Raquel Leviss

Klea

Rachel Leviss ngriti padi kundër Tom Sandoval dhe Ariana Madix për porno hakmarrëse për ‘Scandoval’

Rachel Leviss ngriti padi kundër Tom Sandoval dhe Ariana Madix për porno hakmarrëse për ‘Scandoval’

Në një veprim të ashpër ligjor të nisur sot në Los Angeles, Rachel Leviss ka ngritur padi kundër Tom Sandoval dhe Ariana Madix — duke i akuzuar për pornografi hakmarrëse, përgjime të paligjshme dhe shkelje të privatësisë së saj.

“‘Scandoval’ tërhoqi vëmendjen e publikut në një mënyrë masive, u bë plotësisht virale dhe injektoi jetë të re në rregullat e Vanderpump”, njofton ankesa për një gjyq jurie të depozituar të enjten në Gjykatën e Lartë të Los Anxhelosit. “Ai shkaktoi gjithashtu kaos në jetën e Leviss-it, duke kulmuar me trajtimin prej muajsh në spital në një institucion të shëndetit mendor dhe largimin e saj nga shfaqja. I nxitur nga Bravo dhe Evolution së bashku me kastin, Leviss iu nënshtrua një shtrembërimi publik me pak precedent dhe u bë, pa ekzagjerim, një nga gratë më të urryera në Amerikë.

Ariana Madix

Edhe pse Bravo, NBCUniversal, Andy Cohen, dhe prodhues të tjerë të Vanderpomp nuk janë të listuara drejtpërdrejt në padinë më të fundit që rrjedh nga skandalozja famëkeqe Franshiza Real Housewivesemrat e tyre sigurisht që përmenden në të.

Tom Sandoval

Njëkohësisht, me funksionimin e brendshëm të sferës së realitetit televiziv përballë një ekzaminimi të shtuar, Rachel Leviss fokuson ankesat e saj ligjore në Tom Sandoval dhe Ariana Madixduke ndjekur dëmshpërblime në një shumë të pacaktuar.

Raquel Leviss

Përfaqësuar nga Bryan Freedman dhe Mark Geragos, i pari Rregullat e Vanderpompës ylli po kërkon asgjësimin e të gjitha kopjeve të kasetës seksuale. Ajo kërkon një urdhër për të parandaluar shikimin e saj në të ardhmen, një direktivë që synon Bravo-n e NBCUniversal dhe prodhuesit e Evolution Media të Amazon MGM Studios.

“Është e qartë se Bravo e sakrifikoi qëllimisht Leviss-in për hir të interesave të tij komerciale nga refuzimi i tij për t’i dhënë asaj mundësinë për të treguar anën e saj të historisë dhe për të mbrojtur veten, gjë që ajo iu lut vazhdimisht për leje për ta bërë.” Leviss’ duke paraqitur thirrje.

Raquel Leviss

Ankesa prej 19 faqesh shtjellohet më tej, duke sugjeruar se çfarë dëshmuan shikuesit gjatë sezonit të 10-të të Rregullat e Vanderpompës mund të mos kapin plotësisht shtrirjen e asaj që po ndodhte me të vërtetë prapa skenave:

“Paditësi Rachel Leviss është një ish-anëtare e kastit në Vanderpump Rules, një shfaqje televizive realiteti e prodhuar nga Evolution Media (“Evolution”) dhe e transmetuar nga Bravo Media (“Bravo”), një pasuri e NBCUniversal (“NBC”) (së bashku me Bravo , “Bravo”). Ky rast lind nga një skandal me përmasa epike që filloi në mars 2023. Si rrjedhojë nga një lidhje mes Leviss dhe një anëtari tjetër të kastit, Tom Sandoval, “Scandoval” – siç u bë i njohur – u bë menjëherë viral dhe ishte objekt i një mbulimi të jashtëzakonshëm shtypi , madje edhe në mediat kryesore. “Scandoval” i injektoi një jetë të re një seriali të lëkundur më parë, duke bërë që shikueshmëria e tij të shpërthejë në nivele të padukshme dhe duke i bërë anëtarët e kastit mega-të famshëm. Për shkak të një narrative të nxitur qëllimisht nga Bravo, Evolution dhe kastë, Leviss u bë objekt përbuzjeje dhe talljeje publike.

Për të qenë të qartë, Leviss ka pranuar vazhdimisht se veprimet e saj ishin moralisht të kundërshtueshme dhe thellësisht të dëmshme për Madix. Ajo ka kërkuar falje të shumta. Megjithatë, historia ka më shumë. I humbur në këtë përzierje ishte se Leviss ishte viktimë e sjelljes grabitqare dhe të pandershme të një burri të moshuar, i cili regjistroi video të saj seksualisht eksplicite pa dijeninë ose pëlqimin e saj, të cilat më pas u shpërndanë, u shpërndanë dhe u diskutuan publikisht nga një grua e përbuzur që kërkonte hakmarrje. , duke katalizuar skandalin. Leviss përfundimisht e kontrolloi veten në një institucion të shëndetit mendor dhe qëndroi atje për tre muaj, ndërsa Bravo, Evolution dhe grupi i aktorëve mjelnin interesin që kishte arritur kulmin e saj për vuajtje.

Për t’i bërë gjërat edhe më keq, Leviss u mashtrua nga Bravo dhe Evolution duke besuar se asaj i ishte ndaluar kontraktualisht të fliste për keqtrajtimin e saj. Si rezultat, ajo vuajti në heshtje ndërsa Bravo dhe Evolution panë shikueshmërinë të shpërthente, dhe pjesa tjetër e kastit gëzonte nivele të papara të njohjes publike dhe mundësive profesionale. Ndërkohë, Leviss, e cila u poshtërua dhe u poshtërua për konsum publik, mbetet një guaskë e vetvetes së saj të mëparshme, me perspektivat e saj për karrierë të rrënjosura dhe reputacionin e saj të prishur.”

Raquel Leviss

Skandali, i dubluar Skandovalshpërtheu kur Tom Sandovali cili kohët e fundit kishte zbukuruar kopertinën e New York Times Magazine, u zbulua duke tradhtuar të dashurën e tij të atëhershme. Ariana Madix me një nga shoqet e saj të ngushta, Rachel Leviss.

Raquel Leviss

Situata u përshkallëzua ndjeshëm, pjesërisht për shkak të një videoje të NSFW Facetime nga Leviss që Sandoval dyshohet se e ka regjistruar në fshehtësi dhe besohet se e ka ndarë. Zbulimi i “Scandoval” përkoi me transmetimin e sezonit të 10-të të Vanderpump Rules në Bravo, me Madix që zbuloi aferën përmes një shikimi të paqëllimtë në telefonin e Sandoval, duke çuar në një zbardhje dramatike në shfaqje.

Tom Sandoval

Pasojat e “Scandoval” u shtrinë në sezonin 11, duke u bërë një pikë qendrore në disa speciale të ribashkimit. Leviss, i cili nuk është shfaqur në sezonin 11, e trajtoi incidentin në podkastin e Bethenny Frankel verën e kaluar. Për më tepër, duke pohuar se video është regjistruar dhe shpërndarë pa Leviss’ pëlqimin, avokatët e saj lëshuan letrat e pushimit dhe të heqjes dorë vitin e kaluar, duke theksuar aktin si shkelje të ligjeve të “pornografisë jokonsensuale” të Kalifornisë.

Raquel Leviss

Mes asaj që Frankel e ka quajtur “llogaritja e realitetit” – një shqyrtim kritik i etikës së prodhimit në shfaqje si Amvise të vërteta dhe Rregulli i Vanderpompëss – Leviss’ padia paraqet një lëvizje të rëndësishme.

Raquel Leviss

Ndërkohë që Bravo nuk përmendet si i paditur në këtë proces, prania e tij e theksuar brenda ankesës.