Kody Brown nuk i dha prioritet Pass Coyote, Ja pse

Klea

Pse Kody Brown nuk është Atlas, por përkundrazi deluziv

Për vite me radhë, fansat e Sister Wives e kanë ndjerë këtë Kody Brown ka jetuar në realitetin e tij alternativ ku nuk bën asnjë gabim dhe katër gratë e tij janë të gjitha të dashuruara me të. Megjithatë, këtu, në tokë, Kody jeton një jetë shumë të ndryshme. Ai tani ka vetëm një grua të ligjshme, Robyn Brown, pasi Janelle Brown, Christine Brown dhe Meri Brown e kanë lënë të gjithë pas në pasqyrën e pasme të plasaritur.

Megjithatë, Kody ëndërron madhështinë dhe shpreson të jetë edhe një herë kreu i familjes së tij. Pikëpamja e çmendur e Kody dhe besimi se ai ka prekjen e Midas është arsyeja pse fansat vazhdojnë të akordohen javë pas jave dhe sezon pas sezoni.

A beson vërtet Kody se është i denjë të krahasohet me një Zot?

Dikur një Titan Grek, Atlasi u dënua të mbante qiejt përgjithmonë. Atlasi ishte i aftë në filozofi, matematikë dhe astronomi dhe vlerësohet me shpikjen e sferës së parë qiellore. Nga ana tjetër, Kody ka një diplomë të shkollës së mesme dhe nuk ka kredite kolegji. Krahasimi i patriarkut ka kuptim deri diku, pasi shpërthimi erdhi teksa ai po debatonte me Janelën. Kody ndihet shumë sikur po mban lart familjen e tij pluraliste ndërsa gjithçka shkërmoqet rreth tij. Por gratë e dëbuara do të argumentonin se ai nuk është zot dhe ka bërë shumë pak për të siguruar lumturinë e familjes së tij.

Kody mund të jetë lehtësisht pallua me shpresën për t’u provuar shikuesve se është inteligjent. Babai i 18 fëmijëve ka përdorur fjalë të tilla si “flakja e gazit” gjatë gjithë sezonit 18 me shpresën për të mashtruar njerëzit që të besojnë anën e tij. Në realitet, Kody nuk dëshiron një familje. Ai do ushtarë që do ta mbështesin në çdo hap të rrugës. Kur një rregull shkelet, ose një anëtar i familjes nuk dëgjon, ai shpejt u jep atyre një ultimatum dhe zakonisht është ai që humbet.

Kody mund të krahasohet me personazhe të tjerë grekë

(Fotografia: TLC/YouTube)

Atlasi nuk është personazhi që ne fillimisht do të zgjidhnim për Kody, por disa të tjerë nga mitologjia greke vijnë në mendje. Çuditërisht, Kody nuk e ka krahasuar ende veten me Narcissus, i cili shquhej për bukurinë e tij shumë e gjerë. Falë fizikut dhe kaçurrelave të gjata bionde, Kody e mendon veten si një burrë zonjash. Është e rëndësishme të theksohet se Narcisi ra në dashuri me reflektimin e tij në një pellg dhe u mbyt duke u përpjekur të merrte dashnorin e misterit, duke mos njohur fytyrën e tij.

Është më tronditëse që Kody ende nuk e krahason veten me Prometheun, veçanërisht pasi ai ka një dhunti për dramatikën. Zeusi e ndëshkoi Prometeun pasi vodhi zjarrin për ta sjellë përsëri për njerëzimin. Si ndëshkim, Zeusi e ndërroi atë në një shkëmb në mal dhe çdo ditë vinte një shqiponjë dhe i hante një pjesë të mëlçisë. Pasi të përballej me dhimbjen, mëlçia e tij rritej përsëri çdo natë, që do të thotë se ai duhej të duronte dënimin për gjithë përjetësinë. Sido që të jetë, të kesh përballje me tre gra që të hedhin ndihet si një ndëshkim i përjetshëm, megjithatë Kody e sheh veten më shumë si hero sesa si zuzar.

Kody nuk bën gabim

Kody Brown
TLC/YouTube

Është e mahnitshme se si Kody mendon se nuk i ka bërë asnjë të keqe Merit, Janelës apo Christine. Shikimi i një debati të kohëve të fundit mes Kody dhe gruas së tij të dytë vërtetoi se sa fëmijë dhe i paprekshëm është në të vërtetë babai i 18 fëmijëve. Ndërsa ishte shumë i nxehur, Kody refuzoi të linte Janelle të merrte një fjalë në mënyrë të skajshme dhe befas filloi të thoshte “jo” sa herë që ajo përpiqej të thoshte një pikë. Ky version për të rritur i “I’m Rubber, You’re Glue” mahniti shikuesit dhe konfirmoi se Kody nuk ishte i interesuar të dëgjonte anën e dikujt tjetër të historisë pasi ai donte vetëm të shihej si viktimë.

Poligamisti tani është në thelb vetëm. Ai nuk ka marrëdhënie me fëmijët e tij më të mëdhenj, urren tre gratë e tij, të cilat i konsideron tradhtarë dhe po e largon Robin. Ai nuk do të mbetet pa asgjë nëse nuk del nga bota e tij e fantazisë. Dhe le të jemi të sinqertë, edhe pse Kody pëlqen të bëhet një personazh kryesor, ai ka ndjesi të aktorit mbështetës që e nxjerrin jashtë tij. Në asnjë mënyrë Zeusi nuk do t’i hidhte një vështrim të dytë Kody-t, sepse, në fund të fundit, Kody është thjesht një i vdekshëm me shpresat që një poemë epike të shkruhet për të.