Si ka ndryshuar ekskluziviteti i poshtë kuvertës me kalimin e viteve

Klea

Si ka ndryshuar ekskluziviteti i poshtë kuvertës me kalimin e viteve

Poshtë kuvertës ekskluziviteti u shfaq për herë të parë në det në 2013. Në bordin e Superyacht Honor, ekipet e kamerave ndoqën jetën e anëtarëve të kastit të punësuar për Sezonin 1. Pasi u transmetua ky sezon, ishte e qartë se disa aspekte funksiononin, ndërsa të tjerët kishin nevojë për korrigjim. Me çdo sezon, ndryshimet janë bërë kështu, duke u dhënë shikuesve një vështrim më të thellë në atë që ndodh në jahtet luksoze.

Mark Cronin dhe Courtland Cox, Producentët Ekzekutiv të Below Deck, u ulën me The Daily Dish të Bravo. Këtu, ata diskutuan disa ndryshime që duhet të bënin brenda serialit. Përveç sinqeritetit të tyre, ne kemi dalluar edhe mënyrat sesi ky serial ka evoluar me kalimin e kohës. Nga aspektet e prodhimit deri te thyerja e mureve të katërt, këto janë mënyrat kryesore që ka ndryshuar ekskluziviteti Below Deck gjatë viteve.

Janë shtuar më shumë kamera

Në fillim të sezonit 1, kamerat u montuan rreth jahtit. Këto kamera po rrotulloheshin për 24 orë në ditë, duke kapur sasi të konsiderueshme pamjesh. Megjithatë, ekipet e prodhimit nuk arritën të vendosnin kamera brenda dhomës së lavanderi dhe në sezonin 3, ky vendim doli të ishte një gabim i madh.

Për të shpjeguar, Eddie Lucas dhe Raquel “Rocky” Dakota patën një lidhje të fshehtë, me përplasjet e tyre që zhvilloheshin pas dyerve të mbyllura të dhomës së lavanderi. Pamjet e çfarëdo lloji për këtë arsye nuk mund të kapeshin. Fatmirësisht, kjo shkelje u korrigjua nga Sezoni 4 dhe kamerat tani jetojnë në të gjitha dhomat e lavanderisë në Poshtë Deck.

Siç tha më pas kapiteni Lee Rosbach, “kjo është arsyeja pse ne nuk mund të kemi gjëra të këndshme.”

Në intervistën e tyre, Mark dhe Courtland prekën ndryshimet që janë bërë në lidhje me kohëzgjatjen e xhirimeve të çdo dite. “Shumë shpejt e kuptuam se jahtet që po punojnë në këto varka, nuk shkojnë në shtrat në orën 10; ata do të shkojnë në shtrat në orën 2 të mëngjesit. Kur kamerat tona u tërhoqën nga aty në orën 22:00, kishte ende katër orë magji dhe kaos dhe gjithçka që po ndodhte,” shpjegoi Courtland.

Për shkak të këtyre mundësive të humbura, producentët vepruan me shpejtësi, duke sjellë ndryshime që do ta formësonin më tej këtë serial. “Shumë shpejt e kuptuam se duhet të sjellim më shumë ekipe dhe të filmojmë më gjatë. Duke kaluar nga një ditë xhirimi 11-orësh në atë që është në thelb një ditë filmimi 19 ose 20-orësh, ky është një nga ndryshimet më të mëdha. Sa i përket prodhimit, ne po kapim 125 për qind më shumë filmime sesa bëmë në tre sezonet e para,” shpjegoi Courtland.

Përveç kapjes së plotë të turneve të jahteve gjatë natës së vonë, këto orë të zgjatura xhirimesh ndihmuan gjithashtu në shfaqjen e netëve të egra të ekuipazhit. Gjatë këtyre ekskursioneve, anëtarët e ekuipazhit zakonisht vizitojnë restorantet lokale, më pas kthehen në vaskën e nxehtë të jahtit, plotësisht të pijshëm. Këtu, çdo gjë, nga lidhjet e deri te zënkat, kanë ndodhur, ndonjëherë njëkohësisht. Për shkak të këtij ndryshimi të orëve më të gjata të xhirimeve, këto lojëra tani janë të garantuara për t’u filmuar, duke e bërë këtë serial edhe më argëtues.

Për ne, jo për familjet vëzhguese të jahteve.

Diversiteti është në tryezë

Në sezonin 1, diversiteti mungonte. Për më tepër, gjinitë e ndryshme nuk janë parë duke plotësuar pozitat në bord. Kjo u vu re kur kapiteni, shefi i kuzhinës, oficeri i parë, inxhinieri i dytë dhe duart e kuvertës ishin të gjithë meshkuj. Në mënyrë të ngjashme, ekipi i brendshëm ishte thjesht femër.

Shpejt përpara në kohët aktuale dhe do të shihni se gjërat janë përmirësuar shumë për sa i përket paragjykimit gjinor, pasi ekskluziviteti tani ka një femër në kabinën e timonit falë kapitenit Sandy Yawn. Përveç kësaj, Malia White është shfaqur si një femër Bosun, me shumë gra të punësuara gjithashtu. Disa burra gjithashtu mund të gjenden tani duke punuar në ambientet e brendshme, me Fraser Olender që madje kohët e fundit ka marrë titullin Shef Stew.

Sa i përket diversitetit, përmirësimet janë në vazhdim. Së shpejti, Tumi Mhlongo do të jetë e para Chief Stew e Afrikës së Jugut, e cila do të shfaqet në Sezonin 8 të Below Deck Mediterranean. Leximet dhe talljet e qeta të Tumit ishin histerike gjatë kohës së saj në Below Deck Down Under Sezon 1. Mezi presim të shikojmë Tumi të shkëlqejë në këtë pozicioni i udhëheqjes, dhe ne shpresojmë të shohim punësime të mëtejshme të larmishme duke ecur përpara ndërsa Below Deck vazhdon të zhvillohet.

Muret e katërt po thyhen

Duke folur për Below Deck Down Under, sezoni 2 po transmetohet aktualisht. Këtu ndodhën dy tentativa të veçanta për sulm seksual. Duke u zhvilluar gjatë së njëjtës mbrëmje, shikuesit ndoqën ndërsa produksioni ndërhynte, duke hequr anëtarët e kastit ofendues nga kokat e të tjerëve.

Në gjysmë të rrugës së Sezonit 6 të Below Deck, shikuesit panë gjithashtu se si një anëtar i ekipit të prodhimit theu shpejt murin e katërt për të shpëtuar një jetë. Kjo ndodhi kur Ashton Pienaar shkeli një vijë dhe u fut në ujë. Ashton ishte disa sekonda larg nga këputja e tij, duke u gjakosur deri në vdekje. Ai ishte vërtet me fat që ndërhyri një kameraman aty pranë.

Krahas këtyre ngjarjeve të rënda, edhe thyerja e murit të katërt ka qenë një ndryshim argëtues për këtë serial. Ishte veçanërisht shpërblyese në Sezonin 4 të Below Deck Sailing Yacht. Këtu, një anëtar i produksionit dëgjohet duke pyetur Gary King për statusin e marrëdhënies së tij me Mads Herrera. Kur Gary i merr gjërat e gabuara, produksioni mund të dëgjohet duke sfiduar Gary në transmetim, pikërisht përpara shfaqjes së një mbështjelljeje të çuditshme, duke vërtetuar se Gary ishte gabim.

Ndonjëherë, muret e katërt duhet të thyhen. Ne e duam këtë ndryshim të parë në ekskluzivitetin Below Deck.

Spin-Off-et e reja vazhdojnë të shfaqen

Një ndryshim i fundit i parë në ekskluzivitetin Below Deck janë spin-off-et e shumta që kanë ndodhur. Below Deck Mediterranean doli i pari, i ndjekur nga Below Deck Sailing Yacht, Below Deck Down Under dhe në fund, Below Deck Adventure. Megjithëse për të qenë të qartë, Below Deck Adventure nuk është marrë ende për një sezon të dytë.