Ramona Singer

Klea

Ramona Singer përdori fjalën N dhe tha “Shumica” e zezakëve nuk kanë baballarë në shtëpi

Ramona Singer përdori fjalën N dhe tha “Shumica” e zezakëve nuk kanë baballarë në shtëpi

Ramona Singer po përballet me akuza për përdorimin e një fyerje racore ndaj një anëtari të ekuipazhit me ngjyrë nga Shtëpiake të vërteta të Nju Jorkut dhe duke bërë komente të përgjithësuara për mungesën e baballarëve në komunitetin afrikano-amerikan, siç zbulohet në një raport të fundit.

Ramona Singer

Personaliteti 66-vjeçar i realitetit televiziv ka qenë një pikë qendrore e ankesave të shumta të lidhura me garën brenda organizatave të ndryshme mediatike, duke përfshirë Shed Media, Warner Bros. Discovery, Bravo dhe NBCUniversal, siç raportohet nga Vanity Fair të hënën.

Ramona Singer

Shtëpiake të vërteta të Nju Jorkut shap Ramona Singer është akuzuar për përdorimin e gjuhës fyese racore dhe përjetësimin e stereotipeve, sipas raporteve. Anëtar i kastit Eboni K. Williams nxorri në dritë akuzat gjatë RHONY ribashkim special.

Eboni K. Williams

Williams pretendoi se Singer përdori fjalën N ndërsa tregonte një bisedë që kishte ndodhur jashtë kamerës.

Ramona Singer thuhet se është thënë Williams se ajo nuk e kuptonte pse termi ishte fyes dhe pyeti pse përdorimi i fjalës ishte i lejueshëm në muzikën rap. Williams më tej pretendoi se Këngëtarja përjetësoi stereotipet duke deklaruar se “zezakët nuk kanë baba” dhe “jetojnë një jetë ndryshe”.

Eboni K. Williams

Williams sqaroi se ajo nuk besonte se Singer ishte “raciste”, por mendoi se komentet e saj ishin injorante. Këngëtarja, nga ana e saj, pranoi se përdori termin në fjalë, por nuk adresoi akuzat e tjera të Williams gjatë speciale ribashkimit. Ajo shprehu keqardhjen për veprimet e saj, duke thënë: “Më vjen shumë keq nëse kam lënduar ndonjëherë ndjenjat e tua, Eboni”.

Eboni K. Williams

Sezoni 13 ishte i pari i ekskluzivitetit që shfaqi anëtarin e kastit të zi, Eboni K. Williams. Pas incidentit, u mbajt një sesion edukimi virtual duke u fokusuar në racën dhe komentet e pranueshme në kamera. Pjesëmarrësit në këtë takim ishin: Ramona Singer, Williams, Leah McSweeney, Sonja Morgandhe Luann de Lesseps, si dhe përfaqësues nga NBCUniversal, Bravo dhe një organizatë e drejtësisë racore.

Eboni K. Williams

Seanca, e perceptuar nga Williams si masë paraprake, mbuloi tema, duke përfshirë shmangien e përjetësimit të stereotipeve racore, të tilla si mungesa e tropit të babait të zi. Gjatë takimit, Këngëtarjaduke iu referuar një studimi që ajo kishte lexuar, vuri në dyshim udhëzimin, duke pyetur pse nuk lejohej të thuhej se shumica e fëmijëve me ngjyrë nuk kanë baballarë të pranishëm. E kengetares Pyetja u përball me një kundërpërgjigje personale nga publicistja e emisionit, e cila është me ngjyrë, duke pohuar praninë e babait të saj. McSweeneynjë tjetër anëtar i kastit, e ka mbështetur Williams’ kujtimin e këtyre ngjarjeve.

Ramona Singer

Në përgjigje të raportit të Vanity Fair, Këngëtarja deklaroi se trajnimi inkurajoi “dialogun e hapur” dhe ajo kishte bërë një pyetje në lidhje me një statistikë për familjet me një prind, duke cituar një studim që fëmijët nga familjet me një prind kishin më pak gjasa të kishin sukses.

Eboni K. Williams

Sezoni i 13-të kishte shfaqur një grindje të dukshme midis Williams dhe de Lessepsku Williams u etiketua si një “grua e zemëruar” nga de Lesseps.