Pse asnjë nga fëmijët e Kody Brown nuk dëshiron të jetë poligamist

Klea

Pse asnjë nga fëmijët e Kody Brown nuk dëshiron të jetë poligamist

Kody Brown është fatkeqësia e ekzistencës së Grave Motra për shkak të mënyrave të tij në dukje narcisiste. Gjatë sezonit 1, patriarku mburrej se sa e mrekullueshme ishte të jesh një poligamist praktik, por fëmijët e tij nuk dukeshin kurrë të dashuruar nga kjo praktikë. Asnjë nga fëmijët Brown nuk ka zgjedhur të jetojë në një martesë pluraliste, dhe unë mendoj se kjo është shumë e rëndësishme. Parimi që Kody, Meri Brown, Janelle Brown, Robyn Brown dhe Christine Brown kanë përqendruar gjithë jetën e tyre rreth e rrotull, është hedhur poshtë nga fëmijët që janë rritur brenda tij.

Martesat e Kody ishin toksike

Me kalimin e viteve, Kody ka shprehur dëshirën që fëmijët të zgjedhin martesën në plural. Babai i 18 fëmijëve ka shprehur gjithashtu pak keqardhje për largimin e të gjithë fëmijëve të tij nga komuniteti i tyre kur iknin nga Lehi, Juta. Por siç panë shikuesit e TLC, asnjë nga sindikatat e Kody nuk ishte e shëndetshme. Ai gjithashtu aludoi se ndoshta kjo është arsyeja pse fëmijët e tij nuk po e ndjekin besimin e tij. Kody fajëson jetesën në Las Vegas, por harron se ishte zgjedhja e tij për të zhvendosur familjen në Sin City.

Kody pëlqente të kishte pushtet mbi gratë, siç e tregonte shpesh duke mos i lejuar ato të kishin fjalën e tyre në jetën e tyre. Kur bëhej fjalë për lëvizjet kryesore, ai ishte vota e fundit dhe vendimtare – kështu që edhe nëse gratë ishin kundër diçkaje si shpërngulja në Arizona, nuk kishte rëndësi sepse Kody bënte gjithmonë thirrjen përfundimtare. Gratë gjithashtu nuk kishin financat e tyre deri më vonë në jetë. Por ndoshta gjëja më e keqe që fëmijët duhej të shikonin duke u rritur ishte se sa keq i manipuloi Kody ndjenjat e tyre. Pse dikush do të donte të mashtronte bashkëshortët e shumtë pasi të shihte Kody duke dështuar kaq keq?

Çfarë kanë thënë disa nga fëmijët kafe për poligaminë

Kody Brown

Edhe pse Kody nuk duket se është i afërt ose nuk interesohet për shumicën e fëmijëve të tij, besoj, me të vërtetën, e ha atë që fëmijët e tij nuk kanë zgjedhur martesën në shumësi. Por fëmijët kanë mendime dhe shumë prej tyre nuk janë përmbajtur. Ndërsa fliste me nënën e tij gjatë një episodi në sezonin 18, Paedon Brown ndau: “Kur ne dolëm për herë të parë publikisht, qëllimi i daljes publike ishte të thoshim, 'Poligamia funksionon'. Unë mendoj se nuk funksionon më në familjen time.”

Maddie Brown donte të bashkohej me kishën LDS por iu mohua anëtarësimi sepse kisha nuk donte lidhje me familjen Brown. Garrison Brown u largua nga Vëllezërit e Bashkuar Apostolik (AUB) dhe iu bashkua kishës LDS pasi u përpoq të fitonte anëtarësim për shtatë vjet, por gjithashtu nuk kishte dëshirë të bëhej poligamist. Aspyn Brown ndau në episodin e saj të dasmës se ishte kundër praktikës, duke thënë: “Unë nuk dua të bëj martesë pluraliste. Ndihem keq që askush nga ne nuk dëshiron, por nuk ishte ajo që duhej të bënim, mendoj.” Dhe Mykelti Brown ndau gjatë një rrëfimi në divan, “Unë nuk do të jetoj poligaminë. Nuk mendoj se është për mua. Nuk mendoj se do të mund të jetoja ndonjëherë sipas asaj që prindërit e mi kanë mundur të bëjnë.”

The Brown Kids Double Down

Gjatë ceremonisë speciale të dasmës së kohëve të fundit Sister Grave, Mykelti e bëri të qartë edhe një herë se nuk do të dëshironte të ndante kurrë burrin e saj, duke thënë: “Sinqerisht, në Las Vegas është kur mendimi im për poligaminë filloi të ndryshonte vërtet”. Nëna e tre fëmijëve zbuloi: “Sinqerisht, më pëlqente të kisha të gjithë vëllezërit e motrat, mamin, babin, por nuk mendoj se ishte e drejtë për prindërit e mi,” shpjegoi Mykelti. “Asnjë prej tyre nuk mori atë që i nevojitej nga martesa.”

20-vjeçarja Ysabel Brown imitoi pikat e motrës së saj, duke shtuar: “Por unë jam vërtet mirënjohëse që jam rritur në një familje poligame sepse më pëlqen të kem kaq shumë vëllezër e motra, është e mrekullueshme dhe kaq shumë nëna. Është vërtet argëtuese, por nuk mendoj se do ta dëshiroja këtë për fëmijët e mi.”

Fëmijët e Janelle duket se ndihen në të njëjtën mënyrë, me Gabe Brown që zbuloi: “Unë mendoj se poligamia është një mënyrë jetese e bukur për ata që e dëshirojnë atë, që besojnë në të dhe duan gjithçka që vjen me të.” Dhe Savannah Brown shtoi: “Personalisht, nuk mendoj se do të mund ta bëja ndonjëherë atë të funksionojë.” Duket sikur asnjë nga 18 fëmijët e tij nuk do t'i bashkohet Kody-t në nivelin më të lartë të parajsës qiellore për ta adhuruar atë si Zot për gjithë përjetësinë.