Rachel Fuda diskuton 'Betejën emocionale' për të pasur artrit

Klea

Rachel Fuda diskuton ‘Betejën emocionale’ për të pasur artrit

Ylli i Real Housewives of New Jersey Rachel Fuda i mbijetuan një sezoni 13 të mbushur me tension. Rachel dhe e reja Danielle Cabral sollën një qëndrim të freskët në sezon. Ata ishin një shtesë fantastike për kastën.

Së fundmi Rasheli ka treguar se ka vuajtur nga artriti që në fëmijëri. Ajo u hap me People për betejën e saj shëndetësore.

Një luftë e përjetshme

Rachel u diagnostikua me artrit kur ishte katër vjeç. Më pas Rashelit iu dha diagnoza e artritit reumatoid sistemik juvenil, i njohur gjithashtu si JIA, kur ajo ishte në klasën e pestë. Ajo vuante nga dhimbjet e trupit, temperaturë të lartë dhe djersitje.

“Edhe një herë isha duke pasur një shpërthim artriti, vetëm këtë herë ishte e tmerrshme, nuk mund të ecja, nuk mund të vishesha, nuk mund të krehja flokët, nuk mund të bëja dush, – shpjegoi Rasheli. “Ishte kaq shumë ndryshim jetësor për mua.”

“Kam kaluar një periudhë kaq të vështirë emocionalisht dhe nuk kam pasur vërtet mbështetje nga bashkëmoshatarët e mi në atë kohë. Do të qaj, por mendoj në ato vite – ndoshta isha 12 deri në 14 vjeç – dhe u ndjeva shumë vetëm”, tha ylli i RHONJ. Por një grup mbështetës i drejtuar nga Fondacioni i Artritit e ndihmoi Rachel-in të përballej me ndjenjat e saj.

Ilaçi Remicade më në fund ndihmoi Rakelën. Ky medikament jepet nëpërmjet IV çdo katër javë. Fatkeqësisht, ajo ende vuante nga shpërthime. Ajo mungonte nga shkolla dhe praktikat e saj të tifozëve. Rachel duhej të shkollohej në shtëpi gjatë një pjese të shkollës së mesme.

Rachel vazhdoi të luftonte dhimbjen në ijet e saj. “Çdo gjë që bëra thjesht nuk funksionoi – terapi fizike, injeksione në nyje, asgjë. Po zgjohesha në mes të natës me dhimbje, nuk mund të rrija ulur pa pasur dhimbje, nuk mund të ecja pa pasur dhimbje”, ka deklaruar Rashel. “Cilësia ime e jetës ishte e mjerueshme.”

Më në fund, ajo vendosi t’i nënshtrohej një zëvendësimi të dyfishtë të ijeve. “Ishte gjëja më e mirë që kam bërë për veten time. Ishte krejtësisht ndryshimi i jetës në çdo mënyrë, formë dhe formë, “tha ajo.

Duke ndarë atë që ka mësuar

Pasi Rasheli u martua me bashkëshortin e saj, John Fuda, ajo hoqi dorë nga mjekimi në mënyrë që ata të kishin fëmijë. Çifti mirëpriti dy fëmijë përmes IVF. Por kur Rachel filloi të kishte përsëri simptoma, mjeku i saj e këshilloi që të kthehej në mjekimin.

Rakela tha: “Unë mbështetem shumë te Gjoni. Ai është shumë mbështetës dhe është gjithmonë aty për mua.” Ajo shtoi, “Kjo është një betejë fizike dhe emocionale e përjetshme”.

Rasheli ndau edhe disa këshilla për të tjerët që kanë artrit. “Merreni një ditë në një kohë dhe jepini vetes hir. Edhe tani ndërsa eci përreth, kam njolla nxehtësie në krahë për të më ndihmuar. Dhe ju vetëm duhet të merrni frymë thellë dhe t’i kujtoni vetes se mund ta menaxhoni atë. Sepse nëse nuk ia del ti, do të të menaxhojë ty”, tha Rachel.

NA THONI – ÇFARË MENDONI PËR Historinë e Rashelës? A PO I NDIHMON AJO TË TJERËT DUKE NDAJ UDHËTIMIN E SAJ MJEKËSOR?