Kody Brown's Worst Parenting Moments

Klea

Si dështuan Browns në poligaminë e grave motra

Ideja e një familjeje pluraliste në Amerikë ende shkakton një debat të nxehtë, veçanërisht pas shikimit Kody Brown dhe katër gratë e tij, Meri Brown, Janell Brown, Christine Brown dhe Robyn Brown në Gratë Motra.

Që nga viti 2010, Browns janë përpjekur të tregojnë se sa luksoz mund të jetë një mënyrë jetese poligame ndërsa jetoni në hije, pasi ishte e paligjshme në Utah. Kody dikur tregoi se ai gjithmonë kishte dashur një familje të madhe me shumë gra për të përhapur dashurinë. Mjerisht, me kalimin e viteve, Kody ka marrë vërtet një rrahje publike. Duket gjithashtu se ai dhe disa nga gratë e tij bënë të pamundurën për të minuar praktikën fetare.

Poligamia dhe përfitimet e qeverisë

Për vite me radhë, shteti i Jutës lejoi që të kishte vetëm një burrë ligjor në një lidhje. Edhe pse Browns shpesh thanë se Kody ishte i martuar shpirtërisht me të tjerët, ata harruan t’u tregonin shikuesve se ata gjithashtu mësuan se si të manipulonin sistemin qeveritar.

Në sektet me rrënjë të thella të kishës mormone si FLDS, familjeve poligamiste u mësohet se Perëndia krijoi mirëqenie për t’i ndihmuar. Gratë që nuk janë të martuara teknikisht, si Janelle dhe Christine, bëjnë kërkesë për ndihmë sociale duke deklaruar se burri i tyre i ka lënë.

Gjatë një sezoni të fundit të Sister Wives, mosfunksionimi financiar i familjes Brown u shfaq teksa ata u zhvendosën nga Las Vegas në Flagstaff. Kody dhe bashkëshortet e tij po përpiqeshin të shkarkonin katër shtëpi ndërsa merrnin me qira tre dhe mbanin 18 fëmijë. Asnjë nga matematika e tij nuk kishte kuptim për shikuesit.

Gjatë sezonit të parë, Christine mori ndihmën e qeverisë për ushqim, pasi ajo ishte gruaja që qëndronte në shtëpi për të parë fëmijët. Që kur fitoi më shumë famë, Kody ka bërë pak për të siguruar financat e tyre kur shfaqja të përfundojë në kohën e duhur. Ky veprim vetëm i shton benzinë ​​zjarrit shikuesve që mendojnë se nuk ka asnjë mënyrë që një burrë të mbështesë ligjërisht dhe financiarisht më shumë se një grua.

Përpara se Robyn t’i bashkohej familjes Sister Wives në vitin 2010, të tre gratë e para të Kody u paraqitën për falimentim. Sipas The Hollywood Gossip, Kody dhe Meri u paraqitën në vitin 2005, gjë që i çliroi ata nga 85,000 dollarë borxh. Gruaja e dytë e Kody, Janelle, deklaroi falimentimin në 1997, me kërkesën e Christine në 2012, gjë që çoi në faljen e borxhit prej 25,000 dollarësh.

Christine La Kody

Në nëntor 2021, Christine më në fund u largua nga Kody dhe u kthye në Utah për të qenë më afër familjes dhe miqve të saj. Të gjithë Browns ishin të mërzitur, por asnjë më keq se Robyn, e cila thirri Christine që i kishte vënë një emër të keq poligamisë. Sobbin Robyn u kundërshtua me Christine që la Kody dhe pretendoi se ajo nuk ishte më e martuar me të. Ajo pretendoi se Christine fyente poligaminë dhe minoi legjitimitetin e martesave pluraliste dhe jo-ligjore të bëra nën autoritetin e kishës së tyre.

Rrëshqitja e Robyn i hutoi shikuesit. Nëna e pesë fëmijëve deklaroi se ende ndjen se Christine është motra e saj. Ajo ka vënë në dukje se e vetmja rrugëdalje ishte që Christine t’i anulohej martesa e saj nga një udhëheqës kishe (një kishë në të cilën Christine nuk beson më) ose të flinte me një burrë tjetër. Rregullat e largimit nga martesa dukeshin paksa të acaruara. Ajo pikturoi edhe një herë poligaminë dhe Browns në një dritë të keqe.

Kody e kundërshtoi veten shumë herë

Gjatë rrëfimit të të gjithave më të fundit Sister Grave, Kody e gjeti veten duke u penguar nga fjalët e tij ndërsa ndau me gjithë botën e lirë se u martua me Merin për shkak të detyrimit ndaj besimit të tij. Rezulton se Kody kishte këmbë të ftohta, por ndjeu se nuk mund të ishte një dhëndër i arratisur. Për vite me radhë, Kody nxori moton “dashuria duhet të shumëfishohet e jo të ndahet”, por ai as vetë nuk e besonte. Kody e sulmoi Merin dhe e quajti atë një tiran, duke vënë në dukje se të gjithë ishin të mjerë me të përreth.

Kody shpesh e pranoi se donte pushtet kur vendosi të martohej me gruan e tij të tretë, Christine. Gjatë të njëjtit tregim, Kody tregoi se Christine “në thelb kërkoi të ishte në familjen time” dhe se ai pranoi vetëm për shkak të statusit të saj në kishën e tyre, Vëllezërit e Bashkuar Apostolik (AUB). Kody tha se ai “ndjeu shumë presion. Christine ishte pjesë e; ajo ishte në thelb mbretëreshë në kishën tonë. Nuk është e drejtë, por shikoj prapa dhe nuk ishte e drejtë për mua të shkoja, ‘Oh, kjo do të më bëjë të dukem mirë në kishën tonë’.” Kody më në fund pranoi se egoja e tij e shtyu atë të merrte vendimin.