Ruby Franke

Klea

Ruby Franke qan ndërsa gjykata e dënon me maksimum 60 vjet për krime të abuzimit me fëmijët!

Ruby Franke qan ndërsa gjykata e dënon me maksimum 60 vjet për krime të abuzimit me fëmijët!

Ruby Franke ishte dukshëm e shqetësuar dhe qau të martën kur mori një dënim deri në 60 vjet burg për abuzim të rëndë të fëmijëve.

Gjyqtari në çështjen e ish-pritësit të “8 pasagjerëve”, Ruby Frankedha një dënim në përputhje me marrëveshjen e saj për pranimin e fajësisë – katër akuza, secila me një mandat nga një deri në 15 vjet, për t’u vuajtur në mënyrë të njëpasnjëshme.

Kohëzgjatja e saktë e Ruby’s burgimi do të vendoset nga Bordi i Faljeve dhe Lirimit me Kusht në Utah dhe asaj i është dhënë një periudhë 30-ditore për të apeluar dënimin.

“Jam i përulur dhe i gatshëm të vuaj një dënim me burg për aq kohë sa kam nevojë.” Rubin, 42 vjeç, i tha gjykatësit teksa ajo luftonte lotët. “Unë jam i përkushtuar që të mos mësoj sjelljen time toksike.”

Ruby Franke

Pas vendosjes së dënimit maksimal të lejuar sipas udhëzimeve të shtetit të Utah, Rubin kërkoi falje për “shtrembërimin e fjalëve të Perëndisë dhe shtrembërimin e doktrinës së tij”.

Jodi Hildebrandt, Rubin ish-partnerja e biznesit, iu shqiptua një dënim identik, gjatë të cilit gjyqtari e akuzoi atë se kishte “terrorizuar” fëmijët.

“Unë i doja sinqerisht këta fëmijë,” tha Hildebrandt në përgjigje. “Një nga arsyet pse nuk shkova në gjyq është se nuk doja që ata ta rijetonin këtë.”

Ruby Franke

Në fund të gushtit, Rubin dhe Hildebrandt u kapën me akuzën e abuzimit të rëndë të fëmijëve në lidhje me Ruby’s fëmijët. Arrestimi pasoi një incident ku një nga fëmijët e saj “të dobësuar”, i gjetur me shirit ngjitës rreth ekstremiteteve të tij, arriti të arratisej përmes një dritareje nga rezidenca e Hildebrandt në Ivins, Utah, dhe kërkoi ndihmë në shtëpinë e një fqinji.

Ruby Franke

Autoritetet detajuan plagët, neglizhencën dhe kequshqyerjen e fëmijës së paidentifikuar si aq “të rënda” saqë kërkuan transport të menjëhershëm në Spitalin Rajonal të Shën Gjergjit për trajtim.

Në dhjetor 2023, të dy personat u deklaruan fajtorë, me Rubin duke pranuar në marrëveshjen e pranimit të fajësisë për aktet e torturës kundër fëmijëve të saj, duke përfshirë zhytjen e kokave të tyre nën ujë dhe nënshtrimin e tyre ndaj urisë.

Ruby Franke

Për më tepër, kur një nga djemtë e saj tentoi të ikte në korrik, ish-YouTuber-i e ndaloi atë me pranga rreth kyçeve dhe kyçeve të këmbës.

Më tej, ajo e ndaloi atë duke përdorur një litar për të lidhur prangat, duke i hequr “krahët dhe këmbët e poshtme nga toka” në një formë të rëndë kufizimi.

Ruby Franke

Në shtator 2023, një nga Ruby’s kunatat shprehën shpresën se Rubin do të “lihej përgjithmonë” për shkak të ashpërsisë së krimeve të saj.

“Unë nuk mendoj se ajo duhet të lirohet me kusht. Unë i besoj akuzat kundër saj”, tha Cynthia Franke.

“Pas gjithë kësaj, ajo duhet të largohet përgjithmonë nëse dënohet.”

Sipas dokumenteve ligjore, Ruby’s Burri i larguar, Kevin, ka kërkuar që Hildebrandt të mbahet përgjegjës financiarisht për mbulimin e shpenzimeve të kujdesit shëndetësor të fëmijëve të tij. Megjithatë, ai nuk shprehu dënime për Ruby’s veprimet në këto dokumente.

“Është e qartë dhe e pranuar se fëmijët pësuan dëme të menjëhershme dhe të vazhdueshme të pariparueshme si rezultat i krimeve të kryera ndaj tyre nga [Hildebrandt],” ai shkroi.

Ruby Franke

Në dosjen e tij ligjore, 45-vjeçari Kejvina deklaroi se në vijim të procesit gjyqësor për të miturit, ku shteti do të vendosë për kujdestarinë e fëmijëve, do të jetë përgjegjës për shpenzimet që lidhen me kujdesin afatgjatë të familjes së tij.

“Ky do të ishte një rezultat krejtësisht i pabarabartë; se viktimat dhe familja e viktimave do të duhet të paguajnë për trajtimin e tyre për lëndimet e shkaktuara nga [Hildebrandt]”, thuhej në mocion.

Rubin dhe Kevin fituan popullaritet të shpejtë me lançimin e “8 Pasagjerëve” në 2015, duke shfaqur jetën e tyre si një çift i martuar me gjashtë fëmijë. Megjithatë, larg syrit të publikut, martesa e tyre filloi të përkeqësohej, duke bërë që Ruby të largohej nga dy fëmijët e saj më të mëdhenj, Shari dhe Chad.

Ruby Franke

Ndërsa çështjet e tyre martesore u intensifikuan, çifti tashmë i larguar kërkoi ndihmë nga grupi i terapisë së Hildebrandt, ConneXions. Gjatë kësaj kohe, themeluesi i grupit sugjeroi që Ruby dhe Kevin të ndaheshin si një strategji për të shpëtuar martesën e tyre.

Avokati i Kevinit, i cili sqaroi se Kevin nuk u përball me asnjë akuzë penale në lidhje me rastin e Ruby dhe Jodi, informoi Page Six se çifti ishte ndarë për më shumë se një vit përpara arrestimit të Ruby. Kjo ndarje iu atribuua “një dallimi në mendime rreth prindërimit të familjes së tyre”.

Pas arrestimit të nënës së saj, 20-vjeçarja Shari shprehu lehtësimin dhe ndjenjën e drejtësisë në rrjetet sociale. “Sot ka qenë një ditë e madhe. Unë dhe familja ime jemi shumë të lumtur që drejtësia po vihet në vend,” ndau ajo në Instagram, duke treguar mbështetjen e saj për veprimet ligjore të ndërmarra kundër Rubin.

Ruby Franke

Shari theksoi më tej përpjekjet e zgjatura për të tërhequr vëmendjen ndaj situatës së tyre, duke thënë: “Ne jemi përpjekur t’i tregojmë policisë dhe CPS-së për vite me radhë për këtë, dhe shumë të lumtur që më në fund vendosën të rriten.”

Shqetësimet shtriheshin përtej familjes, pasi shikuesit e shfaqjes në YouTube u alarmuan nga sjellja shqetësuese e Ruby. Ky shqetësim u shtua kur Ruby tregoi se kishte refuzuar t’i jepte vajzës së saj 6-vjeçare drekën pasi fëmija e harroi atë, duke treguar një mësim përgjegjësie.

“Shpresoj se ajo do të jetë e uritur dhe do të kthehet në shtëpi dhe do të thotë: “Ishte vërtet e dhimbshme të ishe e uritur gjatë gjithë ditës, do të sigurohem që gjithmonë të ha një drekë me mua.” Rubin shpjegoi në një nga videot e saj, e cila më pas është hequr.

Ruby Franke

Rubin hodhi poshtë akuzat për abuzim të fëmijëve edhe pasi djali i saj Chad, i cili tani është 19 vjeç, pretendoi se ai u detyrua të flinte në një qese fasule për shtatë muaj.

Në vijim Ruby’s në burg, Shari zbuloi se ajo kishte përjetuar sulme kronike paniku si rezultat i arrestimit. Megjithatë, ajo gjeti ngushëllim në besimin e saj dhe në trajtimin e shëndetit mendor, gjë që e zbuti ndjeshëm shqetësimin e saj.

“Terapia fjalë për fjalë më ka shpëtuar, por edhe Zoti më ka shpëtuar”, shprehet ajo në një postim në Instagram që është hequr që atëherë. “Jeta ime është disi më e bukur dhe më e plotë, pavarësisht nga të gjitha gjërat e tmerrshme që po ndodhin.”

Ruby Franke

Edhe pse Shari përjetoi një ndjenjë lehtësimi pas arrestimit të nënës së saj, ajo hasi vështirësi me babain e saj, i cili kërkoi ta arrestonte për vjedhje, duke dyshuar se ajo kishte hyrë në mënyrë të paligjshme në shtëpinë e tij.

“Kevin deklaroi se Shari nuk lejohet në shtëpi dhe se ai beson se ajo ka hyrë në mënyrë të paligjshme dhe ai dëshiron që ajo të akuzohet për vjedhje,” dokumentoi një oficer policie në Utah në lidhje me incidentin më 1 shtator 2023.

Kevin kërkoi të ngrejë akuza kundër vajzës së tij për vjedhje, duke e akuzuar atë për heqjen e hard disqeve nga banesa e tij. Megjithatë, oficeri përgjegjës i sqaroi Kevinit se Shari “nuk ishte në dijeni” që asaj i ndalohej të merrte sendet dhe i propozoi t’i kthente ato.

Më pas, Shari solli tre tableta, tre telefona celularë, tre kamera, një koleksion ditarësh të shkruar dhe tre pasaporta në Departamentin e Policisë së Springville, i cili më pas ia dorëzoi Kevinit.

Përfundimisht, Shari nuk u përball me asnjë akuzë penale.