Scheana Shay Menaxhimi i Frikës së Prindërimit Solo me terapi

Klea

Scheana Shay Menaxhimi i Frikës së Prindërimit Solo me terapi

Ylli i Vanderpump Rules Scheana Shay ka qenë gjithmonë transparente për problemet e saj për shëndetin mendor, veçanërisht për sa i përket nënës së vajzës së saj dyvjeçare Summer.

Ajo duroi një lindje traumatike në prill 2021 dhe më pas luftoi OCD pas lindjes. Këngëtarja e Good As Gold pranoi se po luftonte me mendimet ndërhyrëse dhe kishte frikë nga prindërimi i vetëm.

Fatmirësisht, Scheana po tregon përmirësim të dukshëm pasi ka punuar me terapistin e saj dhe ka kryer terapinë e ekspozimit. Aq shumë, saqë ylli i reality TV arriti të arrijë një qëllim shumë të rëndësishëm.

Scheana nuk donte të humbiste “përvojat e jetës”

Scheana dha një përditësim ekskluziv mbi betejën e saj të shëndetit mendor për Us Weekly të mërkurën, më 4 tetor. Publikimi i lajmeve u takua me Scheana gjatë një eventi promovues për markën e pajisjeve, Ninja.

“Ka pasur gjithmonë kaq shumë frika rreth të qenit vetëm, dhe e di që ato nuk do të mbarojnë kurrë. Gjithmonë do të ketë diçka për t’u shqetësuar, “shpjegoi Scheana. “Edhe 38 vjet [later], mamaja ime ende shqetësohet për mua dhe kjo thjesht nuk do të përfundojë kurrë. Kështu që e pranova atë pjesë të mëmësisë, por frika rreth të bërit gjëra vetë, me të, thashë: ‘Kjo është diçka që duhet ta kapërcej sepse do të humbas përvojat e jetës me të nëse gjithmonë duhet dikush atje.’ Brock [Davies] nuk mund të jetë gjithmonë aty. Nëna ime nuk mund të jetë gjithmonë aty, por nëse jam atje me Summer-in, unë jam gjithçka që ajo ka nevojë.”

Lajmi emocionues është se Scheana ishte në gjendje ta çonte Summer në Disneyland solo. Ajo i tha Us Weekly se do të bënte udhëtimin pa ndihmën e Brock ose nënës së saj.

“Nëpërmjet punës në terapi, duke u diagnostikuar me OCD dhe duke mësuar se çfarë është terapia e ekspozimit, [Disneyland] isha aty lart duke e çuar vetë në një aeroplan. Dhe sinqerisht, unë mendoj se TSA në një fluturim do të ishte shumë më e lehtë se Disneyland, “shtoi Scheana.

I gjithë ushtrimi pati efekte pozitive në besimin e Scheana-s. Ankthi është “ende aty, por është shumë më pak”. Më parë, stresi i saj arrinte kulmin në “8 nga 10 për mua, duke e çuar vetë në një park tematik. Tani, unë do ta vendosa atë ndoshta në 4.”

Frika nga e panjohura

Si gjithmonë me fëmijët, nuk mund të jesh shumë i përgatitur. Por ka gjithmonë sfida të panjohura. Scheana përshkroi se si Summer “gëlltiti” të gjitha ushqimet që “përgatiste” gjatë linjave për udhëtime.

“[Plus,] aplikacioni po dështonte, nuk mund ta kuptoja porosinë e celularit [and] ishte sikur kjo më stresonte dhe më jepte ankth, sepse unë mendoj: ‘Ajo i ka ngrënë të gjitha ushqimet e saj. Më duhet t’i marr më shumë ushqim dhe kjo linjë është shumë e gjatë’”, shpjegoi më tej ajo.

Pak kaos shpërtheu në udhëtimin e Monsters Inc. pasi Summer filloi “të ishte një tmerr i vogël”. Scheana kujtoi, “Dhe ajo është si, “Mami, mami, mami”. Dhe unë jam si ‘Ahh’. Dhe pastaj, sigurisht, unë jam duke u njohur [by fans].”

Por në përgjithësi, udhëtimi ishte një përvojë pozitive për nënë e bijë. Scheana është “gati ta bëjë përsëri”. Ndoshta herën tjetër Summer mund të takohet me fëmijët e tjerë të Vanderpump Rules.