Shpjegohet padia për rezidencën e Mauricio Umansky në Malibu

Klea

Shpjegohet padia për rezidencën e Mauricio Umansky në Malibu

Mauricio UmanskyPerformanca më e fundit e Dancing with the Stars ishte në mënyrë të dyshimtë. Kjo është e përshtatshme, pasi mashtrimet e Mauricios në Real Housewives of Beverly Hills gjithashtu kanë ngritur vetulla gjatë viteve. Aktualisht i larguar nga gruaja e tij, Kyle Richards, spekulimet mbi sytë endacakë të Mo janë hedhur shpesh. Përveç kësaj, ai dhe Kyle u akuzuan gjithashtu për vjedhjen e shtëpisë së Kim Richards, së bashku me përdorimin e lidhjeve të burrit të Kathy Hilton për të ndihmuar në rritjen e firmës së pasurive të paluajtshme të Mauricio, The Agency.

Sa i përket martesës së tij të larguar, ndarja e Mauricio nga Kyle tani ndihet si më shumë sesa thjesht një histori e sajuar për sezonin 13 të RHOBH. E shihni, Mauricio i kushtoi një kërcim skandaloz Kyle këtë javë në DWTS. Ky kërcim e bëri atë shumë të prekshëm me të dashurën e tij të re të përfolur dhe trajneren e kërcimit, Emma Slater. Një tundje e çuditshme dashurie për Kyle, Mo, por ju bëni ju.

Në lajme të tjera të rrëmujshme, Mauricio është ende duke luftuar kundër padive që rrjedhin nga një pronë në Malibu që ai shiti në vitin 2015. Padia e Mauricio-s është ngjitëse. E gjitha përqendrohet rreth një rezidence, një princi Playboy dhe një marrëveshjeje të përfolur për të korruptuar prona të paluajtshme. Sa për atë që po ndodh saktësisht në padinë e rezidencës së Mauricio Umansky në Malibu, këtu është një shpjegues i shpejtë, i cili do të nxjerrë në pah gjithçka që është deklaruar për rolin e Mauricio në shitjen e kësaj rezidence.

Rezidenca në fjalë

E vendosur lart mbi skelën e Malibu, shtrihet një shtëpi e madhe që po shkakton një ton drame. Me një adresë prej 3620 Sweetwater Mesa Road, kjo pronë ka një vlerë të vlerësuar prej pak më shumë se 88 milionë dollarë, sipas Zillow. Ne e dimë, e dimë, nuk mund t’i besoni “Zestimates” të Zillow, por mbani parasysh këtë shumë të lartë për më poshtë.

Ky çmim do ta shihte blerësin e tij duke blerë një pronë prej 16 hektarësh, e cila është e zënë nga një shtëpi prej 14,995 metrash katrorë. E ndërtuar në vitin 1991, kjo rezidencë në formë patkoi përfshin 6 dhoma gjumi dhe 8 banja, së bashku me një fushë golfi me tre vrima, shtëpi të shumta pritëse, një shtëpi roje, një fushë tenisi dhe një pishinë.

Përpara se kjo rezidencë të ndihej me ligj, kjo pasuri ishte në pronësi të Karen Rabe. Nëse nuk është e njohur, familja e Karen zotëron kompaninë e prodhimit që transmeton “Wheel of Fortune”. Aka, e pasura e Karen, mjaltë.

Lojtari dhe gjendja e tij e vështirë

Në vitin 2006, Karen ia shiti shtëpinë e saj për 30 milionë dollarë një “princi” afrikan të quajtur Teodoro Nguema Obiang Mangue. Babai i Teodoros është presidenti i Guinesë Ekuatoriale, një republikë e Afrikës Perëndimore. Me pasurinë dhe fuqinë në krah të tij, kjo shitje duhet të ishte e pastër, por siç e dimë të gjithë, asgjë nuk është me të vërtetë siç duket. Është raportuar nga Los Angeles Times se Teodoro e bleu këtë pronë nën Sweetwater Malibu, kompania e tij me përgjegjësi të kufizuar.

Fatkeqësisht, Teodoro, e kishte blerë këtë pasuri (dhe më shumë) duke vjedhur të ardhurat nga shitja e naftës dhe gazit natyror në vendin e tij. Një politikan që vjedh popullin e tij…pse askush nuk është më origjinal në mëkatet e tij? Në një marrëveshje marrëveshjeje, Teodoro e shiti këtë rezidencë në vitin 2016, me 10.3 milionë dollarë nga të ardhurat e kthyera tek zyrtarët amerikanë, dhe pjesa tjetër e ndarë në bamirësi të ndryshme që përfituan njerëzit në Guinenë Ekuatoriale. Si Teodoro ashtu edhe qeveria e SHBA zgjodhën Mauricio si shitës.

Shumë shpejt, Mauricio mori pesë oferta. Sweetwater Malibu zgjodhi ofertën e Mauricio Oberfeld prej 33.5 milionë dollarësh, megjithëse Oberfield përfundoi duke marrë një ulje prej 1 milion dollarësh për shkak të riparimeve.

Paditë

Kjo histori nuk ka mbaruar. E shihni, një burrë i quajtur Sam Hakim kishte bërë gjithashtu një ofertë në pronën e Teodoros. Me gojë (memec, merr gjërat me shkrim), Sam pretendoi se do të ishte i gatshëm të paguante deri në 40 milionë dollarë. Sipas Malibu Times, pasi Oberfeld fitoi ofertën mbi të, Sam i dërgoi një letër, duke deklaruar qëllimin e tij për t’i paguar Oberfeldit 8 milionë dollarë për të blerë vendin e tij të siguruar për këtë shtëpi.

Dështoi. Sam u largua. Sidoqoftë, kur Sam pa që Mauricio dhe Oberfeld kishin punuar së bashku për ta kthyer këtë pasuri për 69.9 milionë dollarë në 2017, ai kuptoi se Mauricio (gjoja) e kishte drejtuar këtë shitje për përfitimet e tij në të ardhmen. Duke i shtuar kësaj, Sam arriti në përfundimin se Mauricio gjithashtu ka të ngjarë të mos ia kishte transmetuar kurrë ofertën e tij verbale për një shumë më të lartë Teodoros.

Këtë e kuptoi edhe Teodoro. Ai paditi Mauricion për fondet e humbura që do të kishte bërë nëse rezidenca e tij do t’i shitej Samit. Nga ana tjetër, Sam dhe agjenti i tij i vërtetë, Aitan Segal, gjithashtu nisën një padi kundër Mauricio. Pjesa e Sam fokusohet në shtëpinë e humbur dhe fitimin e saj të mundshëm, ndërsa Alan fokusohet në komisionin e tij të humbur për këtë shitje, pasi klienti i tij me një çmim më të lartë të ofertës duhet ta kishte fituar këtë pallat.

Aty ku qëndron gjithçka aktualisht

Pavarësisht këtyre padive, Agjencia po lulëzon. Për sa i përket momentit ku qëndrojnë këto procese gjyqësore, le të fillojmë me atë të Teodoros. Sipas The Blast, në fund të vitit 2019, një ndërmjetësim para një gjyqtari privat rezultoi në një “zgjidhje që do të zgjidhte çështjen”. Njëra poshtë, kontrollo.

Fatkeqësisht për të gjithë të përfshirët, procesi gjyqësor i Sam dhe Aitan mbetet në vazhdim. Ashtu si me të gjitha gjërat ligjore, gjërat po bëhen të çrregullta. Së fundmi të dyja palët janë akuzuar për lojëra. Për çfarëdo arsye, ata po refuzojnë njëlloj të publikojnë mesazhet e tyre me tekst 2016 – 2017 që ishin të përqendruara në këtë marrëveshje.

Sipas Radar, është lojë me kalimin e kohës. Gjyqtari që kryeson këtë çështje është i mërzitur nga mashtrimet e tyre. “Duke pasur parasysh faktin se secila palë ka bërë tani përfaqësime në gjykatë që gjykata i ka gjetur të jenë mashtruese dhe potencialisht të qëllimshme, palët mund të dëshirojnë të mendojnë një kohë të gjatë përpara se të sjellin më shumë mocione zbulimi,” tha ai.

Vetëm koha do të tregojë se si do të zhvillohet e gjithë kjo. Edhe pse nga ana e tij, Mauricio qëndron i vendosur në mohimet e tij se ka ndodhur ndonjë gjë e gabuar. Natyrisht.