Kanye West

Klea

Padia pretendon se Kanye West kërcënoi të rruajë kokat e studentëve dhe t'i mbyllë në kafaz në Akademinë Donda!

Padia pretendon se Kanye West kërcënoi të rruajë kokat e studentëve dhe t'i mbyllë në kafaz në Akademinë Donda!

Kanye West akuzohet se ka kërcënuar se do t'u rrojë kokat studentëve të Akademisë Donda dhe do t'i mbyllë në kafaze, sipas një padie të re.

Kanye West

Ish-punonjësi i Yeezy, Trevor Phillips, pretendoi se ai pësoi “diskriminim të rëndë, ngacmim dhe hakmarrje” nga reperi ndërsa punonte në firmën e tij të dizajnit. Ai shpjegoi në padinë e tij, të siguruar nga Page Six, se vazhdoi të punonte në shkollën e mbyllur të muzikantit.

Kanye West

Phillips pretendoi se Perëndimi u tha dy fëmijëve që ndiqnin shkollën se ai “donte t'u rruante kokën” dhe “kishte ndërmend të fuste një burg në shkollë”, sipas dokumenteve të gjykatës. Më tej ai pretendoi se Perëndimi “Me krenari” shpërtheu komplote antisemite në prani të studentëve.

Kanye West

Phillips pretenduar se Perëndimi46 vjeç, u përplas me hebrenjtë gjatë një darke të dhjetorit 2022 në Nobu Malibu, duke i quajtur ata “koprracë”, ndërsa lavdëroi Adolf Hitlerin si “një novator”. Phillips shtoi se artisti i diskutueshëm pretendoi se Holokausti ishte “i rremë”.

Kanye West

Këtë e pohoi edhe ish-punonjësi Perëndimi do të shfaqte «sjellje të papërshtatshme të pandërprerë» dhe do të tregonte «eksitimin e tij të dukshëm».

Në padi thuhej: “Ajo që ishte menduar të ishte një takim me shefin e tij për Akademinë Donda, programin mësimor dhe hortikulturën e saj, përfundoi duke qenë një soliloku antisemitik dhe fanatik, i shoqëruar me ngacmime seksuale”.

Kanye West

Phillips pretenduar se Perëndimi “Filloi të kërcënonte komunitetin LGBTQ” pasi grupit iu dha sushi.

“Po, po shkoj për homoseksualët! SË PARË hebrenjtë, PAS gay-t!'” Phillips pretendoi se Perëndimi njoftoi, duke deklaruar më tej se këngëtarja dyshohet se pohoi se Bill Gates “kontrollon”, homoseksualët.

Kanye West

Phillips, i cili është me ngjyrë, deklaroi se stilisti supozohet se “i trajtoi punonjësit e zinj dukshëm më keq se punonjësit e bardhë”. Ai shtoi se Perëndimi “urdhëroi” një roje sigurie me ngjyrë të kampusit që të “rruajë kokën” ose të përballet me sëpatën nga pozicioni i tij. Në dokumente thuhej se roja më vonë dha dorëheqjen.

Phillips pretendoi se ishte shkarkuar nga Perëndimi gjatë një prej shërbimeve të tij të së dielës, në maj 2023.

Kanye West

Carney R. Shegerian, Phillips' avokati, i tha Page Six në një deklaratë –

“Duke ngritur këtë padi, ne shpresojmë që të drejtat e klientëve tanë të dëmtuar të justifikohen dhe se artisti i famshëm Z. West e kupton se mesazhet e tij – të cilat ne pretenduam se predikonin diskriminim, antisemitizëm dhe dashuri ndaj Hitlerit – nuk kanë vend në botë.”

Kanye West

Phillips po kërkon dëmshpërblim të përgjithshëm dhe të veçantë që tejkalojnë 35,000 dollarë. Ai është paditur për diskriminim, ngacmim, një mjedis pune armiqësor e të tjera. Ai gjithashtu kërkon një urdhër për të parandaluar Perëndimi nga zotërimi i ndonjë shkolle për fëmijët nën 18 vjeç në shtetin e Kalifornisë.