Shpjegohet polemika për donacionet politike të Erin Lichy

Klea

Shpjegohet polemika për donacionet politike të Erin Lichy

Erin Lichy Së fundmi iu bashkua kastit të Real Housewives Of New York për sezonin 14. Megjithatë, ajo tashmë është e diskutueshme për shumë shikues. Menjëherë pas premierës së sezonit 14 të RHONY, u shfaqën raporte se Erin kishte bërë disa donacione për fushatat e ish-presidentit Donald Trump. Këtu është gjithçka që dimë për historinë e donacioneve të Erin për Trump, si dhe pse është kaq e mërzitshme për fansat.

Kur i dhuroi Erin Trumpit?

(Foto nga: Cindy Ord/Bravo)

Shikuesit u zhgënjyen kur panë që Erin i dhuroi Trumpit fare. Megjithatë, shumë ishin veçanërisht të hutuar nga koha e donacioneve të saj. Siç raportohet nga Variety Magazine, Erin bëri katër donacione për fushatën e Trump brenda një jave në fillim të nëntorit 2020.

Kjo ishte sigurisht në të njëjtën kohë kur u zhvilluan zgjedhjet presidenciale, të cilat përfundimisht rezultuan në zgjedhjen e Joe Biden mbi Trump. Erin bëri dy donacione që secila ishte e barabartë me 100 dollarë më 5 dhe 6 nëntor, përpara se të dilnin rezultatet zyrtare të zgjedhjeve. Megjithatë, më 7 dhe 9 nëntor, ajo bëri dy donacione të tjera posaçërisht për Komitetin “Trump Make America Great Again” pasi Trump kishte i humbur zyrtarisht.

Menjëherë pasi Trump humbi zgjedhjet, ai pretendoi se zgjedhjet ishin manipuluar dhe argumentoi se ai ishte ende Presidenti i ligjshëm. Kjo përfundimisht çoi në fushatën e Trump “Stop The Steal”, e cila u bë shpejt e diskutueshme, pasi nuk kishte prova për të mbështetur asnjë nga pretendimet e tij.

Çfarë tha Erin për donacionet e saj?

Erin Lichy
(Foto nga: Charles Sykes/Getty Images)

Lajmi për donacionet e Erin u përhap shpejt dhe nuk kaloi shumë kohë dhe ylli i RHONY vendosi të flasë hapur për veprimet e saj në të kaluarën. Në një intervistë për Dear Media, Erin pranoi se ndërsa fillimisht mbështeti fushatën e Trump kur ai kandidoi në vitin 2016, ajo kishte ndryshuar mendje që atëherë.

Erin theksoi se në fillim kishte shpresa të mëdha se Trump do të bënte mirë për vendin e saj, Izraelin. Megjithatë, me kalimin e kohës dhe Trump u bë më i diskutueshëm, Erin ndryshoi mendimin e saj për të. Megjithatë, Erin nuk iu drejtua kur ndryshoi mendje, pasi donacionet e saj nuk erdhën derisa ai kandidoi për herë të dytë për President katër vjet më vonë.

Për sa i përket donacioneve të saj, Erin e bëri të qartë se ajo në asnjë mënyrë nuk e mbështeti fushatën e Trump “Stop The Steal”. Erin shtoi se ajo personalisht beson se zgjedhjet e vitit 2020 u vendosën në mënyrë të drejtë dhe se Biden fitoi me të drejtë Trump.

Ndërsa nuk kishte kurrë ndonjë provë konkrete se donacionet e Erin shkuan në “Stop The Steal”, shumë fansa thjesht e supozuan këtë për shkak të kohës. Meqenëse dy pagesat e fundit të Erinit ishin vetëm disa ditë pas dy pagesave të para të saj përpara se të zgjidheshin zgjedhjet, është e mundur që koha të jetë thjesht një rastësi.

Pse donacionet e Erin ishin kaq shqetësuese për shikuesit?

Erin Lichy
(Fotografia: Bravo/YouTube)

Ndërsa shikuesit e Bravo zakonisht nuk përzihen në pikëpamjet politike të yjeve të tyre të preferuar, donacionet e Erin ishin veçanërisht shqetësuese duke pasur parasysh kohën në të cilën u bënë. Dy muaj pasi Trump humbi zgjedhjet, ai nxiti sulmet e 6 janarit në Kapitolin e SHBA, të cilat shënuan një kohë tragjike për vendin.

Pothuajse tre vjet më vonë, Trump është ende i diskutueshëm pas arrestimit të tij të fundit, për reketim të zgjedhjeve përveç akuzave të tjera. Në këtë pikë, mbështetja e Trumpit është më pak një pikëpamje politike dhe më shumë një tipar personaliteti i diskutueshëm. Kjo është ajo që bëri që shikuesit të shqetësoheshin shumë pasi zbuluan donacionet e Erinit, megjithëse deklaratat e saj për këtë çështje ishin mjaft qetësuese.

Çfarë po bën Erin në RHONY?

(Foto nga: Cindy Ord/Getty Images)

Fatkeqësisht për Erin, ajo është po aq e diskutueshme në ekran sa edhe jashtë ekranit. Ndërsa shikuesit nuk e kishin problem Erin në fillim të sezonit 14 të RHONY, ajo humbi shpejt respektin e tyre pasi bëri pis një tjetër anëtar të kastit.

Fansat u tërbuan me Erin pasi ajo ia ktheu shpinën Jenna Lyons, e cila i kishte besuar sinqerisht si shoqe. Erin u tha grave të tjera se Jenna kishte planifikuar të nisej për udhëtimin e tyre në Anguilla një ditë më herët, për të punuar në një nxirje duke shmangur gjithashtu klasën ekonomike. Kjo bëri që grupi i grave të bashkohej me Jenna-n sapo të gjithë mbërritën në Anguilla, gjë që ishte e vështirë për t’u parë.