Pse është koha për të larguar Erika Jayne nga RHOBH

Klea

Pse është koha për të larguar Erika Jayne nga RHOBH

Erika Jayne ka përkëdhelur qenin Amvise të vërteta të Beverly Hills që nga sezoni 6. Në fillim, veshja e saj e çuditshme, frizurat dhe stili i çmendur i pasur i jetës ishin argëtuese për t’u parë. Kur Erika filloi të performonte, ne u lidhëm edhe më shumë. Për ne, shfaqjet e guximshme dhe të paturpshme të Erikës sollën një ndjenjë argëtimi shumë të nevojshme në serialet e saj.

Megjithatë, rreth sezonit 11, Tom Girardi, bashkëshorti i saj avokat, u akuzua për vjedhjen e fitimeve të rikuperuara nga klientët e tij. Kur ajo foli për këto pretendime, ajo dështoi … gjithçka. Mungesa e ndjeshmërisë së Erikës bëri që fansat (dhe disa nga shokët e saj të aktorit) të ktheheshin shpejt kundër saj në RHOBH. Sa i përket njohurive të saj mbi krimet e Tomit, Erika u deklarua se ishte plotësisht e pafajshme.

Opinioni i papëlqyeshëm, por pafajësia e Erikës nuk është aq e largët. Tom fitoi raste të famshme majtas dhe djathtas. Ai ishte shumë i pasur, kështu që ne e kuptojmë se si Erika mund të kishte qenë në errësirë ​​për mënyrat e tij mashtruese. Në fakt, disa nga kolegët e Tomit madje shprehën habinë e tyre kur mësuan për mënyrat e tij të fshehta.

Përveç kësaj, Erika ka qenë drogë përmes sistemit ligjor dhe ajo vazhdon të fitojë. Urime për provat e pamjaftueshme, të cilat në thelb e kanë vërtetuar atë që thashë më lart. Pafajësia e saj është (kryesisht) e besueshme. Thënë kështu, mënyrat në të cilat ajo e ka trajtuar rënien e Tomit nga hiri kanë qenë të gjitha të varfra, gjë që ka hedhur një dritë të errët në kohën e saj në transmetim.

E pafajshme apo jo, Erika nuk po paraqitet mirë. Prandaj, mendojmë se ka ardhur koha që ajo të bëjë një pauzë të gjatë si Lisa Rinna. Ajo duhet të rigrupohet, të marrë frymë dhe të kthehet e sinqertë dhe e penduar. Me këtë në mendje, ja pse mund të jetë koha për t’i dhënë Erika Jayne këpucën nga RHOBH.

Divorci i Erikës doli si i sajuar

Divorcet në vendin e amvisave të vërteta janë një qindarkë. Megjithatë, Erika kishte lavdëruar aftësitë bashkëshortore të Tomit që nga hyrja e saj në këtë serial, por sapo u zbulua mashtrimi i tij, ajo menjëherë e pikturoi atë si një bashkëshort të neglizhuar.

Personalisht, mund ta kuptoj pse ajo e mbrojti martesën e saj në transmetim, por ndryshimet që u panë ishin të menjëhershme dhe të çuditshme. Nga zëri i saj që i binte shumë oktava për t’u numëruar kur u tregonte shoqeve të aktorëve se sa i ndyrë ishte Tom, deri te përdorimi i papritur i maskarës që rrjedh kur laget, gjithçka dukej si një akt.

Kur e sulmoi Tomin, Erika gjithashtu nuk përmendi se ai ishte më i keqi fjalë për fjalë për veprimet e tij mashtruese kundër viktimave, jetimëve dhe të vejave. Nëse do ta bënte, ka të ngjarë që do të kishte forcuar opinionet e shumë njerëzve, si dhe do të kishte forcuar nevojën e saj për një divorc.

Por jo, ajo u përqendrua në përdorimin e shembujve negativë të bazuar në martesë që nuk u shfaqën kurrë në transmetim. Në thelb, e gjithë historia e divorcit të Erika-s ndihej e sajuar dhe e shkruar, e cila është një “aftësi” e vërtetë e amviseve që duhet të vdesë, veçanërisht për “këlysh-portën”, “sindromën e Munchausen” që është RHOBH.

Jeta e Erikës u financua nga viktimat

Karriera e Erika-s u financua në kurrizin e viktimave, pasi Tom derdhi 20 milionë dollarë në karrierën e saj muzikore, krahas 40 mijë dollarëve në muaj për glamin e saj. Pa këto fonde, ajo kurrë nuk do të kishte qenë në RHOBH, të shkruante një libër, të kishte gjetur sukses në karrierën e saj muzikore ose të luante në Broadway.

Në fund të saj, Erika ende nuk e pranon se stili i saj i jetesës me shampanjë ka ardhur nga vjedhja. Në vend të kësaj, Erika vazhdon të performojë dhe të këndojë se sa e shtrenjtë është të jesh ajo.

Duke marrë parasysh se sa keq po përballen viktimat ende pa fondet e tyre, sjelljet e vazhdueshme të Erikës po dështojnë. Nuk është më argëtuese të shikosh mashtrimet e Erika-s, duke ditur se nga e kanë origjinën financimi i saj, ndërkohë që ajo zgjedh të injorojë këtë elefant jashtëzakonisht të madh në transmetim. Kjo është arsyeja pse ne mendojmë se është koha për ta larguar Erika-n nga RHOBH.

Erika tregoi zero simpati për viktimat

Dy gjëra mund të jenë të vërteta. Erika mund të jetë krejtësisht e pafajshme për marrëdhëniet e dyshimta të burrit të saj, por gjithashtu mund të jetë plotësisht e shurdhër ndaj individëve që kanë humbur gjithçka për shkak të mënyrave mashtruese të Tomit. Duke dëshmuar pikëpamjen tonë, në sezonin 12, Erika deklaroi se ajo “nuk fyhet për askënd tjetër përveç meje”, gjë që u duk saktësisht siç do ta prisnit me bashkë-yjet e saj – keq.

Më pas ajo u tha zonjave se viktimat ishin “viktima të mundshme…sepse kushedi nëse janë të vërteta apo jo”. Ajo shpjegoi më tej se të gjithë duhet ta linin sistemin ligjor të funksionojë, gjë që është e drejtë. Fjalët e saj, sidoqoftë, ishin të neveritshme. Ne nuk mund të imagjinojmë se çfarë duhet të kenë ndjerë viktimat e Tomit, duke dëgjuar Erika-n t’i etiketojë ata si gënjeshtarë të mundshëm në transmetim, duke përdorur platformën e saj për të përçmuar më tej jetën e tyre, dhe për këtë, ne do të donim që Erika të dilte nga skena e majtë.

Rrjedha vicioze e Erikës është problematike

Në sezonin 7, Eileen Davidson bëri një analogji të dobët në një përpjekje për të shpërndarë një Erika në përshkallëzim. “Ajo nuk e vrau fëmijën tënd,” filloi Eileen, duke bërë që Erika të niste një tregim se si djali i saj oficer policie mund të vritej në çdo kohë. Kur Erika i tha Eileen që të mos e rritë kurrë fëmijën e saj, Dorit Kemsley ndërhyri duke thënë: “Ajo nuk foli për fëmijën tënd”. Erika iu përgjigj ngadalë Doritit, duke i thënë: “Hesht”, duke bërë që të gjitha palët të tërhiqen.

Fatmirësisht, Erika kërkoi falje, pasi e dinte që kishte dalë nga binarët. Sidoqoftë, Erika gjithashtu erdhi keq për Sutton Stracke, duke e pyetur bashkëlojtarin e saj “a do të dëshironit të paditet?” kur u pyet për matematikën e saj që nuk ishte matematikë, sipas mendimit të Sutton. Më pas Sutton pretendoi se nën zë, Erika e kërcënoi sërish. Kjo është arsyeja pse Sutton solli një ekip sigurie në regjistrimin e ribashkimit të sezonit 11.

Jeta e Erikës ka shpërthyer, ndaj mund të kuptojmë disa reagime të stresuara për fundin e saj herë pas here. Megjithatë, të kërcënosh të tjerët që thjesht bëjnë punën e tyre në një seri televizive realiste, që do të thotë se ata thjesht bëjnë pyetje të vështira, nuk është në rregull. Kjo është vetëm një arsye tjetër pse ne do të donim ta largonim Erikën nga RHOBH, të paktën derisa ajo të mësojë të luftojë me drejtësi.