Stinët më të mirë të grave motra

Klea

Stinët më të mirë të grave motra

Sezoni 18 i Gratë Motra është në pragun tonë. Pas muajsh pritjeje për edicionin e fundit, është pothuajse koha për t’u kontaktuar përsëri me Kody Brown dhe tre ish-gruaja e tij, Meri Brown, Janelle Brown, Christine Brown dhe një bashkëshorte ligjore, Robyn Brown. Ashtu si shumë shikues besnikë, kjo shkrimtare ka marrë orë të tëra nga jeta e saj për të rishikuar disa nga sezonet e saj të preferuara dhe mendoi se ishte një ide e mirë ta ndante me fanatikë të tjerë të TLC.

Sezoni i 17-të e tregoi Christine-n duke u larguar më në fund nga familja poligame, ndërsa Kody ndihej sikur ishte “thikë në veshka”. Pak dramatike për shijen tonë, por hej, ky është babai i 18-vjeçëve. Gjatë rrëfimit, u zbulua gjithashtu se Janelle dhe Meri vendosën të heqin dorë gjithashtu, duke lënë Robyn si djathë të vetëm. Por çfarë e shkaktoi saktësisht që Browns të shpërbëhej në anarki? Një vështrim prapa në sezonet e kaluara duhet të jetë në gjendje të na japë disa të dhëna.

Sezoni 1

Fatkeqësisht, nganjëherë, e gjithë seria lëviz me një ritëm akullnajor, me TLC që tregon shumë përmbledhje. Sidoqoftë, nëse vërtet dëshironi të merrni një ndjenjë për shfaqjen, duhet të filloni që në fillim. Sezoni 1 u jep shikuesve një kontekst kur ata kalojnë në sezonet më të fundit. Episodet e para tregojnë se sa të lumtur ishin Browns. Ndonëse nuk mund të themi nëse ishte lumturi e vërtetë apo një fasadë, ky sezon i bëri shikuesit të ndjenin se poligamia mund të funksiononte. Kody kishte tre gratë e tij në atë kohë, Meri, Janelle dhe Christine, që jetonin në një shtëpi në Jutah dhe po vinte në takim me gruan e tij të katërt, Robin.

Ambjenti dukej se ishte ideal. Christine qëndroi në shtëpi dhe rriti fëmijët e familjes, ndërsa Meri, Christine dhe Kody shkuan të gjithë në punë. Megjithatë, duke ditur atë që ne dimë tani për pasojat e familjes, Sezoni 1 tregoi gjithashtu idenë e parë të babait të 18 që luante të preferuarat. Ai u kap duke puthur Robin para se të martoheshin dhe madje e ndihmonte të zgjidhte fustanin e nusërisë.

Sezoni 9

Kalimi përpara disa sezoneve në sezonin 9 tregon se si Meri ishte vërtet e pakënaqur me martesën e saj me Kody. Ky sezon, në veçanti, zbuloi se si Meri kishte pasur në të vërtetë një lidhje emocionale me një mustak. Në vitin 2015, Meri takoi një burrë që besonte se quhej “Sam” ndërsa ishte në Twitter. Miqësia lulëzoi menjëherë pasi Meri u divorcua ligjërisht nga Kody në mënyrë që ai të martohej me Robyn. Nëna e një fëmije ndihej e vetmuar dhe mendoi se kishte gjetur dikë që e shihte vërtet ashtu siç ishte.

Fatkeqësisht, Meri zbuloi gjatë sezonit se kalorësi i saj me forca të blinduara shkëlqyese ishte një humbës në alumin. “Sam” doli të ishte një mashtrues i njohur në internet i quajtur Jackie Overton. Natyrisht, Meri u turpërua, pasi zbuloi se i kishte dërguar fotografi seksuale, përfshirë një foto sugjestive me banane, kësaj gruaje. Kody ishte plotësisht i fikur, me sezonin 9 që u bë një nga më interesantët e të gjitha kohërave.

Sezoni 17

Kody e humbi komplotin e tij gjatë sezonit 17 të Sister Wives dhe fansat e pëlqyen atë. Ky sezon i fundit ishte një nga herët e para që ndonjë nga bashkëshortet e tij, e lëre më tre prej tyre, iu kundërvu patriarkut. Kody po kërkonte besnikëri të padiskutueshme, duke u thënë grave të tij, “Unë do të jem sërish kryefamiljari im dhe nuk do të më anashkalojnë në këtë. Nëse të gjithë janë të gatshëm të përshtaten përsëri me patriarkatin…’sepse unë kam luftuar për t’i bërë të gjithë të lumtur.”

Qoftë nëse Kody po përpiqej të ishte një lider kulti apo plotësisht deluziv, komentet e tij nuk fluturuan. Janelle, Meri dhe Christine kishin mjaftuar me motivet e qarta të Kody për të kënaqur gruan e tij të katërt. Shikuesve u pëlqente të shihnin gratë që bashkoheshin për të mbyllur Kody.

Christine gjeti zërin e saj gjatë të njëjtit sezon, gjë që bëri që gratë e tjera të vinin në dyshim martesat e tyre. Qëllimi i vetëm i Kody kur filloi shfaqjen për herë të parë ishte të ndante me botën se poligamia dhe familjet e shumta mund të funksiononin. Megjithatë, pas më shumë se një dekade në TV, ëndrra duket sikur është kthyer në një makth.