Episodet më të paharrueshme të Grave Motra

Klea

Pse Kody Brown pranimi i ‘Only Loving’ Robyn është një tradhti

Me një tjetër Gratë Motra sezonin pothuajse nën brezin tonë, Kody Brown më në fund po përqafon të vërtetën e tij kur bëhet fjalë për dashurinë e tij të vetme, Robyn Brown. Për vite me radhë, Kody është përpjekur pa sukses të mohojë se ka favorizuar gruan e tij të katërt dhe më të re që nga dita e martesës së tyre në vitin 2010, por më në fund, velloja e gënjeshtrës ka filluar të hiqet nga vetë patriarku.

Ka qenë shumë e qartë se Kody ka dalë në tre martesat e tij të para. Ai nuk dëshiron më vëmendjen e grave të tij më të mëdha dhe i ka hedhur ato në krah për të jetuar një marrëdhënie monogame. Kody është njeriu i fundit që qëndron në Ishullin e Budallenjve. Dhe ndërsa është ndoshta zemërthyese për ata që janë më afër tij, është argëtuese për ta parë.

Kody Panhandles Love

Kody ka pohuar se poligamia ishte pasioni i tij, pasi ai u përpoq ta shiste idenë si një shitës vaji gjarpërinjsh, duke i zemëruar të gjithë ata që do ta dëgjonin. Duket se të vetmit që u mashtruan ishin tre gratë e tij të para, Meri Brown, Janelle Brown dhe Christine Brown. Tre gratë e para të Kody kanë qenë të ndezur dhe vënë në dyshim dashurinë e burrit të tyre për më shumë se dhjetë vjet, vetëm për të zbuluar në një episod të fundit se ndjenjat e tyre të brendshme ishin plotësisht të drejta.

Kody ndau se ai ishte “aq i shqetësuar për të jetuar parimin e martesës pluraliste, saqë nuk po kontrolloja se me kë po martohesha që të ishte në përputhje me mua”. Vettingu? Burri tani pretendon se duhej të bënte kontrolle të shumta për t’u dashuruar – ai është i çmendur. “Faji qëndron në një gjë dhe vetëm një gjë,” vazhdoi Kody. “Nëse do të martohesh dhe do të martohesh përjetësisht, duhet të fillosh me dashuri.”

Çfarë ka të bëjë dashuria me të?

TLC/YouTube

Pranimi i Kody është shuplaka përfundimtare për tre gratë e tij të para, të cilat i kanë qëndruar pranë që nga dita e parë. Babai i 18 fëmijëve vazhdoi duke shpjeguar: “Mendova se ishte e pranueshme. Mendova se mund ta bëja diferencën. Mendova për gjithçka në këtë situatë me të tre gratë, ‘Kjo nuk ka të bëjë me të qenit, si, të dashuruar. Kjo ka të bëjë me rritjen e një familjeje së bashku.” Nuk jam i sigurt që Kody e ka ditur ndonjëherë përkufizimin e dashurisë.

Ndërsa fansat shikonin Christine, Janelle dhe Meri pine për Kody, ai ishte duke rënë në dashuri me të vetmen grua që ai ndjeu se e kishte mbështetur. Gjatë sharjes së Kody, ai vazhdoi të shpjegonte qëndrimin e tij për martesën, duke vënë në dukje “ungjilli kërkon që ne ta duam njëri-tjetrin”, edhe pse ai “në të vërtetë nuk ka vuajtur kurrë në të vërtetë nga një sulm pasioni në këtë vend”.

Robin është mbretëreshë

Kody Brown
(Kredia e fotografisë: TLC/YouTube)

Ndoshta tradhtia përfundimtare është se sa i hapur është tani Kody me pranimin e përkushtimit të tij të pavdekshëm ndaj Robyn. Fakti që Kody do të gënjejë për vite me radhë pa i mbyllur një sy është i paimagjinueshëm, por ajo që e bën më keq është se ai tani po sillet sikur ia vlenin të gjitha zemërimet dhe mohimet e tij.

Ylli i Sister Wives ka lënduar tre gratë e tij të para dhe i ka hedhur ato sikur të ishin vetëm plehra të së dielës. Në të vërtetë, Kody është Mormoni i keq. Gozhda në arkivol ishte kur Kody ndau: “U dashurova me Robin. Unë kurrë nuk u dashurova me dikë tjetër. Unë thjesht po zgjidhja të isha në atë besëlidhje dashurie me ta.”

Kody nuk është njeriu që dikur ishte

GRUAJA E MOTRAVE KODY BROWN
Foto Kredia: TLC përmes YouTube

Njeriu që dikur ishte Kody nuk është ai që është tani. Kody mendon se ai kurrë nuk kishte ndonjë pasion madhështor derisa takoi Robin. Deri atëherë, ishte vetëm ai kundër botës. Grave që rritën fëmijët e tij dhe sollën çeqe pagash, ai pordhët në drejtimin e tyre të përgjithshëm – që do të thotë se kontributet e tyre ishin të pakuptimta.

Ndjenja e fundit e Kody ulërinte shumë. “Kishte një siguri dhe një dobësi që nuk e kisha përjetuar kurrë në jetën time,” zbuloi Kody. “E takova dhe fillova të qaja nga gëzimi dhe nuk u ndala për muaj të tërë.” Ndërsa ai është në dalje me Merin, Christine dhe Janelle, ai ndjen se ai dhe Robyn thjesht “klikojnë, ndërsa unë kam punuar për vite me këta të tjerët për t’i bërë ata të marrin këtë vend”. Me sa duket, martesa nuk siguron një lidhje; siç ndau Kody, ai “kurrë nuk kishte klikim” me gratë e tij të tjera. Oh zonja.