Si mund të ketë dështuar podkasti i Rachel Goes Rogue

Klea

Si mund të ketë dështuar podkasti i Rachel Goes Rogue

Në janar 2024, Rachel Leviss publikoi podcast-in e saj të shumëpritur Rachel Goes Rogue në bashkëpunim me iHeart. Podkasti i dha Rachel-it një platformë për të vendosur rekord në lidhjen e saj me Tom Sandoval, miqësinë e saj me Ariana Madix dhe shumë më tepër.

Scandoval ofroi platformën e përsosur të nisjes për të nisur projektin e saj të ri. Skandali ishte ende në qendër të vëmendjes kur podkasti u shfaq premierë dhe ishte një mënyrë e shkëlqyer për të tërhequr dëgjuesit. Fansat prisnin që përmbajtja e Vanderpump Rules të shuhej pas pjesës së parë të episodeve, veçanërisht pasi ajo njoftoi se nuk do të kthehej për sezonin 11. Por nuk ndodhi kështu. Sandoval dhe VPR ende duket se janë fokusi kryesor i podcast-it dhe nuk ka pasur asnjë përpjekje të vërtetë nga Rachel për të krijuar një identitet përveç shfaqjes.

Këtu janë arsyet pse podkasti i Rachel mund të ketë dështuar:

Është lëshuar në mënyrë jokonsistente

Konsistenca është një pjesë e rëndësishme e krijimit të një podcast të suksesshëm. Për të krijuar një bazë fansash, një host duhet të lëshojë episode në një bazë rutinë. Publikimet e episodit duken sporadike. Ndonjëherë një javë do të kalojë pa asnjë episode të publikuar. Disa episode do të zgjasin më shumë se një orë dhe të tjerët do të zgjasin më pak se njëzet minuta.

Rregullat e Vanderpump janë e vetmja temë

Rachel bëri një përpjekje të vetëdijshme për t'u distancuar nga VPR kur njoftoi se nuk do të kthehej në shfaqje. VPR dhe Sandoval duket se janë temat e vetme që Rachel Goes Rogue mbulon. Edhe kur ajo sjell ekspertë të shëndetit mendor, ajo lidhet gjithmonë me Scandoval. Unë nuk e fajësoj atë që dëshiron të tregojë anën e saj të historisë. Ajo duhet! Por nëse ajo nuk riemërohet së shpejti, publiku do të humbasë interesin dhe podkasti do të jetë i diskutueshëm. Ish-bashkë yjet e saj Lala Kent dhe Stassi Schroeder kanë arritur të krijojnë marka që qëndrojnë të vetme nga marka VPR. Stassi nuk e humbi plotësisht bazën e fansave të saj kur u largua nga shfaqja sepse fansat kishin besnikëri ndaj markës së saj personale. Rachel nuk e ka treguar veten aq sa duhet për t'i bërë fansat të qëndrojnë pranë pasi ka mbaruar gatimet për Sandoval.

E di që i pëlqen moda dhe natyra. Ajo duhet të flasë më shumë për këtë. Podkasti duhet të ndihet personal për të. Dua të kuptoj më mirë se kush është ajo dhe çfarë i intereson.

A ka marrë ajo përgjegjësinë e plotë?

Unë kam dhembshuri për Rachelin kur ajo flet për ndjenjën e dashurisë dhe të manipuluar nga Sandoval. Në vend që të pranojë se sa shumë e lëndoi Arianën, ajo minimizon miqësinë e tyre. Fansat nuk janë të kënaqur me faljen e saj dhe besoj se kjo do të dëmtojë suksesin afatgjatë të podcast-it.

Podkasti aktualisht ka një vlerësim 3.4 në podkastet e Apple, i cili nuk është shumë i nxehtë. Shumë fansa janë shprehur të zhgënjyer.

“Fillimisht fillova ta dëgjoja këtë pod për të marrë anën e Rachel-it për gjithçka, por me kalimin e gjithnjë e më shumë kohë, me të vërtetë ndjej se ky pod është thjesht një mjet për të përhapur narrativën e saj të pakontrolluar,” shkroi një recensues.

“Ky podcast ka nevojë për më shumë strukturë dhe për të vendosur disa qëllime të qëllimshme,” këshilloi një tjetër recensues. “Do të doja që ajo të bënte më shumë planifikim përpara, por tani duket e rastësishme.”

Unë jam duke rrënjosur për Rachel. Të gjithë bëjnë gabime dhe ajo nuk duhet të ndihet e lidhur me një vendim të keq që mori në të njëzetat për pjesën tjetër të jetës së saj. Unë dua që ajo të vazhdojë dhe të jetë e suksesshme. Tani për tani, podkasti duket se po e lëndon më shumë sesa po e ndihmon.