Pse lidhja e Kody dhe Meri Brown nuk ishte 'e rreme'

Klea

Pse lidhja e Kody dhe Meri Brown nuk ishte ‘e rreme’

Kody BrownQëndrimi i ‘s ka qenë zemërues për të parë si Gratë Motra ylli ka bërë të pamundurën për të rishkruar narrativën sikur të ishte Thanos duke përdorur gurin e realitetit. Kody u përpoq të bënte magjinë e tij, veçanërisht kur bëhej fjalë për gruan e tij të parë, Meri Brown, me të cilin nuk donte të qëndronte i martuar por as nuk donte të ishte ai që do të hiqte prizën; ironike. Çifti u martua në vitin 1990, por pas 32 vitesh martesë më në fund vendosi të ndahej.

Në pjesën më të madhe, Meri ishte një grua e nderuar që i plotësonte çdo dëshirë Kody. Ajo kishte dashur më shumë fëmijë, por nuk mund të kishte; ajo kishte pranuar më shumë gra në martesë dhe qëndronte gjithmonë në cepin e Kody-t edhe kur ai ishte i gabuar.

Po, Meri pati një moment dobësie kur pranoi se kishte një lidhje emocionale me një mustak. Megjithatë, Kody nuk mundi t’i kalonte pakujdesia, duke e lënë Merin në një formë të purgatorit poligam. Në vend që ta linte të ikte, ai e lidhi nënën e një fëmije për vite me radhë, duke e ndezur shpesh me gaz dhe duke e bërë të ndihej e çmendur.

Gjatë një episodi të fundit të Sister Wives, Meri, për herë të parë ndonjëherë, foli në të vërtetë për lëndimin që Kody i kishte shkaktuar asaj. Jo vetëm që e shpërfilli faktin që ishte 32-vjetori i martesës së tyre, por duhej të mendonte edhe nëse donte apo jo ta nxirrte Merin për të ngrënë.

Sipas Merit, Kody është patetike dhe i tha asaj në mënyrë të paqartë: “Jeta juaj nuk është ajo në të cilën dua të fus veten”. Po, flasim për një horr. Nuk është për t’u habitur, Meri tha: “Kjo ishte shumë, shumë e dhimbshme për mua dhe ndjeva se zemra ime me të vërtetë po përshpejtohej, sepse unë jam si “i premtove”.

Është e qartë se premtimet nuk kanë asgjë për një njeri që është i gatshëm të gënjejë gjatë gjithë jetës së tij. Dhe përderisa nuk janë pikërisht dy gjimnazistë që rrahin njëri-tjetrin, dashuria e tyre dukej e njëanshme. Ai nguli gozhdën në arkivol duke thënë: “Nuk kam dëshirë të kem një marrëdhënie me ty”.

Ju nuk mund të kid një Kidder

(Foto nga Stephen J. Cohen/Getty Images)

Kody pretendoi se ai kurrë nuk e donte Merin dhe ai po përpiqej të “afirmonte” ndjenjat e saj. Çfarë një bandë e BS! Megjithatë, askush nuk po blen atë që Kody po përpiqet të shesë, me Meri dhe shikuesit që mendojnë se ishte thjesht një mori katrahurash për të mbuluar se si ndihet ai sot, duke jetuar në mënyrë monogame me Robyn Brown. Kody mund të dëshirojë të paraqesë idenë se martesa e tij ishte e rreme, por ai ishte ligjërisht dhe shpirtërisht i lidhur me Merin për disa kohë, dhe kjo nuk mund të fshihet thjesht nga librat e historisë.

Nëse jemi të sinqertë, duket se babai i 18-vjeçëve e ka zakon t’i flakë gratë dhe fëmijët kur nuk i ka dobi. Kur fëmijët ishin më të vegjël, ata idhullonin Kody si një Zot, por sapo filluan të formonin opinionet e tyre, ata ishin jashtë. Christine Brown, Janelle Brown dhe Meri ishin të gjithë mirë derisa filluan të kuptonin se meritonin më mirë. Përsëri, Kody bëri lëvizje për t’i çliruar ata nga jeta e tij.

Meri merr një qëndrim

Prej vitesh, shikuesit e TLC kanë pritur ditën që Meri më në fund pa kuptim. Gjatë një episodi të fundit, ajo deklaroi: “Nuk do të kaloj pjesën tjetër të jetës sime duke u fshehur dhe duke gënjyer për faktin se thatë se nuk doje një lidhje me mua. Kjo është historia ime dhe unë kam të drejtë të tregoj historinë time.” Halleluja, Meri e ka parë dritën! Më në fund ajo ka hequr velin e toksicitetit që Kody e ka ushqyer me lugë gjatë gjithë këtyre viteve dhe po e bën të qartë se e donte Kody-n, ajo priti Kody-n dhe do të kishte qëndruar me Kody-n nëse ai nuk do të ishte kaq hov.

E vetmja gjë e rreme dhe e rreme është kur Kody përpiqet të luajë viktimën, por lëndon njerëzit, lëndon njerëzit. Gënjeshtrat e Kody-t po e kapin atë pasi dalëngadalë po humbet kontaktet me anëtarë të familjes. Mbaje mend, Kody, sa herë që bën gabim njërës prej grave të tua, Zoti e shtyn vijën e flokëve një centimetër pas.