90 Day Fiance: Love in Paradise

Klea

PËRMBLEDHJE: '90 ditore e fejuar: Dashuria në parajsë' Çiftet debatojnë për dhurimin e spermës, fenë dhe treshe

PËRMBLEDHJE: '90 ditore e fejuar: Dashuria në parajsë' Çiftet debatojnë për dhurimin e spermës, fenë dhe treshe

Episodi 4 i I fejuari 90-ditor: Dashuria në Parajsë sezoni 4, pa yjet e tij të përballeshin me sfida të rëndësishme në marrëdhëniet e tyre, nga mosmarrëveshjet rreth fesë deri te çështjet financiare. Ani dhe Kyle u gjendën në një debat të ashpër për dhurimin e spermës, ndërsa e Adrianos fiksimi në treshe shkaktoi grindje të mëtejshme. Këto konflikte shënuan zhvillimet më të fundit në eksplorimin e vazhdueshëm të kompleksitetit të romancës ndërkombëtare.

Luke dhe Madelein

Në episodin e fundit të I fejuari 90-ditor: Dashuria në Parajsë, e Lukës vendimet financiare erdhën në fokus të fortë pas mbërritjes së tij në Kolumbi. Duke zgjedhur një datë më modeste se zakonisht, vendasja amerikane i zbuloi Madelein se ai kishte zbrazur fondin e tij të pensionit prej 30,000 dollarësh për të investuar në zhvillimin e syzeve të diellit. Ky zbulim shqetësoi Madelein, të cilët shprehën shqetësime të konsiderueshme për të ardhmen e tyre financiare, nga frika se mund të “përfundojnë të pastrehë”. Ajo deklaroi me vendosmëri se nuk do të lejonte që gabimet e tij financiare ta tërhiqnin “me të”, duke theksuar tensionet në rritje në marrëdhëniet e tyre mbi menaxhimin e parave.

Fejimi 90-ditor: Dashuria në Parajsë

Tensionet u përshkallëzuan më tej në episodin e fundit të I fejuari 90-ditor: Dashuria në Parajsë kur Luka zbuloi se nuk do të zhvendosej në Kolumbi për të jetuar Madelein. Ky zbulim erdhi gjatë asaj që ishte menduar të ishte një masazh relaksues kafeje, duke nxitur Madelein për të dalë me furtunë të zhgënjyer. Incidenti shtoi një shtresë tjetër kompleksiteti në marrëdhëniet e tyre tashmë të tensionuara, pasi shqetësimet financiare dhe pritshmëritë e ndryshme në lidhje me marrëveshjet e tyre të ardhshme të jetesës vazhduan të dalin në sipërfaqe.

Adriano dhe Alex

Aktiv e Aleksit Ditën e dytë në Itali, tensionet u shfaqën gjatë një darke me kushëririn e saj Tiffany. Mbrëmja mori një kthesë të sikletshme kur Tiffany pyeti Adriano për t'u lutur për ushqimin, të cilës ai u përgjigj: “Kjo është pak e prekshme.” Adriano më pas zbuloi mosbesimin e tij në ndonjë besim fetar, duke e shtyrë Tifanin të pyeste Aleks për ndjenjat e saj për këtë çështje. Aleks pranoi, “Për momentin, jam mirë me të, por e shoh se është një problem.”

Më vonë, në një rrëfim privat, Aleks shtjelloi shqetësimet e saj, duke thënë: “Të kesh një marrëdhënie me Zotin është një pjesë e madhe e asaj që jam dhe është shumë e rëndësishme për familjen time. Deri më tani, nuk kam menduar se si do të ndikonte në marrëdhënien tonë apo të ardhmen tonë së bashku. Pra, për mua nuk është ende një prishje e marrëveshjeve.”

Fejimi 90-ditor: Dashuria në Parajsë

Më pas biseda kaloi në temën e diskutueshme të tresheve, një temë Tiffany broached, prijës Adriano për të mbrojtur idenë duke iu referuar lirive seksuale të perandorisë romake, duke thënë: “Sikur seksualiteti ishte i lirë” dhe duke sugjeruar që praktika të tilla mund të kthehen.

Fejimi 90-ditor: Dashuria në Parajsë

Të nesërmen, si Aleks dhe Adriano vazhduan të eksploronin Italinë, ata diskutuan për rritjen e fëmijëve të tyre të mundshëm të ardhshëm. Aleks shprehu dëshirën e saj për t'i rritur ato në kishë dhe ndau shqetësimet e saj nëse Adriano, i cili nuk është i zi, e kuptoi plotësisht përvojën e Zezakëve, veçanërisht pasi ata do të rrisnin fëmijë biracialë. Këto biseda theksuan dallimet kulturore dhe personale që mund të ndikojnë në ecjen përpara të marrëdhënies së tyre.

Ani dhe Kyle

Gjatë episodit 4 të I fejuari 90-ditor: Dashuria në Parajsëtensionet u rritën mes Ani dhe Kyle pasi ajo mësoi për metodën e tij jokonvencionale të dhurimit të spermës gjatë një qëndrimi të mëparshëm në Australi. Pavarësisht kësaj, çifti tentoi të shijonte një lundrim në darkë romantike. Megjithatë, mbrëmja u bë e sikletshme kur Kyle shpjegoi “sistemin e pikëve” të tij të pazakontë për dashuri. Ai i tha Anit: “Ti je ngrënë shëndetshëm sonte, ke marrë një pikë për këtë. Ju dukeni seksi sonte, merrni disa pikë për këtë. Ju keni tre pikë”, dhe përfundoi me, “Ju merrni një puthje”.

Të nesërmen, ndërsa bëni pazar, Ani rivizituar Kyle's dhurimi i spermës, të cilin ajo e quajti një “varësi”. Ajo u përball me të, duke pyetur: “Kush je ti? A thua, je shpëtimtari i botës? Se ju duhet t'u jepni foshnje të gjitha grave?” duke shprehur shqetësimin e saj me veprimet e tij duke thënë: “Unë nuk dua që i dashuri im ta dhurojë atë.” Kyle, i befasuar, pranoi se “nuk dinte çfarë të thoshte”, duke bërë që Ani të dilte nga dyqani i veshjeve, i frustruar dhe i mërzitur nga përgjigja e tij.

Fejimi 90-ditor: Dashuria në Parajsë

Shawn dhe Alliya

Pas mbërritjes në Brazil, Shawn e pa të vështirë pranimin e plotë Alliya's tranzicionit. Gjatë një vizite në një restorant lundrues, tensioni mes tyre u shfaq si Shawn rrëfeu për të Alliya se ai ishte ende i lidhur emocionalisht me identitetin e saj të mëparshëm, Douglas. Ai theksoi se Alliya's personaliteti i ri, i sigurt kontraston ashpër Douglas' ish-sjellje e rezervuar dhe e turpshme.

Fejimi 90-ditor: Dashuria në Parajsë

Alliya kujtoi me vendosmëri Shawn, “Duhet të dini se Douglas është në të vërtetë e kaluara. Alliya është e tashmja, dhe kaq.” Më vonë, në një rrëfim privat, Alliya shprehu zhgënjimin e saj me Shawn's paaftësia për të hequr dorë nga e kaluara, duke thënë: “Ai po përpiqet të nxjerrë në pah të gjitha ato ndjenja që unë dua të vendos në të kaluarën, sepse nuk (kjo nuk është më) pjesë e jetës sime.” Kjo deklaratë nënvizoi vendosmërinë e saj për të ecur përpara dhe për të mos u ndalur në identitetin e saj të mëparshëm.