Nigel Lythgoe del në So You Think You Can Dance

Klea

Nigel Lythgoe del në So You Think You Can Dance

Producenti ekzekutiv i Kështu që ju mendoni se mund të kërceni, Nigel Lythgoe, po largohet nga shfaqja që ai ndihmoi në bashkëkrijimin. Në një deklaratë, ai tha se po largohet “vullnetarisht” mes akuzave për sulme seksuale të paraqitura më 29 dhjetor nga Paula Abdul.

“Unë i kam informuar producentët … për vendimin tim për t’u tërhequr nga pjesëmarrja në serinë e këtij viti,” thuhet në deklaratën e tij. “E bëra këtë me zemër të rëndë … sepse ky program i mrekullueshëm ka qenë gjithmonë për kërcimin dhe kërcimtarët… Këtu duhet të mbetet fokusi i tij.”

“Ndërkohë, unë po i përkushtohem pastrimit të emrit tim dhe rivendosjes së reputacionit tim,” vazhdoi ai.

Sezoni 18 vazhdon pa Nigel

Fox TV lëshoi ​​një deklaratë të veçantë, së bashku me producentët e SYTYCD 19 Entertainment dhe Dick Clark Productions. Për të siguruar që fokusi i shfaqjes të mbetet tek “garuesit, të cilët kanë punuar jashtëzakonisht shumë për këtë mundësi”, Sezoni 18 do të vazhdojë pa Nigel. Ata ende nuk kanë shpallur një gjyqtar zëvendësues.

Nigel ishte gjithashtu një producent ekzekutiv për pjesën më të madhe të serialit të American Idol në Fox nga viti 2002 deri në 2014. Në padinë e saj, Paula pretendoi se Nigel e “fyente dhe nënçmonte verbalisht” atë gjatë takimeve përpara debutimit të Idol. Ajo e quajti sjelljen e tij si një “ngjarje një herë” dhe gjithsesi e pranoi punën. Por në një moment herët, ajo pretendon se ai e përqafoi dhe e puthi atë në një ashensor hoteli.

Ajo gjithashtu pretendon se Nigel e sulmoi atë gjatë dy sezoneve të saj (2015 dhe 2016) si gjyqtare në SYTYCD. Gjatë një darke në shtëpinë e tij, ai dyshohet se e detyroi veten mbi të dhe u përpoq ta puthte. Këngëtarja e Straight Up thotë se ai i tha asaj se “do të bëheshin një ‘çift i fuqishëm’ i shkëlqyer.” Në atë kohë, nga frika se hakmarrja do të dëmtonte karrierën e saj, ajo nuk raportoi asnjë incident.

Nigel vazhdon të mohojë të gjitha akuzat për keqbërje. Ai lëshoi ​​deklaratën e tij duke thënë se ishte “i tronditur dhe i pikëlluar nga akuzat e bëra kundër meje nga Paula Abdul… Për më shumë se dy dekada, unë dhe Paula kemi ndërvepruar si miq dhe kolegë të dashur – dhe krejtësisht platonikë… Mësova për këto pretendime në shtyp dhe dua të jem i qartë: jo vetëm që janë të rreme, por janë thellësisht fyese për mua dhe për gjithçka që unë mbroj.”

Një padi e dytë për sulm/ngacmim seksual

Në një padi të veçantë të ngritur vetëm disa ditë pas Paula-s, dy konkurrente nga shfaqja All American Girl (2003) pretendojnë se ai i ka sulmuar dhe ngacmuar seksualisht. Sipas dokumenteve, gratë pretendojnë se Nigel shpesh shfaqej në xhirime dhe në dhomat e tyre të zhveshjes. Ai “hapur hapur dhe përpiu” derrierët e tyre ndërsa ata ishin veshur me kostumet e tyre të kërcimit.

Gratë po padisin Nigel, një producent ekzekutiv në shfaqje dhe një kompani produksioni të paidentifikuar për sulm seksual dhe bateri, ngacmim seksual, shkaktim të qëllimshëm të shqetësimit emocional dhe neglizhencë.

19 Entertainment në pronësi të Sony ka nisur hetimin e vet mbi pretendimet.

So You Think You Can Dance do të shfaqet premierë më 4 mars në Fox.