James and Jennifer Crumbley

Klea

Prindërit e qitësve të shkollës Michigan, James dhe Jennifer Crumbley, dënohen me 10-15 vjet burg!

Prindërit e qitësve të shkollës Michigan, James dhe Jennifer Crumbley, dënohen me 10-15 vjet burg!

James dhe Jennifer Crumbleyprindërit e sulmuesit në shkollën e Miçiganit, Ethan Crumbleyu dënuan me 10-15 vjet burg pasi u shpallën fajtorë për katër akuza për vrasje të pavullnetshme.

James dhe Jennifer Crumbley

James dhe Jennifer u gjykuan veçmas në fillim të këtij viti, por u dënuan së bashku. Rasti shënon herën e parë që prindërit e një vrasësi shkolle janë mbajtur drejtpërdrejt përgjegjës për veprimet e fëmijës së tyre.

Prokurorët e qarkut Oakland i kërkuan gjykatës dënimin Etan'nënës dhe babait me 10-15 vjet burg. Gjykatësi i goditi të dy James dhe Jennifer me dënimin maksimal, minus 858 ditë të kryera tashmë.

James dhe Jennifer Crumbley

Më 30 nëntor 2021, Etani vrau katër nga shokët e tij të klasës, Madisyn Baldwin, 17, Tate Mare, 16, Hana St. Juliana, 14 dhe Justin Shilling, 17, në shkollën e mesme të Oksfordit.

Prokurorët pretenduan se të dy prindërit shfaqën një “mungesë rrëqethëse nëse pendohen” në lidhje me djalin e tyre 15-vjeçar që vrau katër bashkëmoshatarët e tij.

James dhe Jennifer Crumbley

Jennifer iu drejtua gjykatës në seancën e dënimit, pasi u lexuan deklaratat për ndikimin e viktimës.

Ajo tha: “Unë ulem këtu sot për të shprehur dhimbjet e mia më të thella për familjet e Hana, Tate, Madisyn, Justin dhe për të gjithë ata të prekur më 30 nëntor 2021.”

Jennifer dukej se u tërhoq nga pretendimi i saj i mëparshëm se ajo nuk mund të parashikonte veprimet e tmerrshme të djalit të saj. Ajo tha se përgjigja e saj gjatë gjyqit do të kishte qenë “absolutisht e ndryshme” nëse ajo e dinte se djali i saj ishte i aftë për vrasje.

James dhe Jennifer Crumbley

James i kërkoi gjykatës “të më dënonte në mënyrë të drejtë”, pasi ai nuk ishte në dijeni se djali i tij po planifikonte të shtënat në shkollë. Ai gjithashtu pretendoi vazhdimisht se “e vërteta” nuk ishte paraqitur gjatë gjykimit.

Prokurorët përfshinë segmente nga James' telefonata të bëra nga burgu pasi u shpall fajtor. Ata pohuan se “thirrjet e tij në burg tregojnë një mungesë totale pendimi, ai fajëson të gjithë përveç vetes.” shtuan prokurorët James' pohimet e përsëritura se ai po përndiqej dhe se ai i konsideronte vetë një “dëshmor”.

James dhe Jennifer Crumbley

Ata deklaruan – “Pasi ai nuk mund të shprehte më kërcënimet e tij përmes thirrjeve në burg për shkak se i ishin hequr privilegjet, ai zgjodhi të bënte me gishtin e mesit drejt prokurorisë në mes të gjyqit.”

te dyja James dhe Jennifer u gjetën jashtëzakonisht të pakujdesshëm, pasi e lejuan adoleshentin të zotëronte armë dhe anashkaluan shenjat e dukshme të sëmundjes mendore. Çifti ka qenë pas hekurave që nga viti 2021, pasi ata u vendosën në një magazinë në Detroit pas të shtënave dhe një ndjekjeje të mëvonshme nga policia.

James dhe Jennifer Crumbley

Avokatët individualë të çiftit kërkuan që dënimet me burg të mos i kalonin pesë vjet. e Xheniferit avokati mbrojtës kërkoi arrest shtëpiak dhe deklaroi se ajo mund të mbikëqyrej në shtëpinë e avokatit.

Etani u dënua me burgim të përjetshëm pa lirim me kusht në dhjetor 2023.