Nën koston e kartës së kuvertës

Klea

Nën koston e kartës së kuvertës

Që nga premiera e tij në 2013, Poshtë kuvertës ekskluziviteti ka qenë mbresëlënës shikues. Shfaqja origjinale dhe spin-off-et e tij të ndryshme ndjekin jetën personale dhe të punës së anëtarëve të ekuipazhit që punojnë në jahte luksoze, gjatë çartereve me të ftuar të ndryshëm. Por sa kushton një kartë poshtë kuvertës? Ndërsa shumica e këtyre kartave zgjasin vetëm disa ditë, të ftuarit mund të shpenzojnë lehtësisht dhjetëra mijëra dollarë për to.

Below Deck Mediterranean ishte spin-off i parë i prodhuar nga ekskluziviteti, i cili më vonë u pasua nga Below Deck Sailing Yacht. Below Deck Down Under u lançua së fundmi në 2022, ndërsa Below Deck Adventure është seriali më i fundit. Shikuesit shpesh pyesin se sa kushtojnë vërtet kartat në të gjitha këto shfaqje. Për fatin tuaj, ne kemi disa përgjigje.

Anije të ndryshme kanë çmime të ndryshme të kartës

(Foto nga: Mark Rogers/Bravo nëpërmjet Getty Images)

Franshiza Below Deck ka paraqitur një numër super jahtesh dhe secila ka çmimet e veta unike të charterit. Sail Checker jep një pasqyrë të këtyre çmimeve dhe zbërthen çmimin për kartat javore me anije. Anija më pak e kushtueshme është Honor, e cila u shfaq në Sezonin 1 të Below Deck, që tarifon 130,000 dollarë për një kartë njëjavore.

Ohana nga Sezoni 2 i Below Deck është pak më i kushtueshëm, kushton 140,000 dollarë për një kartë njëjavore. Eros nga Sezoni 3 sheh një rritje të madhe çmimi, pasi një qira njëjavore në atë jaht kushton 175,000 dollarë. Valor, i cili u shfaq në Sezonet 4, 5 dhe 7 të Below Deck, sheh një ulje të lehtë çmimi, duke paguar 160,000 dollarë për një kartë njëjavore.

My Seanna nga Sezonet 6 dhe 8 duket të jetë superjahti më i shtrenjtë i shfaqjes, me një çmim të jashtëzakonshëm prej 260,000 dollarë për një kartë javore. Nga ana tjetër, një çarter njëjavor në Parsifial III nga Sailing Yacht ka një kosto më të ulët prej 195,000 dollarë.

Bakshishi është vendimtar në këto karta

Përmbledhje e Reunion të jahteve me vela poshtë kuvertës
(Foto nga: Fred Jagueneau/Bravo nëpërmjet Getty Images)

Tifozët e “Blow Deck” e dinë se bakshishi është një aspekt i rëndësishëm i çdo statuti dhe se këto këshilla nuk janë aspak të vogla. Të gjitha këshillat janë sigurisht përveç çmimeve të charterit të përmendura më sipër. Megjithatë, ata janë të drejtë duke pasur parasysh se ekuipazhi punon jashtëzakonisht shumë. Ish-anëtarja e kastit Kate Chastain foli më parë për Entertainment Tonight, se si funksiononte saktësisht bakshishi në bord.

Kate shpjegoi se në një çarter njëjavor, nga mysafirët e jahteve pritet që t’i japin secilit anëtar të ekuipazhit një bakshish prej 5,000 dollarësh për të qenë të drejtë. Meqenëse ekuipazhet e Below Deck zakonisht variojnë nga rreth 10 deri në 12 anëtarë, kjo do të thotë që të ftuarit mund të presin të japin bakshish diku nga 50,000 deri në 60,000 dollarë për një kartë njëjavore.

Megjithatë, kartat e përdorura për xhirimet zakonisht zgjasin vetëm rreth dy deri në tre ditë, kështu që këshillat zakonisht janë më pak. Për një kartë të kësaj gjatësie, Kate konfirmoi se nga çdo mysafir mund të priten diku midis 2,000 dhe 2,500 dollarë për anëtar të ekuipazhit.

Të ftuarit Charter presin trajtim VIP

(Foto nga: Fred Jagueneau/Bravo)

Kur paguani dhjetëra mijëra dollarë për një super jaht, do të prisni trajtimin më të mirë nga më të mirët. Shikuesit e “Power Deck” e dinë se shumë të ftuar të çarterit nuk janë të lehta për t’u kënaqur. Por kjo ka të bëjë shumë me çmimet që ata paguajnë. Para nisjes së lundrimit, mysafirët informojnë ekuipazhin për çdo nevojë të tyre, si p.sh. ushqimin që dëshirojnë t’u serviret dhe aktivitetet në të cilat dëshirojnë të marrin pjesë.

Meqenëse ekuipazhi i Below Deck dëshiron të lërë një përshtypje të mirë dhe të fitojë një bakshish të mirë, ata zakonisht janë më se të lumtur të plotësojnë nevojat e të ftuarve. Disa të ftuar janë më kërkues se të tjerët, të cilët janë më të qetë me ekuipazhin. Shumë presion nga të ftuarit shpesh bie mbi kuzhinierët, si kur një mysafir i kërkoi Ileisha Dell-it të përgatiste një vakt me temë krenarie me shtatë pjata.

Kur bëhet fjalë për kartat e Below Deck, nuk ka dyshim se pritet niveli më i lartë i luksit. Kjo është e kuptueshme, kur të ftuarit shpenzojnë mbi 100,000 dollarë për pushime disaditore dhe akoma më shumë për të dhënë bakshish ekuipazhit.