Erika Jayne

Klea

Prokurorët kanë prova Tom Girardi vodhi paratë e klientëve për të financuar karrierën muzikore të Erika Jayne

Prokurorët kanë prova Tom Girardi vodhi paratë e klientëve për të financuar karrierën muzikore të Erika Jayne

Prokurorët federalë kanë zbuluar qëllimin e tyre për të paraqitur prova vendimtare në i Tom Girardit gjykimin e ardhshëm penal.

Gjyqi, i vendosur të fillojë pas gjashtë javësh, përqendrohet në pretendimet se ish-avokati i turpëruar ka devijuar mbi 25 milionë dollarë nga fondet e klientit dhe firmës ligjore për të mbështetur karrierën e gruas së tij yllin e realitetit televiziv.

Tom Girardi

Deri tani, Erika Girardiylli i Amvisat e vërteta të Beverly Hillsështë përmendur rrallë në prokurorinë federale të bashkëshortit të saj të larguar. Tom Girardidikur një avokat i njohur i paditësve dhe donator me ndikim i Partisë Demokratike dhe ish-shefi financiar i firmës së tij ligjore, Christopher Kamon, akuzohen për përvetësim të 15 milionë dollarëve nga disa klientë në një skemë shumëvjeçare.

Erika Jayne

Në një dosje gjyqësore më 21 qershor të marrë nga LA Timesprokurorët deklaruan synimin e tyre për të paraqitur prova që tregojnë se Tom Girardi përvetësoi shumë më tepër se shuma e pretenduar fillimisht nga firma e tij ligjore, Girardi Keese, dhe klientët e tij. Kjo përfshin 25 milionë dollarët që ata pretendojnë se i janë derdhur EJ Global LLC, një kompani e krijuar për të e Erika Girardit karrierë argëtuese.

Tom Girardi

“Duke drejtuar personelin kontabël të Girardi Keese për të bërë këto pagesa në dobi të EJ Global, të pandehurit (Tom) Girardi me vetëdije dhe qëllimisht ka derdhur pagesa me burim nga fondet e klientit për pasurimin e pahijshëm personal të anëtarëve të familjes së tij”, shkruan prokurorët në dosjen e tyre.

Prokurorët nuk përmendën Erika Girardi me emër dhe as e akuzoi atë për ndonjë keqbërje ose njohuri për praktikat financiare të burrit të saj.

Erika Jayne

Prokurorët synojnë të kundërshtojnë i Tom Girardit strategjia e mbrojtjes, e cila kërkon të transferojë fajin tek ZKF duke e demonstruar këtë Girardi gjithashtu përvetësoi para për t’i shpenzuar për gruan dhe karrierën e saj.

e Erika Girardit avokati, Evan Borges, theksoi se prokurorët nuk pretenduan se ylli i “Housewives” kishte bërë ndonjë gabim dhe se ishte e padiskutueshme që Tom Girardi dhe firma e tij menaxhonte financat dhe kontabilitetin e EJ Global LLC.

Erika Jayne

“Ajo nuk kishte njohuri për veprimet e Tom Girardi ose Girardi Keese në lidhje me çështjet e klientit ose financat, “tha Borges, duke vënë në dukje se një gjyqtar kishte hedhur poshtë një padi kundër saj për shkak të “ZERO prova” të përfshirjes së saj në çështjet e klientit.

“Vite më parë, Erika bëri kërkesë për divorc dhe u nda Tom Girardi, dhe jeton me qira,” shtoi Borges. “Ajo ka të drejtë të vazhdojë me jetën e saj.”

Tom Girardi

Prokurorët kërkojnë të paraqesin prova në lidhje me e Erika Girardit kompania, EJ Global, bazuar në çfarë i Tom Girardit avokatët zbuluan gjatë një seance dëgjimore të enjten. Zëvendës Mbrojtësi Publik Charles Snyder tregoi se mbrojtja do t’ia ngarkonte fajin CFO të firmës ligjore, Christopher Kamon.

Tom Girardi

Snyder deklaroi se klienti i tij nuk ishte ai që “drejtonte makinën”, por Kamon, i cili mbikëqyrte departamentin e kontabilitetit të firmës dhe 127 llogari bankare.

Në një prokurori të veçantë federale, Kamon akuzohet se ka drejtuar një “mashtrim anësor” duke përvetësuar miliona nga firma ligjore përmes shitësve të rremë, duke shpenzuar fondet për rinovimin e shtëpive, makina ekzotike dhe “shoqëruese femra”, sipas dokumenteve të gjykatës. Kamon, i cili është deklaruar i pafajshëm në të dyja rastet, përballet me një gjyq të dytë në tetor për mashtrimin e dyshuar anësor.

Erika Jayne

e Girardit Ekipi ligjor planifikon të citojë “mashtrimin anësor” të pretenduar të Kamon si shkak për deficitet e konsiderueshme në llogaritë e Girardi Keese. Ata synojnë të argumentojnë këtë Girardi po likuidonte asetet e tij personale për të mbuluar listën e pagave dhe shpenzimet e firmës, duke kompensuar paratë e varfëruara nga skema e pretenduar e Kamon.

Gjatë seancës gjyqësore të së enjtes, Snyder e pretendoi këtë e Girardit Komunikimet mashtruese ndaj klientëve në lidhje me paratë e tyre të shlyerjes – ato që prokurorët e përshkruan si “komunikim të përgjumur” – nuk synonin të mashtronin, por të lejonin Girardin të zgjidhte çështjet financiare të firmës së tij.

Avokati i Kamon, Michael Severo, e hodhi poshtë këtë tregim, duke e quajtur atë “fiksion”.

Duke qenë se avokatët e Girardit ka të ngjarë të transferojnë fajësinë mbi Kamon, prokurorët shkruajtën në dosjen e tyre se provat e parave të shpërdoruara për të paguar faturat e EJ Global janë “thelbësore” për të ofruar një llogari të plotë dhe koherente të skemës së akuzuar.

“Përjashtimi i provave të tilla do të shërbente vetëm për të shtrembëruar të vërtetën dhe për t’i lënë jurisë përshtypjen e gabuar se vetëm i pandehuri Kamon është fajtor për një shpërdorim të tillë kur, në të vërtetë, i pandehuri Girardi përvetësoi në mënyrë të ngjashme dhjetëra miliona vetë,” argumentuan prokurorët.

Tom Girardi dhe Kamon janë planifikuar të dalin në gjyq së bashku më 6 gusht. Megjithatë, të premten vonë, e Girardit avokatët paraqitën një mocion për t’i gjykuar veçmas, pjesërisht për shkak se strategjitë e tyre të mbrojtjes janë “reciprokisht ekskluzive”.

e Girardit avokatët besojnë se secili njeri do të fajësojë tjetrin, me i Tom Girardit ekipi që argumenton se Kamon u përpoq të shfrytëzonte një të moshuar që po përballej me rënie njohëse, ndërsa mbrojtja e Kamon mund të pretendonte se ai ishte “i nënshtruar presionit” në veprimet e tij nga Girardi.

Gjyqtarja e qarkut e SHBA-së, Josephine Staton, e cila ka vendosur më parë Girardi kompetent për t’u gjykuar, do të vendosë nëse do t’i gjykojë dy burrat veç e veç dhe nëse do të lejojë prova të pagesave të pahijshme për e Erika Girardit kompani me përgjegjësi të kufizuar.

Tom Girardi

Staton do të vendosë gjithashtu për një mocion të paraqitur të premten vonë nga i Tom Girardit ekipi ligjor për të shtypur provat e ofruara nga mbikëqyrësi i administratorit të falimentimit e Girardit firmë ligjore, duke argumentuar se një urdhër kërkimi nuk është marrë kurrë për të hyrë në dosjet dhe të dhënat e brendshme të firmës.

e Girardit avokatët kanë pohuar se 85-vjeçari, me banim në pavionin e demencës në një shtëpi të të moshuarve, nuk ka memorie afatshkurtër dhe nuk i njeh apo kujton çështjen penale ndaj tij.

Në vendimin e saj në fillim të këtij viti, Staton deklaroi këtë Girardi“e kupton qartë natyrën e akuzave kundër tij.”

Dikur një titan i komunitetit ligjor amerikan, Girardi fitoi miliarda dollarë në shlyerje për klientët gjatë një karriere që përfshin pesë dekada. Statusi i tij publik u ngrit nga një pagesë historike për banorët e Hinkley, Kaliforni, nga Pacific Gas & Electric, e portretizuar në filmin “Erin Brockovich”. Megjithatë, firma e tij u shemb në fund të vitit 2020 pasi dolën prova se ai kishte përvetësuar miliona nga vendbanimet, duke përfshirë paratë e destinuara për familjet e viktimave të një aksidenti avioni indonezian. Kjo bëri që një gjykatës federal në Çikago të ngrinte asetet e Girardit dhe ta referonte atë për hetim penal.

I detyruar në falimentim, Girardi dhe firma e tij janë përballur me pretendime të shumta nga ish-klientët që pretendojnë se nuk kanë marrë pagesat e tyre.

Përveç akuzave në Los Anxhelos, Girardi dhe dhëndri i tij David Lira, së bashku me Kamon, përballen me akuza penale federale në Çikago lidhur me shpërdorimin e 3 milionë dollarëve nga viktimat e rrëzimit të avionit indonezian. Një gjyq në Çikago është planifikuar për vitin 2025.