Sony Hetim në Nigel Lythgoe pas pretendimeve për sulm seksual

Klea

Sony Hetim në Nigel Lythgoe pas pretendimeve për sulm seksual

Sony Pictures ka nisur një hetim mbi pretendimet e neveritshme për sulm seksual Nigel Lythgoe. Producenti dhe gjyqtari ekzekutiv i So You Think You Can Dance është akuzuar për sulme seksuale dhe ngacmime nga disa gra, duke përfshirë Paula Abdul.

Gratë po e padisin Nigel-in dhe ndërsa kjo zgjidhet në gjykatë, Sony ka nisur hetimin e vet. Ndërsa është e paqartë nëse do të ndërmerren veprime, është mirë të dëgjohet se po bëhet puna për të hetuar.

TMZ raportoi të gjitha detajet. Ja çfarë dimë.

Sony hyn

Në padinë e Paula-s, ajo pretendoi se Nigel e sulmoi seksualisht dy herë. Hera e parë ishte gjatë kohës së tyre në American Idol, dhe më pas hera e dytë ishte vite më vonë kur ajo gjykoi SYTYCD. Më pas, dy konkurrente nga emisioni i Nigel-it All American Girl dolën përpara dhe iu bashkuan padisë së Paula-s, duke pretenduar se edhe ai i kishte sulmuar seksualisht.

Në të dyja rastet, Nigel dyshohet se i joshi gratë përsëri në shtëpinë e tij dhe bëri përparime të padëshiruara seksuale. Në rastin e Paula-s, ajo tha se Nigel e solli atje me pretendimin se do të diskutonin për mundësitë e punës. Ajo gjithashtu pohoi se ai përpiu një nga asistentët e tij në SYTYCD. Natyrisht, Nigel mohon të ketë bërë ndonjë gjë të gabuar.

Nigel ndihmoi në krijimin e SYTYCD së bashku me Simon Fuller, dhe ata kanë shërbyer si producentë ekzekutivë gjatë gjithë periudhës. Nigel gjithashtu ka qenë gjyqtar për çdo sezon, përveç sezonit 17.

Sony Pictures Television bashkëprodhon So You Think You Can Dance, kështu që ata po kryejnë një hetim të brendshëm për të zbuluar çdo keqbërje, veçanërisht për sa i përket mjedisit të punës.

Vitin e kaluar, ata pushuan Matthew Morrison nga roli i tij si gjyqtar për dërgimin e një DM të papërshtatshme për një garues. Nëse producenti i tyre ekzekutiv është në prapaskenë duke bërë më keq, atëherë ata kanë një problem të madh në duart e tyre.

Hetimi është ende në fazat e hershme, kështu që është e paqartë se si do të ndikojë në sezonin e ardhshëm të So You Think You Can Dance. Shfaqja është planifikuar të kthehet në Fox me sezonin 18 më 4 mars 2024. Aktualisht, Nigel është gati të kthehet në panelin e gjyqtarit, përveç këtij roli si producent ekzekutiv.