Si treguan mbështetje yjet e RHOP pas zbulimit të sulmit seksual të Mia-s

Klea

Si treguan mbështetje yjet e RHOP pas zbulimit të sulmit seksual të Mia-s

* PARALAJMËRIM KUJDES: ky artikull diskuton sulmin seksual*

Mia ThorntonAmvise të vërteta të Potomac ka pasur një vit të vështirë pasi zbuloi se po divorcohej nga bashkëshorti i saj prej 11 vitesh në shtator 2023. Sezoni 8 tregon Mia dhe ish-bashkëshortin e saj, Gordon Thornton, duke kaluar nëpër hapat ndërsa lundrojnë në pasojat e një biznesi familjar dhe zvogëlojnë stilin e tyre të jetesës. Megjithatë, Mia ka mbajtur qetësinë e saj gjatë gjithë kësaj dhe është shfaqur si një e preferuar e fansave këtë sezon. Kjo është pikërisht arsyeja pse zbulimi i sulmit seksual të Mia-s ishte kaq zemërthyes.

Kur nëna doli për herë të parë në skenë në sezonin 6, ajo ishte e guximshme dhe e guximshme në fjalët e saj. Dikur një ish-balerin, Mia dukej se i përmbahej shprehjes së vjetër se ku shkojnë paratë, shkojnë mjalti, por ajo doli të ishte shumë më tepër se një gjobë kërkuese ari.

Mia drejtonte familjen e saj, qëndroi si CEO për klinikat e përbashkëta të kiropraktorëve dhe madje pranoi se ftonte njerëz në dhomat e saj të gjumit ndonjëherë. Mia është një yll i ditëve moderne të Real Housewives, dhe që kur u bashkua, historia e saj është bërë më interesante. Në një episod të fundit, Mia foli për traumën në të kaluarën e saj dhe ndihmoi të bashkonte të gjitha gratë.

Çfarë ndodhi me Mia?

Gjatë një episodi të fundit, Mia ndau një histori prekëse me të cilën, për fat të keq, shumë shikues mund të lidheshin. Teksa Karen Huger organizoi një ngjarje PAVE për të cilën ajo ka qenë ambasadore për dhjetë vjet, Mia u emocionua gjatë një shfaqje muzikore, duke zbuluar për kamerat Bravo se kishte qenë viktimë e sulmit seksual. Mia vuri në dukje se ajo pothuajse nuk shkoi në ngjarjen e fuqizimit sepse zakonisht zgjedh të shmangë ato situata nxitëse, por donte të sigurohej që të mbështeste shoqen e saj.

Ashley Darby

Pothuajse menjëherë, Ashley Darby vrapoi në anën e shoqes së saj, duke vënë në dukje se ajo nuk kishte asnjë ide për sulmin seksual të Mia-s. Pasi përqafoi shoqen e saj, Mia zbuloi: “E gjithë kjo që po bëjmë po nxit. Është mekanizmi im i përballimit për të nxjerrë fu*k jashtë kur sh*t është i pakëndshëm. Ti më kupton se ku e kam fjalën?” Ashley tundi me kokë në shenjë dakordësie, duke u siguruar që Mia të mos ndihej vetëm.

Ashley ndau historinë e saj, duke thënë: “Është shumë nxitëse për mua për shkak të përvojave të mia që pata në duart e një anëtari të familjes dhe gjëja më e trishtueshme është të dish se po ndodh tani. Është kaq e përhapur. Është zemërthyer.”

Ndërsa qante, ajo shpjegoi se çfarë i ndodhi Ashley-t, duke vënë në dukje: “Dhe për fat të keq, atë ditë, nuk munda të dal, e dini? Dhe është sikur Mia, pse nuk u largove? Pse nuk e ke vënë veten në atë situatë.” Mia vazhdoi të ndante, “Dhe ju e dini se çfarë është ngacmuar, është se unë e di se kjo është arsyeja pse unë e heq sh*t ndaj Jacqueline, sepse ajo më la atje.”

Robyn Dixon dhe Candiace Dillard Bassett

Pasi mësuan për sulmin seksual të Mia-s, shumë nga gratë e tjera të Potomac u hapën gjithashtu për përvojat e tyre të kaluara. Robyn Dixon zbuloi, “Kam pasur një përvojë kur isha adoleshente. Nuk isha në gjendje të jepja pëlqimin. Në atë kohë, nuk e kuptova vërtet se çfarë … ashpërsia e asaj që kishte ndodhur.”

Candiace Dillard Bassett ndau: “Unë as që e kuptoja se ajo që më kishte ndodhur ishte ajo që ishte deri, si vite më vonë.” I gjithë grupi i grave u mblodh për të mbështetur jo vetëm Mian, por njëra-tjetrën, edhe pse shumë prej tyre shkëmbyen fjalë të nxehta.

Pse Mia’s Brave

Dreka ishte e ngarkuar emocionalisht, por Mia u tregua e guximshme për të treguar historinë e saj. Gjatë rrëfimit të saj, nëna e tre fëmijëve vuri në dukje se nuk ishte gati të tregonte historinë e saj dhe nuk e dinte nëse do të ishte ndonjëherë. Edhe pse Mia po prishej, ajo vazhdoi të vetë-motivohej, duke pëshpëritur: “Ti mund ta bësh”. Së bashku me ndarjen e traumës së saj, Mia gjithashtu dha më shumë informacion mbi pasojat e saj me shoqen e saj më të mirë, ndërsa kuptoi pse ata nuk flisnin më, duke i thënë Ashley-t: “Dhe unë e di që jam një shoqe e inatosur për të sepse dhe nuk është e drejtë për të. Ajo nuk e dinte se kjo do të më ndodhte. Ajo i besoi të dashurit të saj; ajo i besoi atij.”

Mia pranoi se luftoi për të falur mikun e saj dhe veten. Por me yllin Real Housewives of Potomac që po zhvillon shtresat, tregoi cenueshmërinë e Mia-s. Për të mos përmendur, historia e saj ndoshta ka ndihmuar disa shikues të ndihen jo aq të vetëm në betejat e tyre.