Skandali i gjumit të shefit të kuzhinës poshtë Deck Med

Klea

Skandali i gjumit të shefit të kuzhinës poshtë Deck Med

Sezoni 9 i Poshtë Deck Mesdheut sapo filloi, dhe tashmë ka një dramë që shkakton debate mes kastit (dhe fansave). Në premierën e sezonit 9, të ftuarit ndikues të Mustique kërkuan disa ushqime të shijshme gjatë natës së vonë. Konkretisht, nachos me guacamole, mac dhe djathë dhe djathë i pjekur në skarë. Stew Elena “Ellie” Dubaich u përpoq të zgjonte disa herë shefin e kuzhinës Johnathan “Jono” Shillingford, por ai argumentoi për të drejtën e tij për të pushuar.

Shefi Jono pati një ditë të parë stresuese si të gjithë në ekuipazhin e Mustique. Katastrofa e dispozitave nënkuptonte se ata nuk mund të merrnin karavidhe deri në kohën e darkës. Kjo e detyroi atë të ndryshonte vaktin në minutën e fundit. Pavarësisht presionit të improvizimit me atë që kishte, vakti i Jonos ishte një hit. Të ftuarit vlerësuan vazhdimisht talentin e kuzhinierit. Kjo mund t'i ketë shtyrë ata të porosisin ato ushqime të natës vonë. Por kjo e la edhe Jonon të rraskapitur nga fundi i turnit të tij dhe të padëshiruar të ngrihej nga shtrati.

Kur ajo u informua për këtë të nesërmen, kapiteni Sandy Yawn mori anën e kuzhinierit. Drama vazhdoi në Episodin 2, pasi Sandy këmbënguli që zierjet nuk duhet të zgjojnë kurrë një kuzhinier. Duke gjykuar nga reagimet ndaj këtij debati, ai do të ketë një efekt valëzues në konfliktet e ekuipazhit gjatë gjithë sezonit. Epo, kjo dhe flirtimi intensiv mes Deckhands.

Shefi Johnathan i thotë shefit Stew Aesha se nuk u ngrit nga shtrati

Në Episodin 2, kapiteni Sandy dhe shefi Stew Aesha Scott u përpoqën të arrinin deri në fund të snack-it. Ndërsa Ellie ishte e rraskapitur, Jono ishte krenar që qëndroi në këmbë. “Të qëndroj për veten time, ka qenë gjithmonë një problem për mua, veçanërisht të rritesha në dollap,” tha shefi i kuzhinës.

Kur foli me Aeshën, Jono pranoi se Ellie ishte mbytur nga të ftuarit, të cilët porositën edhe pije. Por ai vazhdoi të mbronte të drejtën e tij për të fjetur, duke marrë parasysh sa herët u ngrit atë ditë. Megjithatë, siç theksoi Aesha, ushqimet e mesnatës ishin përfshirë në fletët e preferencave të të ftuarve. Ajo e këshilloi që të përgatitej më mirë në të ardhmen.

Pse kapiteni Sandy u rreshtua me shef Johnathan

Kapiteni Sandy e quajti mungesën e përgatitjes si problem, në vend të këmbënguljes së Jonos ai mbyllet më shumë. “Kuzhinieri zakonisht përgatit diçka që gjellët t'i vendosin në furrë dhe ta ngrohin,” shpjegoi ajo. “Ai thjesht nuk kishte përvojë në atë moment [to know that]. Për të qenë të drejtë, megjithatë, Jono ka disa vite përvojë në industrinë e jahteve.

Ndërsa Elena ishte e mërzitur që u qortua, kapiteni Sandy pranoi: “Elena bëri atë që mendonte se ishte e drejtë.” Megjithatë, ajo paralajmëroi, “Elena do të dijë të mos e zgjojë më atë”. Shpresojmë që edhe Jono të dijë të përgatitet më shumë herën tjetër.

Kapiteni Lee nuk është dakord që një kuzhinier të ngrihet nga shtrati

Kapiteni Lee Rosbach gjithashtu mori pjesë në debat kur një fans pyeti: “A është e vërtetë 'Mos e zgjo kuzhinierin'?” Kapiteni Lee u përgjigj: “Nëse të ftuarit e duan dhe zierjet nuk mund ta përballojnë atë, sigurisht që ju zgjoni kuzhinierin.” Ai vazhdoi, “Jo, nuk është e vërtetë, të paktën jo në barkën time.” Megjithatë, disa fansa kanë menduar prej kohësh se Kapiteni Lee është tepër kritik ndaj kapitenit Sandy dhe mënyrës se si ajo drejton një varkë.

A u zgjidh çështja e daljes nga shtrati?

Në Episodin 2, kapiteni Sandy paralajmëroi në mënyrë të përsëritur ekuipazhin që të mos zgjonte kurrë kuzhinierin. Në fund të qëndrimit të tyre, të ftuarit shumë dashamirës lanë një koment të shkëlqyeshëm, pavarësisht lemzave të shumta. Edhe një herë, ata patën lëvdata shtesë për ushqimin e Jonos.

Për të shmangur përsëritjen e natës së parë, kapiteni Sandy e detyroi Jono-n të pranonte të përgatiste paninet para kohe që zierjet të ngroheshin. Në fund, Jono i kërkoi falje Ellie-t për mënyrën se si shkuan gjërat. “Mësimi është se unë do të përgatis gjëra,” tha ai, duke shtuar, “Unë jam i ndjeshëm që keni qenë në një situatë të çmendur dhe nuk dua që kjo t'ju ndodhë më kurrë.” Shpresojmë, ai do të kërkojë falje gjithashtu për të thënë, ndërsa i frustruar nga përpjekjet e Ellie për ta zgjuar atë, “Kurvë, a je budallaqe? Kjo nuk do të jetë mirë për ju.”

Do të duhet të shohim nëse Jono dhe Ellie mund të zgjidhin mosmarrëveshjet e tyre pasi të njihen më mirë. Në fund të fundit, Below Deck Med ka një ekip krejtësisht të ri që sjell dramën në sezonin 9. Siç tha Aesha, dita e parë në një varkë të re zakonisht është një “sh*show”. Kjo, së bashku me ofruesit që hodhën seriozisht topin, ishte ndoshta problemi më i madh. Në një moment, në fund të fundit, Ellie tha se ishte zgjuar për 25 orë.

Catch Below Deck Mediterranean tani transmetohet në Peacock.