rhony reunion part 2

Klea

Ribashkimi i sezonit 14 RHONY, Pjesa 2 Përmbledhje

Mirë se vini përsëri në Pjesën 2 të Amvise reale të qytetit të Nju Jorkut Ribashkimi i sezonit 14. Ne zgjedhim përsëri aty ku e lamë javën e kaluar, kështu që le të zhytemi drejt në gjithçka që ra në përfundimin e madh të ribashkimit RHONY.

Flitet shumë për jetën seksuale të Jessel

Charles Sykes/Bravo nëpërmjet Getty Images

Jessel Taank po shkon pas Sai De Silva dhe Erin Lichy për të folur për jetën e saj seksuale. Për të qenë plotësisht i drejtë, Jessel e hapi atë derë kur u besoi atyre se ajo dhe Pavit nuk kishin qenë intime për një vit e gjysmë që nga lindja e foshnjave të tyre.

“Ti nënkuptove se burri im po më tradhtonte sepse nuk po bëj seks me të”, thotë ajo sërish. Si Sai ashtu edhe Erin e mohojnë prerazi që kanë thënë ndonjëherë ndonjë gjë të tillë.

Por më pas shohim klipin e tyre duke folur në telefon për udhëtimin e planifikuar të Pavit për në Vietnam. “Kjo është kohë e mjaftueshme për të hyrë në telashe,” i tha Sai një Erin duke qeshur.

“Kur folët për jetën tuaj seksuale – apo mungesën e saj – a keni folur me ta edhe për betejat tuaja pas lindjes?” pyet pritësi Andy Cohen.

Megjithëse duket se askush nuk e mban mend, Jessel i tha Sait dhe Ubah Hassan në të njëjtën bisedë. “Unë jam vërtet i vetëdijshëm për veten time [C-section] mbresë”, tha ajo. Përveç kësaj, ajo më vonë i shpjegoi grupit se si ndikuan tek ata përpjekjet e tyre për të mbetur shtatzënë. “Ishte punë.” Ata kaluan pesë cikle të IVF-së, e cila është e lodhshme fizikisht dhe emocionalisht.

Mjerisht, në vend që të jenë simpatikë, Sai dhe Erin ia kthejnë tavolinën Xheselit dhe e bëjnë fajin e saj që nuk e kuptonin se çfarë po kalonte. Ato janë padyshim vajza të liga.

Përfundimisht, si Erin ashtu edhe Sai i kërkuan falje Jesselit që lanë të kuptohet ndonjëherë se Pavit po tradhtonte gruan e tij. Ata thjesht nuk e kuptonin të gjithë situatën në atë kohë.

Fëmijëria e vështirë e Sait theksohet në ribashkimin RHONY Pjesa 2

Edward Berthelot/Getty Images

Siç e dimë të gjithë, nëna e Sait ishte një alkoolike. Por ajo ishte gjithashtu një artiste e mrekullueshme. Sai bëri gjithçka që mundi për ta ndihmuar, por ajo thjesht nuk mundi ta shpëtonte. “Por në fund të ditës,” thotë Sai, “dua gjithashtu t’u kujtoj njerëzve se ajo nuk ishte një person i keq.”

“Kjo është vërtet e rëndësishme,” komenton Andy. “Me gjithë atë që ke kaluar, që mund ta gjesh atë pozitivitet tek ajo që ishte… A është e vështirë?”

“Unë përpiqem,” pranon Sai, duke nuhatur lotët ndërsa Erin i jep asaj një pecetë. “Duke u rritur me nënën time, ajo nuk ishte e qëndrueshme. Lëvizëm shumë. Ajo bëri më të mirën.”

Sai tregon se nëna e saj vuante nga sëmundje mendore dhe u përpoq të vetë-mjekohej me alkool. Sai nuk vuri re asgjë derisa hyri në shkollën e mesme, kur nëna e saj rrinte në Central Park dhe pinte. Ndonjëherë një oficer policie thërriste dhe thoshte se nëna e saj kishte rënë dhe Sai duhej të shkonte në spital. Ose nëna e saj do të arrestohej.

“Ishte fjalë për fjalë si të kishe një fëmijë,” thotë Sai. “Po prisja vazhdimisht në telefon për të parë nëse do të më telefononin për të shkuar ta merrja. Mbajta frymën duke menduar se do ta merrja atë telefonatë se ajo kishte vdekur dhe më në fund e mora atë.”

Më në fund, Sai e mori në shtëpinë e saj për të jetuar. “Ajo u deh aq shumë para fëmijëve tanë, Davidi tha, ‘Ajo duhet të shkojë, ju duhet ta dëboni atë.’ Ishte gjëja më e vështirë që duhej të bëja ndonjëherë … dhe tre muaj më vonë ajo vdiq. Ndjeva sikur ishte faji im.”

Rishikimi i shakasë në telefon

Craig Barritt/Getty Images

Në Anguilla, Ubah pa mendje e la telefonin e saj në furgonin e transportit dhe Erin e mbajti atë si shpagim për ta shtyrë Ubah në pishinë. Kur Ubah kuptoi se Erin kishte telefonin e saj dhe po bënte shaka, ajo u tërbua.

“A mendon dikush në grup se Ubah reagoi tepër?” Pyet Andi. Vetëm Brynn Whitfield dhe Jenna Lyons ngrenë duart.

“Në punën time, unë udhëtoj shumë,” shpjegon Ubah. Familja e saj jeton në Vankuver të Kanadasë dhe shqetësohen për të. Ata i kërkuan asaj që të merrte pjesë në një bisedë grupore dy herë në ditë – në mëngjes dhe në mbrëmje – vetëm që të dinë se ajo është mirë.

“Askush nga ne nuk e dinte [Ubah’s experience]”, thotë Jenna. “Pa kontekst, thjesht ndjehej shumë e lartë.” Por ajo pranoi se reagimi i saj kishte kuptim kur merrni parasysh prejardhjen e saj.

“Xhena … Unë nuk ‘reagova’,” i thotë Ubah. “Pyesni [Jessel]. Unë qava në dhomë me të dhe thashë: ‘Si mund ta bëjë atë si një shoqe e mirë?’ … u zgjova në mëngjes…”

“Dhe ajo më tha,” e ndërpret Jessel, “më lër të qetësohem dhe do të shkoj tek ajo pasdite.”

“Të dhashë hir gjithë mëngjesin, më ka munguar mëngjesi,” vazhdon Ubah, “dhe tani më thua të mos e përmend emrin tënd fyes? Unë thjesht dua të të varros.” Në atë moment situata shpërtheu. Erin thjesht e shtyu Ubahun shumë larg dhe më pas u përpoq ta nxirrte me gaz se ajo bëri një “shaka” jashtë proporcionit.

Ndërsa ribashkimi përfundon, Ubah njofton: “Epo, kaq. Ky është i gjithë elefanti që kemi.” Mendoj se kjo do të thotë se festa ka mbaruar. Siç tha Ferris Bueller, “A jeni ende këtu? Mbaroi. Shko në shtëpi.”