Pse planet parashkollore të Jessel Taank janë të gabuara

Klea

Pse planet parashkollore të Jessel Taank janë të gabuara

Aktiv Shtëpiake të vërteta të Nju Jorkut Sezoni 14, Jessel Taank është e vendosur që djemtë e saj binjakë të regjistrohen në parashkollorin e përsosur. Megjithatë, shikuesit (dhe bashkëshorti i Jessel, Pavit) e shohin kërkimin e saj si më shumë se pak të gabuar. Planet parashkollore të Jessel Taank paraqesin shkolla me shkollime që kushtojnë më shumë se sa bëjnë shumë njerëz në një vit, dhe është paksa e tepruar.

Në RHONY, Jessel e ngushtoi kërkimin e saj parashkollor në dy shkolla prestigjioze. Njëra prej tyre kushtonte 62 mijë dollarë në vit, gjë që madje bëri që edhe burri i saj të binte nofullën. Megjithëse Jessel argumentoi se një iPad dhe laptop janë përfshirë në tarifë, kjo nuk e forcoi saktësisht argumentin e saj. Edhe Pavit mendoi se pritjet e Jessel ishin paksa të tepruara dhe stresi i shtuar për marrjen e aplikacioneve në kohë i bëri planet e Jessel të dukeshin të panevojshme.

Nuk është çudi që Jessel dhe Pavit nuk shohin sy më sy kur bëhet fjalë për arsimimin e hershëm të djemve të tyre. Por idetë e Pavit duket se janë më të bazuara në realitet dhe atë që do të preferonin fëmijët e tij. Kjo nuk do të thotë se Jessel nuk kujdeset për fëmijët e saj – larg kësaj. Por ajo ka lënë ende dëshirën e saj për një shkollë prestigjioze të marrë më të mirën e saj.

Megjithëse parashkollorët e tepruar nuk janë asgjë e re, Jessel mund të dëshirojë të marrë parasysh mendimet e burrit të saj dhe të rregullojë pritshmëritë e saj.

Parashkollor është Glorified Babysitting…Atje, unë e thashë atë!

(Fotografia: Bravo/YouTube)

Unë mund të kryqëzohem për ta thënë këtë, por ka më shumë kujdes për fëmijët sesa edukim që vazhdon në parashkollor, dhe për arsye të mirë. Fëmijët në parashkollor janë shumë të rinj, kështu që nuk mund të ketë një kurrikulë tepër të gjerë. Edukimi aktual që një fëmijë do të marrë në parashkollor ndoshta nuk është shumë i ndryshëm në shkollat ​​publike kundrejt atyre private. Dallimi kryesor është me të vërtetë objekti dhe mjedisi.

Por Jessel duket e varur nga kurrikulat dhe mundësitë arsimore që ofrojnë parashkollorët e saj të zgjedhur. Ylli i RHONY promovoi përfitimet e një stili “ndërkombëtar” të parashkollimit dhe fantazoi për binjakët e saj që flisnin Mandarin. Pavit theksoi se fëmijët e tyre mezi flasin anglisht dhe mësimi i gjuhëve të tjera është duke kërcyer armën.

Nuk mund të mohohet se parashkollori mbjell farat e të mësuarit tek një fëmijë. Megjithatë, me fëmijët që sapo kanë zotëruar aftësitë e tyre motorike, edukimi që do të marrin është mjaft bazë dhe nuk kërkon 60 mijë dollarë në vit.

Motivimi i Jessel është më shumë për të

Jessel Taank
(Fotografia: Bravo/YouTube)

Nga mënyra se si Jessel foli për dy zgjedhjet e saj kryesore parashkollore, dukej se ajo kujdeset më shumë për shkollën si një simbol statusi dhe mundësi rrjeti. Ajo përmendi në mënyrë specifike se Tom Cruise i dërgoi fëmijët e tij në një nga parashkollorët dhe foli për “fërkimin e shpatullave” me njerëz si ai.

Jessel duket se kujdeset më shumë për faktorët që e tërheqin atë, sesa për atë që do të tërheqë fëmijët e saj. Ndërsa Jessel është i varur nga programet arsimore ndërkombëtare, fëmijët e saj ndoshta janë më të interesuar se cila shkollë ka këndin më të mirë të lojërave. Jessel duhet t’i kushtojë më shumë vëmendje mjedisit të shkollës dhe mënyrës se si fëmijët e saj reagojnë ndaj tij.

Më shumë se çdo gjë tjetër, fëmijët e Jessel duhet të shijojnë kohën e tyre në shkollë dhe të mos ndihen nën presion nga pritshmëritë e paarsyeshme për arsimimin e tyre. Megjithëse zgjedhjet parashkollore të Jessel mund t’u bëjnë përshtypje miqve të saj, kërkesat akademike mund t’u shkaktojnë djemve të saj stres të panevojshëm.

Fëmijët e Jessel nuk do të mbajnë mend shumë nga parashkollorët

Jessel Taank
(Fotografia: Bravo/YouTube)

Në fund të fundit, djemtë e Jessel janë shumë të vegjël për të kujtuar shumicën e asaj që do të ndodhë në parashkollor. Më e mira për të cilën një prind mund të shpresojë në parashkollor është që fëmijët e tyre të kujdesen mirë, të argëtohen dhe të fitojnë disa blloqe ndërtimi arsimor.

Ka shumë kohë për presion akademik kur fëmijët e saj janë më të rritur, dhe nëse ata e shijojnë kohën e tyre në parashkollor duhet të ketë më shumë rëndësi se cilët fëmijë të famshëm janë regjistruar. Kostoja e kopshteve të zgjedhura të Jessel është e tepërt dhe e panevojshme, veçanërisht duke pasur parasysh se fëmijët e saj ndoshta nuk do ta dinë dallimin midis kopshtit ditor dhe parashkollorit.

Jessel mund të besojë se ajo po i krijon fëmijët e saj me grupin e bashkëmoshatarëve që mendon se e meritojnë, me mentalitetin “asgjë nuk është shumë e mirë për fëmijët e mi”. Por bashkëshorti i saj dhe shikuesit kanë bërë pika të mira se pse ajo duhet të rimendojë idetë e saj për parashkollorin.