Pse rregullat e pompës Sezoni 11 duhet të ketë qenë i grave

Klea

Pse rregullat e pompës Sezoni 11 duhet të ketë qenë i grave

Kisha shpresa të mëdha për sezonin 11 të Rregullat e Vanderpompës. Mendova se ky ishte viti. Viti kur gratë do të bashkoheshin dhe do të vendosnin ata burra të vegjël qesharak në vendin e tyre. Kur shpërtheu Scandoval në mars 2022, fansat u tërbuan që në një farë mënyre Tom Sandoval guxoi të vidhte fshehurazi pas shpinës së Ariana Madix. Për vite me radhë, ne shikonim sesi klubi i djalit mbulonte pabesinë e njëri-tjetrit. Dhe kolektivisht, ne thamë, “jo më!” Megjithatë, Sezoni 11 ende po tregon se sa keq po sillen këta burra. Dhe ajo që është më e keqja është se zonjat thjesht po i lënë qëndrimet e këqija të rrëshqasin.

Narrativa duhet të ndryshojë

Nuk mund të mos mendoj se ky duhet dhe mund të ishte sezoni i femrave. Të katër femrat Katie Maloney, Ariana, Lala Kent dhe Scheana Shay qëndrojnë së bashku. Duke u bashkuar pas Arianës pas Scandoval dhe fokusuar në fuqinë e miqësisë femërore. Ata mund dhe duhej t'u dilnin përballë njerëzve që i kanë gazuar. Dhe, për fat të keq, sezoni nuk është vetëm kaq. Unë jam i përhumbur nga një citim i vitit 2012. Ai erdhi nga The Newsroom, një serial imagjinar për një rrjet kabllor. Ai thotë: “Askush nuk është thyer ndonjëherë në Amerikë duke i shërbyer një gruaje që i bën gratë e tjera të ndihen superiore”.

Citimi më ktheu mendjen teksa i krahasoja këto fjalë me mënyrën se si zonjat e Vanderpump Rules luajnë në portretizimet negative të serialit. Për dhjetë vjet, Katie, Ariana, Lala dhe Scheana kanë vazhduar të mbështesin burrat mediokër rreth tyre, si Tom Schwartz, Sandy dhe Jax Taylor. Gjithashtu nuk ka shkuar keq që gratë shpesh kanë më shumë urrejtje çdo sezon. Dhe duket se është në një rreth vicioz.

A është prodhimi i anuar?

A mund të ndodhte që edhe producentët e Bravo ishin në dijeni të këtij citimi dhe mendonin se mund t'i përshtatnin gratë në një rrëfim të tillë? A duhej që edhe femrat shikuese ta kthenin Arianën, duke u detyruar të mendonin: “Epo, unë jam më e kuptueshme se Ariana”. A ishte i gjithë qëllimi për të ndjerë ndjeshmëri për Tomin? Po, ai ka kërkuar falje, por sjellja e keqe ende nuk ka ndryshuar.

Unë kam qenë gjithmonë i lidhur me gratë në rregullat e Vanderpump. Qoftë nëse i shikon ata të merren me besnikëritë, nusja, humbja e vetes në një lidhje, apo netët e ndërprerjes. Unë pashë shumë nga jeta ime brenda tyre. Por sezoni 11 është i përqendruar i gjithi në Sandoval në vend të frymës së vërtetë të motrës. Të tregosh rrëfimtarë të këqij si Scheana të mërzitur që nuk marrin thirrjen për Dancing with the Stars është absurde. Unë jam mbi idenë që gratë të urrejnë gratë. Siç tha dikur Scheana, “Unë kurrë nuk kam pasur një sezon të mirë” dhe dyshoj se sezoni 11 do të jetë ndryshe.

Baticat po kthehen

Unë gjithashtu nuk e kuptoj qëndrimin e Lalës dhe Scheanës. Ata të dy duket se po vijnë për Arianën. Më shumë se një herë kemi parë sesi të dyja e kanë bërë Arianën të shpërthejë dhe të qajë. Në një moment, si miq, Lala dhe Scheana duhet të kishin ditur më mirë sesa të ishin kukulla për prodhim dhe të qëndronin për atë që ishte e drejtë. Ariana nuk dëshiron të flasë me Sandy ose të flasë për të, gjë që ka kuptim. Afera ka ndodhur vetëm pak muaj më parë. Çfarë e ndaloi rrethin e të dashurave të ndalonte njëra-tjetrën?

Duket sikur vajzat kishin frikë për punët e tyre. Dukej sikur ata e dinin se duhej të bënin bujë që emisioni të mbante vendin e tij në vlerësime. Nëse reagimi i tyre është vetëm për më shumë kohë transmetimi, çdo feministe e hershme aktualisht po rrotullohet në varret e tyre.

Ariana nuk gabon

Sinqerisht më shqetëson mendjen që Ariana po varet për t'u tharë nga gratë, me përjashtim të Katie-t. Tom nuk e tradhtoi vetëm të dashurën e tij. Ai armatosi shëndetin mendor të Arianës për ta përdorur si justifikim; ai e përqeshi seksualitetin e saj dhe refuzoi të shiste shtëpinë e tyre të përbashkët. Ndaj me falni nese nuk mendoj se eshte gabim qe Ariana te mos deshiroj te komunikoje me te. Sinqerisht është e egër që ajo po lyhet si e paarsyeshme për këtë nga askush, e lëre më nga miqtë e saj të ngushtë.

Doja që sezoni 11 të kishte të bënte me fuqinë e grave, sepse të katër këta yje mund ta realizonin atë. Në vend të kësaj, unë po shikoj Arianën të humbasë sh*t në plazh ndërsa të tjerët luajnë avokatin e djallit. Atyre u them, bëhu më mirë. Bëhuni shoku që do të dëshironit pranë jush.