa tjetër e shikuesve të Sister Wives po vënë në dyshim zgjedhjet e jetës së tij. Një goditje kundër zgjedhjes së Kody për të vazhduar një mënyrë jetese poligame është se ai duket si një hipokrit i madh. Bashkëshorti i njërës e ka ndarë shpesh mosbesimin e tij se si i ka shkuar jeta së fundmi, duke treguar në një rrëfim se ka dyshimet e tij. Patriarku vuri në dukje: “Kur vërtet fillon të bëhesh i ndershëm, fillon të shikosh drejt qiejve dhe të thuash: “Gëz, Atë”.

Ylli i TLC vazhdoi, duke thënë: “Më frymëzove ta bëj këtë. Pse është kaq rrëmujë tani? Më ka vënë në këmbë dhe më ka bërë të vë në dyshim vetë stilin e jetës. Është një sfidë.” Nuk e ndihmon që Kody ka humbur kontrollin me kalimin e kohës, gjë që e ka përfshirë atë të fillojë të bërtasë dhe të lëshojë zemërim. Burri dikur i fortë është rrëzuar nga dëshirat dhe nevojat e ish-bashkëshorteve të tij.

Rezultati më i keq për Kody, nëse ai zgjedh të lërë stilin e jetës së tij plural, është fakti i thjeshtë se ai atëherë do të jetonte vetëm me Robyn Brown. Për vite, gruaja e katërt e keqe ka zhytur kthetrat e saj në Kody dhe ngadalë ka larguar tre gratë e tij të para. Tani për tani, Kody duhet të përjetojë nga afër se sa diabolike mund të jetë Robyn. Kody nuk donte kurrë një mënyrë jetese monogame, por si një mizë për në mjaltë, ai e ka gjetur veten të bllokuar pa shpëtim.