Të gjitha mënyrat që shefi i kuzhinës Jack Luby na lejoi dhe të ftuarit me statut

Klea

Të gjitha mënyrat që shefi i kuzhinës Jack Luby na lejoi dhe të ftuarit me statut

Shefi Jack Luby tashmë po e lëshon topin Poshtë Deck Mesdheut Sezoni 8. Shefi i kuzhinës luan një rol vendimtar në çdo kartë “Below Deck”, pasi ata janë përgjegjës për të ushqyer jo vetëm të ftuarit, por edhe ekuipazhin. Fatkeqësisht, jo çdo kuzhinier i Below Deck është gjithmonë në nivel.

Pas vetëm disa kartash, Jack tashmë është përballur me disa vështirësi në kuzhinë. Nga qëndrimet e tij të diskutueshme për oraret e vakteve deri tek ngatërrimi i ushqimeve të thjeshta, këto janë të gjitha mënyrat se si Jack i ka lënë të zhgënjyer mysafirët dhe shikuesit deri më tani.

Shefi Jack nuk mund të gatuante vezë të thjeshta

Një nga momentet më të këqija të shefit Jack ishte zbulimi se ai nuk mund të gatuajë një nga gjërat më të thjeshta nga të gjitha, vezët. Hajde Jack! Gjatë çarterit të parë, një grup të ftuarish amerikanë kërkuan vezë për mëngjesin e tyre. Si një vendas anglez, Jack pranoi se ai nuk e kuptonte mënyrën se si amerikanët hanin vezë. Ai madje shkoi aq larg sa të pretendonte se vezët ishin thjesht të lëngshme ose të forta. Jo!

Të ftuarit kërkuan vezë mbi të mesme dhe të forta, siç është e zakonshme. Ndërsa Jack nuk dukej se i kuptonte ndryshimet midis këtyre llojeve të ndryshme të vezëve, ato janë thelbësore. Kur vezët bëhen në mesatare, e verdha duhet të jetë pak e lëngshme, por kur ato të jenë mbaruar mirë, e verdha duhet të gatuhet plotësisht. Llojet e vezëve janë shumë të ndryshme dhe kjo është diçka që çdo kuzhinier profesionist duhet ta ketë zotëruar.

Shefi Jack gjithashtu e urren mëngjesin?

Fred Jagueneau/Bravo nëpërmjet Getty Images

Jack jo vetëm që nuk mund të gatuajë vezë për të shpëtuar jetën e tij, por gjithashtu e urren plotësisht mëngjesin. Gjatë një rrëfimi, shefi Jack zbuloi se ai mendon se mëngjesi është budalla dhe nuk i kushton shumë rëndësi vaktit. Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, kështu që kjo deklaratë është thjesht e gabuar! Qëndrimi i keq i Xhekut për mëngjesin jo vetëm që e zbeh përvojën për mysafirët, por edhe për shikuesit.

Mëngjesi është veçanërisht i rëndësishëm gjatë pushimeve, veçanërisht në ato të tilla si një kartë Below Deck. Është e kuptueshme që të ftuarit do të presin një mëngjes të përpunuar çdo mëngjes, që sigurisht mund të përfshijë vezë! Shpresojmë që Jack të jetë në gjendje të rrisë lojën e tij të mëngjesit për kartat e ardhshme, sepse patjetër do të ketë mysafirë që nuk do ta heqin atë.

Jack gjithashtu nuk është më i miri në montimin e pjatave me djathë

Një tjetër dështim nga Jack ishte pjata e tij e dëshpëruar me djathë, e cila as që ia dilte të ftuarve. Kur të ftuarit e dytë të charter mbërritën në bord, Jack përgatiti një pjatë djathi dhe krisur për një nga vaktet e tyre të para. Megjithatë, pjata dukej bosh dhe e nxituar, dhe thjesht nuk ishte e shijshme. Kur bëhet fjalë për këto karta, është e rëndësishme të mbani mend se të ftuarit presin vetëm më të mirën nga më të mirat!

Shefi Stew Tumi Mhlongo i tha menjëherë Xhekut se të ftuarit nuk e donin pjatën, dhe në vend të kësaj donin të shkonin direkt për të ngrënë drekë. Jack veproi dukshëm i mërzitur, gjë që nuk duhej ta kishte pasi të ftuarit tashmë po e kishin të vështirë fillimin e statutit të tyre. Është krejtësisht e arsyeshme të presësh një drekë të plotë kur të mbërrish, në vend të një pjate të mesme djathi.

Jack duhet të bëhet më kreativ për të ftuarit vegan

Sezoni 8 i Below Deck Med ka parë tashmë disa të ftuar vegan, megjithëse Jack nuk ka qenë më i përgatituri për ta. Gjatë takimit të parë të fletës së preferencës, kapiteni Sandy Yawn e pyeti Xhekun se sa i zoti ishte në përgatitjen e pjatave vegane. Jack u përgjigj se ai ishte “ok” me ushqimin vegan, gjë që nuk i bëri përshtypje kapitenit Sandy. Poshtë Deck sheh mysafirë vegan gjatë gjithë kohës, kështu që kuzhinierët duhet të ndihen më mirë sesa thjesht “ok” për përgatitjen e ushqimit për ta.

Gjatë kartës së dytë, Jack fillimisht nuk arriti t’i bënte përshtypje një mysafiri vegan kur ajo i dha pjatës së tij një vlerësim vetëm gjashtë nga dhjetë. Karta më e fundit ka gjithashtu një mysafir vegan, i cili u la për të porositur tofu dhe patate të skuqura pasi vakti i parë i Jack për të nuk ishte në nivelin e duhur.

Është vërtet zhgënjyese të shohësh Xhekun duke luftuar me veganizmin, madje edhe për shikuesit në shtëpi. Veganizmi është bërë shumë më popullor vitet e fundit dhe të ftuarit që ndjekin një dietë vegane nuk duhet të stresohen për nevojat e tyre dietike që nuk plotësohen sa duhet.