R. Kelly

Klea

R. Kelly paraqet padi kundër Tasha K dhe zyrtarëve të burgut për informacione të zbuluara

R. Kelly paraqet një padi kundër Tasha K dhe zyrtarëve të burgut për informacione të zbuluara

R. Kelly u përpoq të merrte një pagesë prej 1 milion dollarësh nga Byroja e Burgjeve të SHBA-së përpara se të përplaste institucionin me një padi masive, pasi informacioni i tij privat ra në duart e një blogereje në internet, Tasha K.

Tasha K

Këngëtari i burgosur u përpoq të pajtohej me qeverinë, pasi një hetim i brendshëm përcaktoi se punonjësit e BOP-it u morën me emailet e tij, thirrjet telefonike, të dhënat e burgut dhe regjistrat e vizitorëve, sipas raportit të Radar Online.

Dokumentet deklaruan se disa nga informacionet e mbledhura i kishin rrjedhur blogerit, Latasha Kebe, që shkon me emrin, Tasha K.

Tasha K

R. Kelly pretendoi se dokumentet e marra nga agjenti special Matt Loux i zyrës së IG të Departamentit të Drejtësisë dhanë prova se rreth 60 punonjës të Qendrës Korrektuese Metropolitane të Çikagos shkelën privatësinë e tij. Këngëtari i “I Believe I Can Fly”, i cili po vuan 20 vjet në burg federal për akuza për porno për fëmijë dhe joshje, besonte se mund të justifikonte një pagesë të madhe me prova në dorë, por plani i tij u refuzua përfundimisht.

“Paditësi paraqiti menjëherë një njoftim për kërkesën më 14 nëntor 2022 dhe ia dorëzoi kërkesën agjencisë përkatëse federale për zgjidhje administrative sipas FTCA (Akti Federal i Kërkesave të Dëmtimeve) duke kërkuar 1,000,0000 dollarë ose më shumë”, thuhej në dokumentet e gjykatës.

R. Kelly

“Me letrën e datës 15 qershor 2023, kërkesa e paditësit u refuzua me shkrim nga Zyra Rajonale Veriore Qendrore e Byrosë Federale të Burgjeve dhe një mohim i tillë iu dërgua me postë të vërtetuar avokatit të Paditësit.”

R. Kelly po kërkon dëmshpërblim të paspecifikuara në padi, e cila pretendon se ai “vuajti shqetësim emocional sepse nuk ndihej i lirë të fliste lirisht me avokatët e tij”.

Tasha K

Në padi thuhej: “Paditësi kaloi netë pa gjumë i shqetësuar dhe i hutuar sesi bisedat e tij private kishin rrjedhur në publik dhe kush ishte përgjegjës për të.”

Padia u ngrit në gjykatën federale të Illinois.

R. Kelly

Tasha K. mohoi të gjitha akuzat për keqbërje dhe pretendoi se asaj iu dërgua një këshillë me email nga një burim anonim. Informacioni i rrjedhur përfshinte detaje që përfshinin R. Kelly çështjet shëndetësore, problemet familjare dhe strategjitë ligjore lidhur me çështje të ndryshme penale të pazgjidhura në atë kohë.

R. Kelly u godit gjithashtu me 30 vjet burg në Nju Jork, me akuza për trafik seksual dhe shantazh.

Dokumentet e padisë thanë – “Hetimi i agjentit Loux tregoi se BOP i panjohur Oficeri A jo vetëm që kishte bërë akses të paautorizuar në të dhënat TruView të Paditësit, por kishte vjedhur informacion nga të dhënat, kishte shkarkuar informacione dhe më pas ia kishte shpërndarë atë informacion blogerit të YouTube, Defendant Kebe.”

Tasha K

Padia vuri në dukje – “I pandehuri Kebe zbuloi më pas atë informacion të vjedhur dhe të ndjeshëm për publikun e gjerë dhe për palët e treta specifike, duke përfshirë Jane Doe. Sipas informacionit dhe besimit, i pandehuri Kebe dhe individë të tjerë të panjohur blenë informacionin nga i pandehuri, Oficeri i Panjohur i BOP, Oficeri A.”