Thomas Ravenel

Klea

Nëna e Thomas Ravenel ndërron jetë 10 muaj pas vdekjes së babait të tij

Nëna e Thomas Ravenel ndërron jetë 10 muaj pas vdekjes së babait të tij

e Thomas Ravenel Nënë e nderuar, Louise Ravenel Doughertyfatkeqësisht është ndarë nga jeta në moshën 94-vjeçare, më 15 tetor.

Më 19 tetor, Thomas Ravenel ndau një artikull në lidhje me vdekjen e nënës së tij përmes Twitter. Ai shkroi, “Editorial i bukur për nënën – Louise Rodgers Ravenel Dougherty vdes në moshën 94-vjeçare në James Island.”

e Thomas Ravenel

Një Charlestonian i shquar, Louise Ravenel Dougherty ia kushtoi jetën e saj mbrojtjes së ashpër për të drejtat e individëve me aftësi të kufizuara fizike dhe mendore, duke inicuar ndryshime dhe nxitur pranimin shumë përpara se të krijohej një lëvizje kombëtare.

Thomas Ravenel

“Është me pikëllim të madh që të Drejtat e Aftësisë së Kufizuar të Karolinës së Jugut ndan lajmin për vdekjen e një prej themeluesve dhe drejtorit të parë ekzekutiv tonë,” u shpreh grupi i avokimit në një deklaratë të përzemërt për shtyp të enjten.

Organizata e shquar jofitimprurëse, nën e Louise lidershipi i pasionuar, ka qenë i rëndësishëm në ofrimin e trajtimit thelbësor dhe shërbimeve të domosdoshme pa pagesë për individët me aftësi të kufizuara.

Thomas Ravenel

e Louise Udhëtimi i mrekullueshëm si avokate filloi në vitin 1959, i shkaktuar nga lindja e djalit të saj, William, i cili lindi me Sindromën Down. Përkushtimi i saj bëri që ajo të lobonte pa u lodhur për legjislacionin transformues, të krijonte programe me ndikim dhe të mbrojë kauzën e parandalimit. e Luizës avokimi luajti një rol të rëndësishëm në riformimin e perceptimeve dhe qëndrimeve shoqërore ndaj individëve me aftësi të kufizuara në një kohë kur një lëvizje e unifikuar për të drejtat e aftësisë së kufizuar nuk ishte formuar ende, e cila u shfaq vetëm në vitet 1970 me miratimin e Aktit të Amerikanëve me Aftësi të Kufizuara në 1990.

Thomas Ravenel

Në një hap revolucionar në 1973, Luiza ishte pioniere e programit të parë të avokimit të Karolinës së Jugut, e palëkundur në misionin e saj për të nxjerrë individët me aftësi të kufizuara nga hijet e institucioneve dhe në përqafimin e jetës në komunitet. e Luizës Përkushtimi i qëndrueshëm e pa atë të njohur në nivel kombëtar, me emërimet presidenciale për të shërbyer në komitete me ndikim, duke përforcuar avokimin e saj në një shkallë më të gjerë.

Louise Ravenel Dougherty

Një jetë e pasur me vlerësime, Luiza u nderua me Urdhrin e Palmettos në 1994, një homazh për kontributet e saj monumentale që ndriçuan jetën e shumë individëve me aftësi të kufizuara, duke i udhëhequr ata nga izolimi i institucioneve në ngrohtësinë e përfshirjes në komunitet.

Thomas Ravenel

Një jetë e bukur, e shënuar nga mbrojtja e palëkundur dhe arritjet e shënuara, trashëgimia e Louise është mbijetuar nga një familje e dashur, duke lënë pas një gjurmë të pashlyeshme në jetën e individëve të panumërt dhe në tapiceri më të gjerë të mbrojtjes së aftësisë së kufizuar. Në kujtim, një shërbim funerali u mbajt me dashuri të enjten në mëngjes, 19 tetor 2023, në kapelën e Peshkopit Gadsden, e ndjekur nga varrimi në oborrin e kishës franceze Huguenot.

Thomas Ravenel

Duke nderuar veprën e jetës pasionante të Louise, familja kërkon me dashamirësi që donacionet përkujtimore t’i drejtohen Karolinës së Jugut për të Drejtat e Aftësisë së Kufizuar, në vend të luleve, një testament i trashëgimisë së saj të qëndrueshme dhe kontributeve me ndikim në mbrojtjen e aftësisë së kufizuar.

Louise Ravenel Dougherty

Më herët këtë vit, Thomas’ baba i dashur, senator shtetëror i lindur në Charleston, Arthur Ravenel Jr. ndërroi jetë më 16 janar 2023.