Carl Radke Rang Producentët e Shtëpisë Verore të Filmit Split

Klea

Si ka mundësi që gratë e Bravos kryqëzohen, por burrat jo

Në një botë plot mizogjini, është pak dëshpëruese të shikosh një nga rrjetet e tua të preferuara të favorizojë anëtarët e tij meshkuj të kastit vazhdimisht. Ky nuk është Klubi He-Man Woman-Haters si në Little Rascals, por do të ishe dritëshkurtër të mendosh se Bravo nuk po pikturon shumicën e personaliteteve të tyre femërore në një dritë të veçantë.

Në një kohë të MeToo, të drejtave të barabarta dhe feminizmit modern, ne e kemi kaluar fare mirë djegien e sytjenave (edhe pse ato ndihen si një burg në këmbë.) Megjithatë, disa nga shfaqjet tona të preferuara ende po dërgojnë mesazhin e gabuar për një grua që ka mendime.

Ne jemi të mërzitur nga Patriarkana

Bravo nuk e ka rikrijuar rrotën kur prodhon momente që kanë krijuar ankth mes anëtarëve të shumtë të kastit. Me fansat dhe rrjetin që përdorin terma si “Kristen i çmendur” ose “Teddi i mërzitshëm”, është e lehtë të kuptohet pse gratë e Bravo shpesh marrin fundin e shkurtër të shkopit. Termat si “llogaritja” dhe “i zemëruar” shpesh rezervohen për Lindsay Hubbard, Rachel Leviss ose Kristen Doutes të çdo shfaqjeje.

Nga ana tjetër, meshkujt e Bravos nuk marrin aq shumë etiketime negative. Për vite me radhë, Kyle Cooke u filmua duke pirë së tepërmi dhe duke aktruar, duke hedhur sende brenda shtëpisë dhe duke u thënë grave të shtëpisë të mbyllnin gojën. Sidoqoftë, nuk ka asnjë pseudonim “Tequila Katie” për të. Tom Schwartz i Vanderpump Rules hodhi pije të vërteta në fytyrën e Katie Maloney, por ajo disi u bë zuzar. Thjesht nuk shtohet. Si shikuese femër, ndjehet se Bravo po tregohet super mizogjen.

Gratë Bravo po flasin hapur për klubin e djemve

Burrat e Bravo (James Kennedy, Jax Taylor, Tom Sandoval, Carl Radke dhe Kyle, vetëm për të përmendur disa) ikin me vrasje. Pavarësisht pakujdesisë së tyre, duke përfshirë turpërimin e trupit të James, Carl që pranon përdorimin intensiv të drogës, apo Tom duke ndryshuar narrativën dhe ndezjen e gazit, ata janë gjithmonë të mirëpritur me krahë hapur. Nga ana tjetër, shikuesit dhe rrjeti janë të lumtur të ngërthejnë në lidhje me gratë për vite të tëra për gjëra të tilla si kërkesa për t’u bërë një sanduiç.

Stassi Schroder ka folur për mënyrën se si ajo beson se producentët kanë një histori të favorizimit dhe mbulimit të anëtarëve të kastit meshkuj. Ish-ylli i Vanderpump Rules madje vuri në dukje se favorizimi ka ardhur në kurriz të grave. Ndërsa fliste në podkastin e saj, Straight Up With Stassi, nëna e dy fëmijëve e quajti praktikën “kaq të errët”. Ajo vuri në dukje, “Kjo ndodhi gjatë gjithë kohës në VPR kur unë isha atje”, duke iu referuar një skene të prerë. Stassi gjithashtu ndau: “Prodhimi i ka mbuluar djemtë dhe ne thjesht na është dashur të shërojmë veten”.

Burrat Bravo nuk janë më të mirët e grupit

Ndërsa çështjet Scandoval dhe ScandaCarl janë zbuluar, shikuesit kanë filluar të mendojnë se shumë drejtues të Bravo janë të pavlerë. Toms, James, Carl dhe Kyles të grupit mashtrojnë në mënyrë të përsëritur dhe në një farë mënyre kthehen menjëherë në sezonin e ardhshëm pa pasoja nga fansat apo rrjetet. Shpesh duket sikur asgjë nuk ka ndodhur. Pse, si shoqëri, jemi kaq të gatshëm të përqafojmë humbësit e rrjetit dhe ta etiketojmë gruan e fortë dhe të pavarur si të çmendur? Koncepti është i egër kur mendon për të.

Katie është një shembull i shkëlqyer i këtij argumenti. Midis yjeve të saj në Vanderpump Rules, ajo është e vetmja që nuk ka mashtruar kurrë. Megjithatë, në njëfarë mënyre, ajo u bë koka turku dhe Tom ishte heroi. Bashkëpronari i TomTom e quajti ish-bashkëshorten e tij me emra si “budallaqe” dhe “bit*h” dhe madje e dozoi me tekila. Por përsëri, ishte Katie ajo që u tregtua si “bit*hy”.

Është e vështirë të fajësohet fare Bravo, pasi edhe shikuesit luajnë një rol të madh. Shumë shfaqje që dikur ishin jashtëzakonisht argëtuese, tani ndihen më të errëta dhe më të inskenuara. Skandalet e fundit vërtetojnë se rrjeti do të hedhë pothuajse këdo nën autobus për të marrë vlerësime më të larta.

Si një rrjet që tërheq kryesisht shikues femra, Bravo mund të dëshirojë të rishqyrtojë se si i portretizojnë gratë në shfaqjet e tyre.